Žemės dieną Josvainių gimnazijoje varžėsi jaunieji biologai

 Žemės dieną Josvainių gimnazijoje varžėsi jaunieji biologai

Pasaulinė Žemės diena Josvainių gimnazijoje paminėta Žemės vėliavos iškėlimu ir linksmosiomis varžybomis, kurias 5-8 ir 1G klasių mokiniams, besidomintiems gamta ir biologija, suorganizavo biologijos mokytojos S. Vyšniauskienė ir V. Šilkaitienė, padedamos viso būrio padėjėjų.

Mokytojoms talkino aktyvūs gimnazijos biologai: Tėja Savelytė, Austėja Laurinaitytė,  Tomas Mikšys, Laurynas Arkadijevas, Emilija Brazinskaitė, Vaida Šilkaitytė, Miglė Ramanauskaitė, Tautvydė Lukošiūtė, Karolina Pralgauskytė. Taip pat įdomias užduotis paruošė gimnazijos sveikatos priežiūros specialistė Raminta Paškevičienė. Renginio akimirkas įamžino Sandra Mockaitytė.

Varžybų startas buvo paskelbtas 12 valandą, komandoms buvo išdalintos įvertinimų knygelės ir dalyviai palydėti į užduočių atlikimo kontrolinius punktus. Punktai buvo keturi, tai – medicinos kabinetas, biblioteka, gimnazijos kiemas ir 6 kabinetas.

[#gallery=686#]

Dalyviai užduotis gavo burtų keliu, o organizatoriai stebėjo ir atžymėjo užduočių atlikimą. Užduotys buvo įvairios: išmatuoti medžio aukštį, amžių, ieškoti paslėpto lobio, atlikti teorines užduotis, pro mikroskopą stebėti kas gali gyventi vandens laše, stebėti dumblius ir augalą užpuolusius parazitus, rūšiuoti atliekas, suteikti pirmąją pagalbą, išmatuoti arterinį kraujo spaudimą, apskaičiuoti KMI. Visos komandos šauniai susidorojo su užduotimis.

Varžybų apibendrinimas vyko aktų salėje. Dalyviams renginys patiko, penktokams įdomiausia buvo ieškoti lobio, daugumai patiko užduotys medicinos kabinete. Visi išsiskirstė geros nuotaikos, sužinoję daug naujo. Dėkojame dalyviams ir visiems organizatoriams.

Biologijos ir technologijų mokytoja V. Šilkaitienė

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video