Šėtos gimnazijos aštuntokas skina laurus informatikos konkursuose

 Šėtos gimnazijos aštuntokas skina laurus informatikos konkursuose

Praėjusi savaitė buvo reikšminga Šėtos gimnazijos 8 klasės mokiniui Edvinui Dambrauskui, mat jis puikiai pasirodė ir garbingąją pirmąją vietą užėmė net dviejuose konkursuose. Jaunuolis geriausiu pripažintas rajono informacinių technologijų olimpiados 7-8 klasių tarpe, bei respublikiniame svetainių kūrimo konkurse Panevėžio raj. Velžio gimnazijoje. Tiesa, pastarajame konkurse šėtiškiui neprilygo net vyresnių klasių dalyviai – E. Dambrausko sukurta svetainė pelnė daugiausiai taškų.

[quote author=“Aut. past.“]Edvinas konkurse svetainę kūrė vienu iš sudėtingiausių būdų, naudodamas HTML kalbą.[/quote]

Nors Edvinas konkurse svetainę kūrė vienu iš sudėtingiausių būdų, naudodamas HTML kalbą, tačiau tai jam nesutrukdė surinkti daugiausiai taškų iš visų dalyvių. Tame pačiame konkurse mokinys dalyvavo ir pernai, tačiau ne iki galo suprasta užduotis sutrukdė laimėti, ir jis liko antras.

Šių metų konkurse reikėjo sukurti tautinio kostiumo tematikos svetainę. Užduočiai atlikti skiriamos 4 val., per kurias reikia ne tik atskleisti temą, sukurti svetainės logotipą, bet ir įgyvendinti sumanymą pasirinkta programa. Edvinas nuo pradinių klasių domisi informacinėmis technologijomis, prieš trejus metus pradėjo kurti interneto svetaines, yra išbandęs  HTML, CSS, PHP, RWD technologijas.

[quote author=“Aut. past.“]Savo ateities Edvinas neįsivaizduoja be išmaniųjų technologijų, programavimo.[/quote]

Pasak vaikino auklėtojos Vaidutės Kleivienės, Edvinas yra aktyvus, geranoriškas, mandagus. Jis – klasės lyderis, kuriuo galima pasitikėti, sugebantis suburti draugus renginiui, išvykai, diskusijai ne tik klasėje, bet ir visoje gimnazijoje. Jis iniciatyvus, atsakingai atlieka jam skirtas užduotis, nebijo konsultuotis su mokytojais. Edvinas noriai padeda klasiokams įvairiose situacijose, todėl klasėje turi daug draugų. Mokyklos bendruomenė džiaugiasi jaunuolio pasiekimais olimpiadose ir konkursuose.

Edvinas taip pat domisi muzika, sportuoja, dalyvauja gimnazijoje veikiančio radijo „Šėta FM“ veikloje, o prieš porą mėnesių pradėjo dirbti Kėdainių radijo stoties „Centro FM“ radijo laidų vedėju.

Savo ateities Edvinas neįsivaizduoja be išmaniųjų technologijų, programavimo.

Džiaugiamės ir didžiuojamės turėdami tokį mokinį, kuris jau dabar žino, ko nori ir kaip tai pasiekti bei gali būti pavyzdžiu daugeliui jaunuolių!

Informacinių technologijų mokytoja metodininkė Vijolė Glebauskienė

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video