Šviesiosios gimnazijos moksleivė – respublikinio Etikos konkurso nugalėtoja

 Šviesiosios gimnazijos moksleivė – respublikinio Etikos konkurso nugalėtoja

Lietuvos etikos mokytojų asociacija kasmet 9–10 ir 11–12 klasių mokiniams organizuoja Etikos konkursą, kuriame dalyvauja neribotas skaičius mokinių iš įvairių šalies mokyklų. Šiemet save išbandyti panoro ir Kėdainių šviesiosios gimnazijos abiturientė Gintarė Meilūnaitė, iš konkurso parsivežusi pirmąją vietą.

Savęs pažinimas ir gyvenimo prasmė

„Pirmą kartą Etikos konkurse dalyvavau prieš kelis metus, tąsyk prizinės vietos neužėmiau. Vėlesniais metais visa mano veikla ėmė suktis apie įvairias organizacijas, savanorystę, savivaldą, todėl kelis metus konkursas liko užmarštyje.

Na, o šiemet, nors ir ketinau visą savo dėmesį skirti pasiruošimui egzaminams, vis dėlto etikos mokytoja Elona Rimdeikienė paragino mane dalyvauti konkurse, kurio temos buvo apie savęs pažinimą ir gyvenimo prasmę. Pradėjusi daryti užduotis, supratau, kad tai labai artimos temos man pačiai. Kita vertus, ir mokytoja labai entuziastingai tikėjo, jog man pasiseks, o jei ir ne, tuomet per brandos atestatų teikimą gausiu padėką už dalyvavimą konkurse, tad tai bus tarsi tokia graži pabaiga. Taigi pasiryžusi pradėti daryti užduotis, noriai jas užbaigiau ir štai – pirma vieta“, – šypteli abiturientė G. Meilūnaitė.

[quote author=“Aut. past.“]Šių metų gegužės 19-ąją 1–3 vietų nugalėtojai bei jų mokytojai bus pakviesti į Lietuvos edukologijos universitete vyksiančias Etikų dienas bei iškilmingai apdovanoti.[/quote]

Padeda geriau pažinti save

Anot gimnazistės, ne tik etikos pamokos mokykloje, bet ir dalyvavimas konkurse padėjo geriau pažinti save bei aplinką, kuri mus supa.

„Konkurso temos, atrodo, visai nesudėtingos, tačiau pati esu mąslus žmogus, vieną gyvenimą gyvenantis išorėje, kitą – savyje, todėl man dalyvavimas konkurse buvo tikrai labai naudingas.

Ne paslaptis, jog mokykloje etikos pamokų mokiniai paprastai nevertina, tačiau iš tiesų tai labai įdomus ir prasmingas dalykas, padedantis pačiam susivokti apie save, suprasti žmones, su kuriais mes bendraujame“, – teigė G. Meilūnaitė.

Džiaugiasi dalyvavusi

Paklausta, ar džiaugiasi pirmosios vietos laimėjimu, Gintarė sako, jog bet koks laimėjimas teikia džiaugsmą ir yra svarbus, tačiau kur kas svarbiau yra dalyvauti.

„Užduočių atlikimas atėmė išties daug laiko, nes reikėjo susikaupti, daug ką apgalvoti. Į užduotis aš įdėjau dalelę savęs, kad būtų matyti, koks žmogus rašė, kokią gyvenimo patirtį jis turi, koks pasaulis atrodo jo akimis. Na, o paties laimėjimo džiaugsmas yra labai trumpas, tai – tik viena akimirka. Labiausiai džiaugiuosi, kad apskritai dalyvavau, kad turėjau progą pažinti save“, – kalbėjo abiturientė.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video