Metų citatos

 Metų citatos

Kiek žmonių, tiek ir tiesų, bet dėl vienos niekas nedrįsta ginčytis – žodžio galia milžiniška. Ji gali būti kurianti ir gali būti griaunanti. Gali pakelti, bet gali ir sužlugdyti. Gali nešti taiką, bet gali sukelti ir karą. Štai todėl vienas nežinomas autorius yra pasakęs: „Išmokite valdyti žodžius ir jums seksis, nesvarbu, kokia būtų situacija. Vieną kartą prikąstas liežuvis duoda daugiau naudos nei milijonai pasiaiškinimų“. Be to, ištarti žodžiai apie žmogų byloja daug daugiau nei jo išvaizda. Todėl, baigiantis metams, peržvelgėme viešus žinomų kėdainiečių pasisakymus ir kviesdami pamąstyti apie tai, ką byloja jų mintys ir kokį pasaulį jos kuria ar bent jau kokią mūsų kasdienybę atspindi, pateikiame metų citatas.

Edvinas Pagirskas

Gyvenimas yra toks, kad nuolat kam nors neįtinki. Aš atėjau čia atlikti savo, kaip seniūno pareigų, ir į šonus nesidairau.

Boleslovas Rinkevičius

Išrinktieji įsivaizduoja, kad virš jų – tik dangus. Artėjant rinkimams, jie darosi dosnesni ir vėlgi mūsų visų biudžeto sąskaita. Trūksta atsakomybės naudojant mokesčių mokėtojų pinigus.

Susidaro įspūdis, kad dalis tarybos narių, galimai atsilygindami už įvairias paslaugas, „parduoda“ savo balsus ir padeda valdžiai ir atskiriems piliečiams siekti savo asmeninių tiklų.

Kėdainių savivaldybės Taryboje, panašu, jovalas. Neaišku, kiek narių pozicijoje, kiek opozicioje. Na, žinoma, juk drumstame vandenyje visada lengviau žvejoti.

Krepšinio klubui finansuoti sukurta schema galimai siekiant išvengti mokesčių ir įsipareigojimų kreditoriams. Tai panašu į nusikalstamą veiklą ir ją inicijuoja bei toleruoja savivaldybės Tarybos nariai!

Narimantas Markauskas

Socialiniai tinklai – puiki terpė paskaloms bei patyčioms, į kurias įsitraukia ne vien paaugliai ar jaunimas, bet ir brandesnio amžiaus žmonės, iš kurių to mažiausiai tikėtumeisi.

Danutė Šarkanienė

Kai mes, senamiesčio verslininkai, buvome atvykę į Saugaus eismo komisiją, mus iš ten išvarė, o meras vietoj „laba diena” mus išvadino parašų rinkimo būreliu.

Žydronė Smulskienė

Kalbėdami vaikai pasako labai daug. Net labai. Ir tai, apie ką jie kalba, supranti, kad jie nėra mūsų tautos ateitis, jie yra dabartis.

Viktoras Gruzdevas

Jei iki mūsų atsiradimo valdantieji galvojo, jog žmonių valią galima ignoruoti ir priiminėti sau palankius sprendimus, tai dabar padėtis pasikeitė. Valdžios požiūris mus privertė imtis atsakomųjų veiksmų.

Jonas Talmantas

Didžiausia problema yra tai, jog dirbti sugebantiems, tačiau to daryti nenorintiems žmonėms valstybė moka pašalpas. Jas gaunantys asmenys praranda bet kokią motyvaciją ir norą dirbti.

Regimantas Valiauskas

Kai darbus planuoji, kas ir buvo prieš trejus metus, juk negalvosi apie tai, jog ateityje gali kas nors numirti.

Julius Lukoševičius

Po kiekvienos vasaros į Kėdainių rajono mokyklas susirenka vis mažiau vaikų. Maždaug – po du, tris ar net penkis šimtus mažiau.

Darius Petrauskas

Su koalicijos partneriais rajono meras elgiasi tarsi su savo įmonės pavaldiniais. Bet koks nepaklusnumas netoleruojamas, bandymai teikti pasiūlymus dažniausiai baigiasi pasityčiojimais, netgi viešais, bei mero susierzinimu.

Kai darbus jau reikia daryti, tik tada savivaldybėje susigriebiama, kad nėra kas juos darys.

Rimgaudas Rimošaitis

Nuolat jaučiu partijos skyriaus pirmininko spaudimą, kuris prieš Tarybos posėdžius nurodo, kaip mes, rajono Tarybos nariai, turime balsuoti. Tai labai aiškūs ir primityvūs baltarusiški metodai – daryk taip ir ne kitaip.

Ar tie iš savivaldybės prašomi pinigai nebus skirti V. Vanago važinėjimui su tarnybine mašina – atvežt žmonai į darbą per pietus, ryte ir vakare? Gal čia iš tų prašomų 30 tūkstančių?

Neringa Nekrašaitė

Meilė gali palaukti, manikiūras – ne!

Visvaldas Masys

Bijau ne karo. Bijau nebeišvysti pačių brangiausių.

Virmantas Ivanauskas

Šiemet nuo liūčių nukentėjo labai daug ūkininkų. Kritinė situacija tiek daržininkams, tiek gyvulininkams. Šalyje liūčių padaryti nuostoliai gali siekti apie 40 milijonų eurų. Tokios tragiškos situacijos man neteko matyti nė karto per visus dvidešimt šešerius metus, kiek ūkininkauju.

Viktoras Muntianas

Tai, kad netenkinamas viešasis interesas, nesilaikoma koalicinės programos buvo paskutinis lašas, perpildęs mano kantrybės taurę. Suvokiau, jog būdamas valdančiosios koalicijos nariu neturiu jokių galimybių daryti įtaką procesams, o sėdėti ir pritarti tokiai situacijai – tikrai negaliu.

