Šėtoje – greičio mažinimo kalneliai

 Šėtoje – greičio mažinimo kalneliai

Šėtos miestelyje, Čeponiškių ir Ramiojoje gatvėse įrengti greičio mažinimo kalneliai. Tikimasi, kad jie padės gyventojams išvengti sunkiasvorių transporto priemonių sukeliamų dulkių.

Gyventojų gerovei

„Jau atėjusi dirbti į Šėtos seniūniją radau projektus, kuriuose buvo numatyti ir suplanuoti greičio mažinimo kalnelių įrengimo darbai.

Man pačiai natūraliai kilo klausimas, kodėl kalneliai turi būti įrengti tokiose, regis, nejudriose vietose. Tačiau šiose gatvėse baigiasi asfaltas ir prasideda žvyrkelis, o pravažiuojančios sunkiasvorės transporo priemonės sukelia didžiulius dulkių kamuolius. Juk nei vienas šiose gatvėse gyvenantis žmogus nenori kvėpuoti dulkėmis. Tad tikimės, kad kalneliai padės sumažinti transporto priemonių greitį, ko pasekoje žmonėms bus patogiau gyventi“, – sakė Šėtos seniūnijos seniūnė Danutė Mykolaitienė.

Ateityje bus daugiau

Seniūnė užsiminė, jog ateityje taip pat numatyta įrengti ir daugiau greičio mažinimo kalnelių.

„Tenka daug bendrauti su miestelio žmonėmis, nemažai jų nori, kad tokie kalneliai būtų įrengti ir pačiame miestelio centre. Tačiau ši tema turi būti gerai išanalizuota bei išdiskutuota. Deja, tokie darbai nevyksta greitai, nes tam, kad būtų priimtas geriausias ir teisingiausias sprendimas, viskas turi būti atlikta labai apgalvotai“, – teigė D. Mykolaitienė.

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video