Gimnazistai: „Norvegija paliko daug gerų prisiminimų“

 Gimnazistai: „Norvegija paliko daug gerų prisiminimų“

Spalio mėnesį Kėdainių šviesiosios gimnazijos moksleiviai Viltė Giedraitytė ir Airidas Zauka, mokyklos direktorė Violeta Liutkienė ir anglų kalbos mokytoja-metodininkė Laima Janonienė lankėsi Norvegijoje.

„Kelionė nepaprasta, nes dalyvavome „Erasmus“ projekte. Kartu į Norvegiją vyko ir moksleiviai iš kitų valstybių. Susipažinome su rumunais, prancūzais, vokiečiais, ispanais, italais.

Kelionės tikslas buvo susipažinti su kitų šalių kultūra, jų ypatumais, ekologiškomis šalių įmonėmis, ūkiais, valstybių skleidžiamomis ekologinėmis idėjomis.

Ruoštis teko daug, lankėmės dviejuose Kėdainių rajono ūkiuose, rinkome medžiagą apie ekologinį ūkininkavimo būdą ir ekologiją šalyje, parengėme lankstinukus ir ruošėmės pristatyti savo šalį.

Kelionė iš tiesų buvo įspūdinga, nepaisant lietingo klimato, šypsenos nuo veidų nepasitraukė nė minutei.

Mokiniai gyveno šeimose, kuriose susipažino su Norvegijos kultūra, papročiais, tradicine norvegiška virtuve. Bendravimas su šeimos nariais padėjo įveikti anglų kalbos „barjerus“, supratome, kad mokykloje mus varžo baimė suklysti. Domėjomės Norvegijos švietimo sistema, stebėjome pamokas, pristatėme savo šalį rodydami filmuką, aprašėme Žilvino Užkuraičio ir Vidmanto Girdzijausko ekologinių ūkių veiklą lankstinukuose ir stebėjome kitų šalių pristatymus bei vaidinimus. Taip pat lankėmės įmonėse, kuriose sutikome ir lietuvių. Pamatėme Norvegijos gamtą, ėjome į žygį bei aplankėme dar daug kultūros paminklų.

Kelionė buvo labai naudinga, visi grįžome kupini įspūdžių ir geros nuotaikos. Sunku net suvokti, kiek daug žinių įgavome per vos keletą dienų. Norvegija mums visiems paliko daug gerų prisiminimų“, – įspūdžiais dalijasi gimnazistai.

[#gallery=1107#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video