Kėdainiuose debiutavo naujas renginys (gausi fotogalerija)

 Kėdainiuose debiutavo naujas renginys (gausi fotogalerija)

Kėdainių vasaros renginių kolekcija šį savaitgalį pasipildė dar vienu puikiu įvykiu. Šeštadienį čia debiutavo dainuojamosios poezijos festivalis „Ant Nevėžio kranto“. 

Susirinkusiems M. Daukšos viešosios bibliotekos kiemelyje svajingas melodijas lydimas prasmingų žodžių dovanojo gausus būrys dainuojamosios poezijos žanrą propaguojančių kraštiečių, o taip pat ir jų kolegų iš įvairiausių šales kampelių. 

Vėliau veiksmas persikėlė į Evangelikų reformatų bažnyčią kur savo geriausias dainas geros muzikos gerbėjams dovanojo garsūs šalies atlikėjai – Neda Malūnavičiūtė su Olegu Ditkovskiu, Vytautas V. Landsbergis, Domantas Razauskas bei Saulius Petreikis.

Kaip ir pridera festivaliui pavadinimu „Ant Nevėžio kranto“, prasidejo jis bei baigėsi ant Nevėžio kranto – čia vėlyvą, bet giedrą ir jaukų vasaros vakarą buvo skaitomi geriausios krašto poetų eilės.

Renginio organziatorė M. Daukšos viešosios bibliotekos projektų vadovė Laima Žilytė džiaugiasi, kad ilgai brandinta festivalio idėja pagaliau išvydo dienos šviesą ir sulaukė nemenko ne tik kraštiečių. bet ir miesto svečių dėmesio.

 [#gallery=897#] 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video