Naujus mokslo metus pradeda ir ateities lyderiai

 Naujus mokslo metus pradeda ir ateities lyderiai

Kėdainiuose naujus mokslo metus pradeda ir ateities lyderiai, besimokantys prie Šviesiosios gimnazijos veikiančioje ir verslininkės Jolantos Blažytės bei labdaros ir paramos fondo „Viltis-Vikonda“ remiamoje Sėkmės ir lyderystės mokykloje. Šioje neįprastoje mokykloje šiais mokslo metais mokysis kiek daugiau nei 130 rajono septintų, aštuntų, devintų ir dešimtų klasių mokinių.

Lyderių laukia  naujos galimybės

Prasidėję nauji ugdymo metai Sėkmės ir lyderystės mokyklos moksleiviams žada išties daug naujų patirčių, netikėtų pažinčių bei nepamirštamų emocijų.Šviesiosios gimnazijos direktorės V. Liutkienės teigimu, šiemet konkurse, norinčių prisijungti prie „Sėkmės ir lyderystės mokyklos“, mokinių buvo išties daug, tačiau pasisekė tik kiek daugiau nei 130 mokinių./ A. Barzdžiaus nuotr.

„Šiemet pradėsime ketviruosius ugdymo metus, todėl programa labiau orientuota į gyvenimo tikslų kėlimą su pakraipa į įvairių profesijų pažinimą, į tai, kokias profesijas turėtų rinktis mokiniai su tam tikrais gebėjimais, psichologinėmis savybėmis, vertybinėmis nuostatomis bei emocine būkle“, – pasakoja Šviesiosios gimnazijos direktorė Violeta Liutkienė.

Patirs gyvenimo kontrastus

Pasak jos, nors išvykų planai kitai vasarai dar nėra suplanuoti, tačiau jau šiemet rudens atostogų metu moksleivių auks trečiasis etapas įgyvendinamo projekto „Aš galiu“, kuris yra susietas su tikslų gyvenimui kėlimu.

„Šio etapo tikslas – kontrastų forma parodyti, kaip nuo siekiamybės gyvenime priklauso gyvenimo būdas ir jo kokybė.

Vaikai kelias dienas gyvens labai geromis sąlygomis, lankysis tokiose kompanijose kaip „Barclays“ ir „Western Union“, kuriose dirba jauni žmonės, turintys aukštus tikslus, juos įgyvendinantys ir galintys sau bei aplinkiniams užtikrinti tam tikrą gyvenimo kokybę.

Kitas kelias dienas jie praleis labai prastomis gyvenimo sąlygomis ir lankys tokias vietas kaip kolonijas, socializacijos centrus.

Taip moksleiviai turės galimybę pamatyti, kaip gyvena žmonės, kurie kelia sau aukštus tikslus, ir kaip tie, kurių gyvenimo tikslai visiškai kitokie.

Iš šių dviejų kraštutinių patirčių mokiniai turės praktines temas, projektus, tiriamuosius darbus, kuriuos pristatys gruodžio pabaigoje“, – pasakojo V. Liutkienė.

Lektoriai – neeiliniai

Kaip ir kasmet, Sėkmės ir lyderystės mokyklos moksleivių šiemet laukia įdomūs ir naudingi susitikimai su įvairiais lektoriais ne tik iš Lietuvos, bet ir iš tolimesnių šalių.

[quote author=“V. Liutkienė“]Šiųmetinė ugdymo programa orientuota į gyvenimo tikslų kėlimą su pakraipa į įvairių profesijų pažinimą, į tai, kokias profesijas turėtų rinktis mokiniai su tam tikrais gebėjimais, psichologinėmis savybėmis, vertybinėmis nuostatomis bei emocine būkle.[/quote]

Pirmieji jų susitikimai vyks su jiems gerai pažįstamu profesionaliu lektoriumi, karjeros ir asmeninio tobulėjimo konsultantu Mindaugu Vidugiriu, su stiliste Agne Gilyte, atraskpasaukima.lt įkūrėju Donatu Kantakevičiumi.

Spalio mėnesį emocinio intelekto paskaitas skaitys lektorius iš Latvijos Fionn Dobbin, ekonomikos žinių jie galės pasisemti iš žinomos ekonomistės, LR Seimo narės Aušros Maldeikienės.

Lapkritį į Kėdainius atvyks teatro „Atviras ratas“ aktoriai Audrius Bružas, Kirilas Glušajevas ir Martynas Nedzinskas. Jie ateities lyderiams ves patyriminį vaidybinį mokymą.

Gruodį mokiniai susitiks su psichologu Evaldu Karmaza, kuris ne tik vaikams, bet ir jų tėveliams kalbės apie vaikų kūrybiškumo ugdymą ugdymo įstaigoje ir namuose.

Sėkmės ir lyderystės mokinių ir šiais mokslo metais lauks daug ir kitų įdomių ir gyvenime neeiliniais pasiekimais išsiskiriančių lektorių, nekasdieniškų patirčių ir patyrimu įgytų žinių.


Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video