Iš koalicijos pasitraukė ir Darius Petrauskas

 Iš koalicijos pasitraukė ir Darius Petrauskas

Pirmadienį įvykusios Kėdainių rajono valdančiosios daugumos pasitarime rajono merui Sauliui Grinkevičiui įteikiau tokio turinio pareiškimą. Kadangi esu išrinktas rajono žmonių ir gavęs jų pasitikėjimą, dalinuosi su kraštiečiais tuo, ką ir kodėl padariau.

 

Pareiškimas

Dėl pasitraukimo iš valdančiosios koalicijos

Šiuo pareiškimu aš, Kėdainių r. savivaldybės tarybos narys Darius Petrauskas, pareiškiu, jog nuo šiandien, 2017 m. rugsėjo 25 d., atšaukiu savo dalyvavimą rajono valdančioje daugumos koalicijoje, kuri suformuota bendradarbiavimo susitarimo, pasirašyto 2015 m. balandžio 15 dieną, pagrindu.

 Manau, kad bendradarbiavimo susitarimas jau daugiau kaip metus yra tik formalus ir grubiai laužomas. Rajono meras Saulius Grinkevičius ir jo frakcija nustojo kreipti bet kokį dėmesį į koalicijos partnerius ir iš esmės sudarė neoficialią sąjungą su Darbo partijos atstovais.

Kėdainiečių puoselėtos viltys, kad nauja valdžia bus šviesesnė, skaidresnė ir pažangesnė, yra praktiškai sužlugdytos. Rajono vadovų elgesys rodo, kad vieną drakoną pakeitė kitas. Feodaliniai metodai išliko, tik dabar administraciniai resursai naudojami kitos partijos ir verslo grupės interesams aptarnauti. Su koalicijos partneriais rajono meras elgiasi, tarsi su savo įmonės pavaldiniais. Bet koks nepaklusnumas netoleruojamas, bandymai teikti pasiūlymus dažniausiai baigiasi pasityčiojimais (netgi ir viešais) bei  mero susierzinimu.

Šiame arogancijos ir neskaidrumo fone ypač išryškėja rajono valdžios neūkiškumas, pasyvumas, idėjų stoka. Mūsų rajonas, turintis milžinišką potencialą, stovi vietoje. Apmaudu, kad vietoje ėjimo pirmyn tenkiname mažas kažkieno ambicijas.

Esant tokiai situacijai nematau galimybių būti kartu su valdančiąja dauguma.

 

Darius Petrauskas

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video