Diana Marozienė

Kai tau kiekvieną dieną tenka pirmyn atgal kratytis vieškeliu, nėra paprasta gyventi kaime, byra automobiliai.

Genė Gusiniauskienė

Ugdymas nesiremia tuo, kad visi mokiniai būtinai taps profesionalais. Svarbiausia, kad vaikas viską darytų su džiaugsmu, su dideliu noru.

Arūnas Kacevičius

Kėdainių senamiestis apstatytas stovėjimą draudžiančiais ženklais. Argi senamiesčio širdyje stovėti nusipelno tik išrinktieji? O gal siekiama specialiai žlugdyti senamiestyje esančias viešojo maitinimo įstaigas, kad po to lauko kavines galėtų steigti savi?

Netylėkime, diskutuokime, išsakykime savo nuomonę, reikalaukime, kad atsakingos institucijos padarytų viską, kad dėl skubotų sprendimų nenukentėtų mūsų krašto žmonių gyvenimo kokybė. Viskas mūsų rankose. Susivieniję privertėme valdžią pakeisti eismą draudžiančių ženklų išdėstymą senamiestyje ne vieną kartą. Galime daryti įtaką ir sprendimams dėl Zabieliškio sąvartyno plėtros.

Saulius Grinkevičius

Negavome pinigų stadionui, Šviesiosios gimnazijos priestatui. Važinėjau, buvau pas Ramūną Karbauskį nuvažiavęs, tikino, jog viskas bus gerai, bet neskyrė pinigų.

Tai kas, K. Kemešienė su administracijos direktoriumi kalti? Nesakau, kad mūsų administracija dirba idealiai – yra visko. Žmonės ir klysta, kažko iki galo nenumato, nesužiūri.

Jūs įsivaizduojat, kad administracijos direktorius turėtų prisiimti šitą atsakomybę? Taip. Tada administracijos vadovo administracijoj dirba… kiek čia tų mūsų skyrių yra – 15? Plius 11 seniūnų, tai 26… Tai aš noriu pasakyt savo nuomonę – neįsivaizduoju, kaip adminitracijos direktorius turėtų atsakyt už kiekvieno skyriaus darbuotojų kažkokią padarytą klaidą.

Nerijus Sabulis

Ko gero, lietuviai dar nelabai supranta, kokia yra elektromobilio idėja. Tautiečiui duok gerą „Mercedes“ ar BMW ir jis bus laimingas.

Vaidas Grišinas

Sakoma, mokytoją reikia gerbti tiesiog savaime, o aš manau, kad ir mokytojas turi pagarbos nusipelnyti bei taip pat – gerbti vaiką. Vaikai jaučia nepagarbą.

Darius Kaminskas

Dabar valstybė už savo draudžiamus asmenis – pensininkus, vaikus, neįgaliuosius ir socialiai remtinus žmones – moka žymiai mažesnę įmoką nei tie, kurie dirba ir moka patys už save. 410 eurų – tiek sumoka dirbantis asmuo per metus, kai tuo tarpu valstybė moka tik 321 eurą. Tai išties nemažas skirtumas, juo labiau, kad valstybės draudžiamųjų asmenų yra daug – apie pusantro milijono.

Kuriant e-sveikatą informacinių technologijų specialistai apsimetinėjo gydytojais ir patys bandė išrašyti receptus.

Vygandas Valiukevičius

Belieka konstatuoti, kad stadionas nerūpėjo kolegijos vadovybei, nerūpi ir rajono savivaldybei.

Nijolė Naujokienė

Kainos už komunalinių atliekų tvarkymą keliamos avansu. Taršos mokestis dar tiek neišbrango, kad taip reikėtų kelti mokestį gyventojams. Jeigu norime padengti KRATC‘O nuostolius, tai, mano nuomone, taip ir sakykime, kad būtent dėl to didiname mokestį.

Demokratijos procesai, mano nuomone, reikalauja atvirų diskusijų, o ne po nakties išdygusių draudžiamųjų ženklų, it grybų po lietaus, gatvėse; ne priskirtų tvarkyti teritorijų daugiabučių bendrijoms pagal gyventojams nesuprantamą metodiką, o tarimosi ir diskusijos su jais; apgalvotai tvarkomų gatvių ir kelių, kai miestas ir kaimas žino, kodėl, kada ir už kiek tai bus daroma ar keičiama…

Vis tik demokratijos stiprinimas neįmanomas be gebėjimo suvokti, kad kitaip galvojančio, suklydusio, nesupratusio ar nusikalbėjusio visuomenės nario niekinimas, o į nesąmonę reagavimas dar didesne nesąmone, nėra tinkamas būdas spręsti mums kylančias problemas. Patriotais ir Tėvynės mylėtojais save laikantys, bet kitus žeminantys, iš tiesų yra patys silpni ir vedantys į praeitį, o ne kuriantys ateities perspektyvą.

Mantas Katinas

Mažesniam miesteliui, turinčiam savo profesinio rengimo centrą pagaliau reikia baigti žaisti tuos žaidimus, rengiant į vidines paslaugas orientuotus specialistus. Nei vienos gamyklos kolektyvo nesubursi nei iš barmenų, nei iš virėjų, šokėjų ar viešbučių administratorių. Tad jeigu turi profesinio rengimo centrą, jame turi būti mokoma dirbti su šiuolaikiniais įrengimais.

Liudas Tauginas

Ar jūs norėtumėte, kad aš prie jūsų buto ar namo durų pradėčiau nešti maisto laukiniams katinams?

 

 

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video