Prognozuoja Kėdainių valdžios griūtį

 Prognozuoja Kėdainių valdžios griūtį

„Aš kaip Tarybos narys jaučiuosi pažemintas“, – teigia rajono Tarybos narys Darius Petrauskas. Nevyniodamas žodžių į vatą vietos politikas atviru tekstu tėškia, kad rajono Taryboje jau seniai nėra politikų susikalbėjimo, kad koalicijos partneriai vienas kito negirdi ir nesupranta, meras nesiskaito su Tarybos narių nuomone ir stokoja net elementarios žmogiškos etikos, nėra dirbti galinčios stiprios komandos.

Prognozuoja pokyčius

D. Petrauskas prognozuoja, kad rajono Tarybos netolimoje ateityje laukia dideli pokyčiai – jei situacija nesikeis, galima koalicijos griūtis.

Beje, D. Petrauskas jau ne pirmas rajono Tarybos narys, viešai išdrįsęs įvardinti pagrindines rajono valdžios problemas. Kiek anksčiau apie tai prabilo ir rajono Taryboje dirbantis Viktoras Muntianas, kuris atvirai pasakė, jog būtina pakeisti savivaldybės administracijos direktorių Ovidijų Kačiulį kompetetingesniu vadovu.

Nesusikalba su meru

„Jeigu mes neieškosime sprendimų, tai valdančioji dauguma ilgai neišsilaikys. Kad būtų pokyčiai, kad būtų teikiami nauji sprendimų projektai, tai turi būti rajono Tarybos narių susikalbėjimas su gerbiamu meru. Šiuo metu susikalbėjimo nėra. Meras, laimėjęs rinkimus, atstovauja žmones, bet pamiršta, kad ir Taryba, kiekvienas Tarybos narys taip pat atstovauja žmones.

Sudarėme valdančiąją koaliciją, tad meras turi išgirsti koalicijos partnerių siūlymus. Turėtų būti bendri susitarimai, meras turėtų išgirsti, ką nori pasakyti Tarybos nariai. Jis kartu su mumis visais privalo dirbti komandoje. Aš šiuo metu nematau stiprios komandos“, – sako D. Petrauskas.

[quote author=“D. Petrauskas“]Taryboje bus pokyčių, nes čia vyrauja nesusikalbėjimas, nepagarba Tarybos posėdžio metu.[/quote]

Pergyvena dėl žlungančių projektų

D. Petrauskui, kaip ir daugumai kėdainiečių, didžiausią nerimą kelia stringantys Kėdainių investiciniai projektai. Du metus iš eilės savivaldybė grąžino pinigus į valstybės biudžetą dėl nesugebėjimo atlikti numatytų miesto stadiono rekonstrukcijos darbų, „Saulutės“ pastato pritaikymo M. Daukšos viešosios bibliotekos reikmėms, sužlugdytų Kultūros centro renovacijos ir Šviesiosios gimnazijos priestato statybų projektų.

„Apie tai, kad stringa šių projektų įgyvendinimas, savivaldybės administracijos direktorius privalėjo iš anksto bent informuoti rajono Tarybos narius. Ką jau kalbėti apie tai, kad galbūt buvo galima kreiptis į teismą reikalaujant rangovų atsakomybės.  Juolab, kad šie projektai, net ne šios valdžios nuopelnas, o priimti praėjusią kadenciją ir dabar yra ar bent jau turėjo būti tęstiniai.

Pagrindiniai darbai yra numatyti, bet jie nevyksta taip, kaip turėtų. Aš įžvelgiu problemą savivaldybės administracijos direktoriaus darbe, tačiau jį pakeisti, ne taip lengva. Mes, patys Tarybos nariai, jį patvirtinome. Tai jeigu mes jį norėtume pakeisti, vėl tai turėtume patvirtinti. Šiuo atveju, kai nėra stiprios komandos ir susikalbėjimo koalicijoje, tai nebūtų paprasta. Juolab, kad šiuo metu Kėdainių rajono savivaldybės Taryboje nėra net stiprios opozicijos. Opozicine pasiskelbusi Darbo partijos frakcija neatlieka savo funkcijos.

Aš sunkiai įsivaizduoju darbą su koalicijos partneriais, kai jų vadovas pasako, kad Taryboje yra žmonių, kurie kenkia Kėdainiams“, – sako D. Petrauskas.

Galvoja apie atsiskyrimą nuo koalicijos

Kėdainių politikas prognozuoja, kad netolimoje ateityje Tarybos laukia pokyčiai: „Taryboje bus pokyčių, nes čia vyrauja nesusikalbėjimas, nepagarba Tarybos posėdžio metu. Posėdžiams pirmininkaujantis meras elgiasi ne visai etiškai. Todėl ir yra pamąstymai, kad galbūt reikėtų dirbti atskirai nuo valdančiosios daugumos“.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video