„Rytiečiai“ dalyvavo teatro festivalyje „Saulės zuikutis – 2017“

 „Rytiečiai“ dalyvavo teatro festivalyje „Saulės zuikutis – 2017“

Pavasaris „Ryto“ progimnazijoje tradiciškai prasideda Teatro dienos paminėjimu.

Balandžio 5-oji mokykloje prasidėjo šurmuliu. Tą dieną 4a klasės mokiniai (vad. Elona Jankūnienė) ruošėsi H. K. Anderseno pasakos „Coliukė“ premjerai. Pastatytame spektaklyje vaidino 26 artistai.

Žiūrovai išvydo nepaprasto grožio pasaką apie mažą mergaitę, gimusią iš nuostabaus gėlės žiedo. Šį vaidmenį atliko Audrė Bružauskaitė. O kitą dieną saviraiškos ir judesio stebuklus demonstravo 2a klasės jaunieji aktoriai, kurie pagal savo mokytojos Vitalijos Stankevičienės sukurtą scenarijų, rodė spektaklį „Kaip antrokai keliavo“.Šiuos spektaklius padėjo parengti muzikos mokytoja Žydrė Vancevičienė ir šokio mokytoja Rūta Plučiuvienė.

Į šį nuostabų renginį buvo pakviesti mūsų bičiuliai ir draugai iš miesto vaikų darželių „Varpelis“, „Vyturėlis“, „Žilvitis“ ir darželio-mokyklos „Vaikystė“, o taip pat ir mokyklos bendruomenės nariai.

Pasibaigus spektakliams svečiai dėkojo jauniesiems artistams už nuostabų reginį, puikias emocijas, įteikė saldžių skanėstų. O jaunieji aktoriai, 2a ir 4a klasės mokiniai, su pagyrimo raštais ir dovanomis tik neseniai grįžo iš Lietuvos švietimo įstaigų teatrų festivalio „Saulės zuikutis – 2017“.

[#gallery=754#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video