Į Angliją išgabentas prievarta?

 Į Angliją išgabentas prievarta?

Praėjusią savaitę visą Lietuvą sukrėtusi Kėdainių rajono gyventojo Broniaus Poškos istorija įgauna pagreitį. „Rinkos aikštės“ šaltinių teigimu, Anglijoje keletą mėnesių klajojęs vyriškis prieš keletą metų buvo vienas svarbiausių liudytojų senukus puldinėjusių ir žudžiusių romų gaujos byloje. Tąkart už grotų pavyko pasiųsti keturis romų tautybės gaujos narius. Todėl įtariama, kad B. Poška Anglijoje atsidūrė neatsitiktinai, o tapo romų keršto auka.

Gyvenimas nubloškė į taborąA. Barzdžiaus nuotr.

Kėdainiuose gyvenančių romų ir B. Poškos sąsajos žinomos jau seniai. Prieš daugelį metų vyriškis buvo vedęs romų tautybės moterį. Tačiau jai mirus senolis pasirinko klajoklio gyvenimą. Kurį laiką buvo matomas Kėdainių rajono Lančiūnavos kaimo apylinkėse, vėliau kėdainiečiai jį vis dažniau pastebėdavo mieste esančio taboro prieigose.

Kad B. Poška po žmonos mirties su Kėdainiuose gyvenančiais romais nenutraukė bendravimo, paaiškėjo tik dabar. 2012–2014 metais Lietuvą šiurpino iš Kėdainių ir Šiaulių romų susibūrusi gauja, kuri minėtu laikotarpiu įvykdė itin brutalius nusikaltimus. Kankino ir žudė vienkiemiuose gyvenančius senolius, taip pat pasisavindavo jų didelės vertės turtą.

2014 m. Kauno apygardos teismas ilgiems metams už grotų pasiuntė penkis gaujos narius. Vienas iš jų – Kėdainių tabore gyvenęs Arsenas Sinkevičius, kurio namuose įvykdytų nusikaltimų metu ir gyveno B. Poška.

Buvo ūkvedys

„Rinkos aikštės“ šaltinių teigimu, nuolatinės gyvenamosios vietos neturėjęs B. Poška prižiūrėjo A. Sinkevičiaus namus, atlikdavo visus ūkio darbus.

Tačiau 2014 m. sausio 6 d. tapo lemtinga tiek B. Poškai, tiek A. Sinkevičiui. Kėdainių rajono pareigūnams tiriant itin kraupų nusikaltimą, kai Gožių kaime buvo nužudyti sutuoktiniai Leonas Dumčius ir Aldona Dumčienė, B. Poška liudijo, kad nusikaltimo naktį A. Sinkevičiaus nebuvo namuose, nors įtariamasis policijos pareigūnams ir teismui teigė priešingai.

Būtent šie B. Poškos parodymai teismui padėjo A. Sinkevičių už grotų pasiųsti septyniolikai metų.

Anglijoje atsidūrė ne savo valia?

Po šio Kauno apygardos teismo sprendimo B. Poška vis rečiau buvo matomas Kėdainių romų draugijoje, jų net vengė. O jį pažinojusiems kraštiečiams pasakojo, kad romai siekia su juo susidoroti.

Tad kaip B. Poška, pelnęs klajoklio etiketę, gaudavęs minimalią pensiją, sugebėjo išvykti į Angliją, kai ten neturėjo jokių artimųjų.

„Rinkos aikštės“ šaltinių teigimu, be jokių asmens dokumentų B. Poška galėjo būti išvežtas prievarta, siekiant atkeršyti už nepalankų A. Sinkevičiui liudijimą.

Taip pat įtariama, kad prieš išvežant B. Pošką į tolimą šalį iš jo galėjo būti atimti dokumentai ir banko kortelė, kuria galėjo pasinaudoti prie jo „išvykimo“ prisidėję asmenys.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video