Iš „namų puošėjo“ atimti šunys

 Iš „namų puošėjo“ atimti šunys

Ne tik Kėdainiuose, bet ir visoje Lietuvoje pagarsėjęs „namų puošėjas“ Antanas Širvinskas savo nuosavame sklype kaupiamomis šiukšlėmis jau spėjo įkyrėti kaimynams. Be to, pro namą praeinančius žmones ir vaikus ne kartą yra užpuolę ir senolio laikomi šunys.

Baudos rezultatų nedavė

Gyvūnų gerovės tarnyba „Pifas“ antradienio rytą kartu su policijos pareigūnais, savivaldybės Teisės ir viešosios tvarkos specialistais bei VMVT darbuotojais šturmavo senolio namus – teismo sprendimu iš jo turėjo būti konfiskuoti šunys.

„Pagal Kėdainių rajono apylinkės teismo nutartį A. Širvinskas neprižiūri savo augintinių, jų nevakcinuoja, šunys laksto blusėti ir neprižiūrėti, be to, jis juos paleidžia lakstyti gatvėmis. Šie ne kartą gatvėje apkandžiojo praeivius, tarp nukentėjusių yra ir nepilnamečių asmenų. Dauguma šunų nesocializuoti, kanda net ir savo šeimininkui. Asmeniui skirtos baudos nedavė teigiamų rezultatų. Baudas jis dalinai sumokėdavo, bet ir toliau neužtikrindavo gyvūnų gerovės ir aplinkinių saugumo“, – komentavo „Pifo“ savanoriai.

Gražiuoju neatidavė

Gyvūnų mylėtojai su senoliu bandė tartis gražiuoju – prašė, kad šis savo 11 laikomų šunų į prieglaudą atiduotų savo noru. Tačiau „namų puošėjas“ tą padaryti atsisakė.

„Šiandieną iš jo perimti septyni 7 šunys, iš kurių keturi jaunikliai. Dar keturis šunis paimsime vėliau. Su A. Širvinsku buvo tartasi gražiuoju, kad šunis atiduotų į gyvūnų gerovės organizaciją, bet jis tą padaryti atsisakė, šunys ir toliau kėlė grėsmę aplinkiniams.

Tuomet Kėdainių rajono savivaldybė kreipėsi į teismą dėl gyvūnų konfiskacijos. Šiuo metu gautas leidimas šunis perimti į laikiną globą“, – pasakojo „Pifo“ savanoriai.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video