Naujasis tarptautinis projektas nuvedė į Turkiją

 Naujasis tarptautinis projektas nuvedė į Turkiją

​Pirmasis rudens mėnuo Kėdainių specialiosios mokyklos bendruomenę pradžiugino nauju tarptautiniu Erasmus+ projektu „I am here, too!“, skirtu specialiųjų poreikių mokiniams. Jis orientuotas į meninės bei socialinės, sveikatos stiprinimo kompetencijų ugdymą.

Iš Europos Sąjungos lėšų finansuojamame projekte dalyvauja partneriai iš Turkijos, Lenkijos, Lietuvos, Graikijos, Portugalijos ir Italijos. Bendradarbiavimas tarp šalių bus vykdomas dvejus metus.

[quote author=“Aut. past.“]Darbo grupės nariai numatė ir aptarė tolesnius projekto etapus, veiklas, pasiskirstė užduotis, kurias reikės atlikti iki kito susitikimo kovo mėnesį Italijoje.[/quote]

Mokyklos projekto koordinatorė Oksana Nečajeva ir projekto narė Ingrida Jurevičienė vyko į pirmąjį darbo susitikimą Turkijoje, Mersino mieste.

Projekto dalyviai turėjo galimybę virtualiai pasisvečiuoti partnerių mokyklose, susipažinti su mokiniais, mokytojais ir aplinka.

Mersino mokyklos bendruomenė supažindino projekto dalyvius su įstaiga, jos edukacinėmis aplinkomis, pavaišino Turkijos šaliai būdingais nacionaliniais patiekalais. Mokiniai pristatė savo šalies kultūrą grodami, dainuodami, šokdami.

Partneriai supažindino su savo šalies švietimo sistema, specialiojo ugdymo ypatumais. Projekto dalyviai turėjo galimybę virtualiai pasisvečiuoti partnerių mokyklose, susipažinti su mokiniais, mokytojais ir aplinka.

Susitikimo metu daug diskutuota dėl projekto logotipo. Sunku buvo įvertinti tinkamiausią, nes visi atitiko kriterijus. Slaptu balsavimu išrinktas Graikijos logotipas.

Darbo grupės nariai numatė ir aptarė tolesnius projekto etapus, veiklas, pasiskirstė užduotis, kurias reikės atlikti iki kito susitikimo kovo mėnesį Italijoje.

Grįžome sužavėti Turkijos kultūriniu paveldu bei svetingumu, o įgyta patirtis skatina įgyvendinti naujas idėjas ir mintis.

Mokytojos Oksana Nečajeva ir Ingrida Jurevičienė​

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video