Daugės socialinių būstų (video reportažas)

 Daugės socialinių būstų (video reportažas)

Balandį–birželį, palyginti su tuo pačiu laiku 2022 metais, būstas Lietuvoje pabrango 9,4 procento./ „Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Kėdainių rajone yra beveik 140 šeimų ar asmenų, laukiančių socialinio būsto eilėje. Siekiant užtikrinti galimybę patenkinti visų prašančiųjų poreikius, naujiems būstams įsigyti bus skirta apie 1,2 mln. eurų.

Planuojama pirkti 55 butus: 15 – vieno kambario, 31 – dviejų kambarių, 8 – trijų kambarių ir 2 – keturių kambarių butus. Didžiąją dalį lėšų – 840 000 eurų – planuojama gauti iš Europos Sąjungos fondų, likusi dalis būtų skirta iš rajono savivaldybės biudžeto.

Tinka ne visi butai

Gyventojai gali siūlyti savivaldybei pirkti vieno kambario butus ne mažesnio kaip 30 kv. m bendro ploto, 2 kambarių – ne mažesnio kaip 47 kv. m, 3 kambarių – ne mažesnio kaip 60 kv. m bei 4 kambarių butus ne mažesnio kaip 70 kv. m bendro ploto. Butams keliama ir daugiau reikalavimų.

„Butai turi būti visiškai įrengti ir tinkami gyventi be papildomų remonto išlaidų. Patalpos turi atitikti sanitarinius ir techninius reikalavimus. Būtinai turi būti šalto ir karšto vandens, elektros energijos apskaitos prietaisai. Butas negali būti perleistas tretiesiems asmenims. Jei butas įkeistas bankui, būtina pateikti raštišką banko sutikimą butą parduoti“, – teigia rajono savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėja Audronė Naujalienė.

Nebus perkami butai, esantys Šėtos gatvėje ir bendrabučio tipo gyvenamuosiuose namuose.

Laiko lieka nedaug

Reikalavimus atitinkančius butus galintys pasiūlyti gyventojai savivaldybės Turto valdymo skyriui (J. Basanavičiaus g. 36, 416 kab.) turi pateikti užpildytas paraiškas, nuosavybės teisę į gyvenamąsias patalpas patvirtinančių dokumentų ir kadastrinių matavimų bylos kopijas bei kitus dokumentus, susijusius su socialinio būsto pirkimu.

Šiuos dokumentus reikia pateikti užklijuotuose vokuose iki liepos 8 d. 12 val. Telefonas pasiteirauti (8 347) 69 515.

Komisijos posėdis, kuriame bus atplėšiami vokai su pasiūlymais, įvyks liepos 12 d. 14 val.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video