Kėdainių specialioji mokykla sėkmingai bendradarbiauja su Švedijos gimnazija

 Kėdainių specialioji mokykla sėkmingai bendradarbiauja su Švedijos gimnazija

Jau šešiolika metų vyksta gražus Kėdainių specialiosios mokyklos ir Švedijos „Nassjo Brinell“ gimnazijos bendradarbiavimas. Lapkričio 20 – gruodžio 14 dienomis mokykloje viešėjo minėtos ugdymo įstaigos moksleiviai, kurie atliko savo studijų tęstinę socialinės pedagogikos praktiką. 

Septyniolikos metų jaunuoliai Ida Engvall, Lars Ost, Matilda Ek ir Johanna Johansson stebėjo mūsų pedagogų vedamas pamokas, dalyvavo organizuojamuose renginiuose, patys vykdė praktinius užsiėmimus. 

Visą mėnesį trukusios praktikos metu mokiniai iš Švedijos susipažino su mokyklos bendruomene, ugdymosi aplinkomis, neįgaliųjų vaikų ugdymo programomis bei jiems teikiamomis paslaugomis. Gimnazistai kartu su mokyklos ugdytiniais padarė daug bendrų kūrybinių darbelių, kuriais papuošė klasių aplinkas, tobulino įgūdžius maisto ruošimo, siuvimo, stalystės, meninės veiklos pamokose. Vyresnėse klasėse kartu organizuotos anglų kalbos pamokos skatino mūsų mokinius stropiau mokytis užsienio kalbos.

Svečiams didelį įspūdį paliko veiklos Kėdainių karšto muziejaus Tradicinių amatų centre „Arnetų namas“, kuriame kartu su mūsų jaunuoliais kūrė darbelius iš vytelių ir molio. Praktikantai šiltai bendravo ne tik su vaikais, bet ir su mokytojais, logopedėmis, auklėtojomis. Laisvalaikiu gimnazistai susipažino su Kėdainių senamiesčiu bei jo istorija, viešėjo Šviesiojoje gimnazijoje, aplankė Kauną, Vilnių, Šiaulius.

Atsisveikindami moksleiviai iš Švedijos mūsų mokyklos vaikams padovanojo gydomosios kūno kultūros pamokose reikalingų ugdymo priemonių. Gimnazistai sakė, kad ir kitais metais mielai atvyktų į mūsų mokyklą, nes čia jie susipažino su būsima profesine veikla, turėjo puikią galimybę įgyti praktinių įgūdžių realioje profesinėje aplinkoje. Šypsena, nuoširdi svečių padėka, pasibaigus praktikai, atskleidė gražų ir šiltą bendravimą su mokyklos mokiniais bei mokytojais. 

 

Mokytoja Ingrida Jurevičienė                                                                                 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video