Padės jaunimui rasti darbą

 Padės jaunimui rasti darbą

Ką veikti pabaigus mokyklą ar gavus aukštojo mokslo diplomą? Kaip susirasti darbą, prisistatyti darbdaviui, kaip įgyti patirties? Į šiuos ir panašius klausimus galima gauti atsakymus Kauno teritorinės darbo biržos Kėdainių jaunimo darbo centre, kuriame prasidėjo renginių ciklas „Nuo diplomo iki darbo sutarties“.

[quote author=“Jurgita Liutkevičienė“]Norėtume, kad jaunimas ateitų, aktyviai dalyvautų diskusijoje, pateiktų rūpimus klausimus, į visus juos stengsimės atsakyti.[/quote]

„Liepos–rugpjūčio mėnesiais planuojame surengti kelis užsiėmimus abiturientams ir absolventams, kurie nori pradėti darbinę veiklą. Jaunuoliai sužinos, kaip tinkamai parengti dokumentus, reikalingus įsidarbinant, pasiruošti pokalbiui su darbdaviu, turės galimybę susipažinti su aktyvios darbo paieškos būdais bei karjeros planavimo principais, gaus naudingų patarimų, kaip kurti verslą ar įgyti patirties savanorystės veikloje. Tokia informacija padės jaunimui sėkmingai įsilieti į darbo rinką“, – teigė Jaunimo darbo centro skyriaus vyriausioji specialistė Jurgita Liutkevičienė.

Į užsiėmimus pakviesti specialistai – Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos Personalo skyriaus vadovė Sonata Gabševičienė, UAB „Linėja transport“ vadovas Gediminas Norkus, Kėdainių turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Daina Balasevičienė bei savanoris Gintaras Ražinskas – jaunimui suteiks svarbios informacijos, pamokys, kaip elgtis darbo pokalbio metu, išvengti dažniausiai daromų klaidų.

„Norėtume, kad jaunimas ateitų, aktyviai dalyvautų diskusijoje, pateiktų rūpimus klausimus, į visus juos stengsimės atsakyti“, – sakė J. Liutkevičienė.

Renginiai nemokami

Abiturientams ir absolventams skirti renginiai „Nuo diplomo iki darbo sutarties“ yra nemokami. Kiekvienas užsiėmimas truks po valandą ar pusantros. Per tokį gana trumpą laiką įgysite naudingų žinių, kurios pravers ieškantis darbo. Iš anksto registruotis nereikia. Tiesiog darbo biržos tinklalapyje www.ldb.lt susiraskite informaciją, kada ir koks užsiėmimas vyks Kėdainių jaunimo darbo centre, ir ateikite. Beje, šiame centre galima apsilankyti ne tik renginių metu. Čia jaunimas konsultuojamas kiekvieną darbo dieną.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video