Kėdainiuose atsiras dvi krokų pievelės

 Kėdainiuose atsiras dvi krokų pievelės

Taip jau sutapo, kad dvi savivaldybės įstaigos kone vienu metu sugalvojo, kad jau ateinantį pavasarį nori pasitikti su spalvingais krokų žiedais./Piqsels.com nuotr.

Prašo padovanoti gėlių svogūnėlių

Už lango – paskutinės šiltesnės rudens dienos, tad dabar puikus metas pasidarbuoti gamtoje. Juo labiau kad kai kurie augalai ir gėlės yra sodinami būtent rudenį. Ne išimtis ir krokai – smulkiažiedės svogūninės gėlės, kurios savo ryškiaspalves galvas iškelia kone anksčiausiai pavasarį. Dvi mūsų miesto įstaigos norėtų pavasarį pasitikti pasipuošusios šiais žiedais, tad jei turite jų ir galite pasidalinti svogūnėliais – gal galėtumėt padovanoti?

Krokų pievelė sužydės prie PSPC

Taip jau sutapo, kad dvi savivaldybės įstaigos kone vienu metu sugalvojo, kad jau ateinantį pavasarį nori pasitikti su spalvingais krokų žiedais.

Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centras prašo ir savo medikų, ir savo pacientų, prisidėti prie gražios idėjos nors vienu kitu kroko svogūnėliu.

„Ankstyvą pavasarį, kai mūsų akys pasiilgusios žiedų ir spalvų, krokai mus pradžiugina pirmieji. Norėtume tuo džiaugsmu pasidalinti su visais. Kad krokų pievelė, kuri papuoštų mūsų įstaigos aplinką, pražystų pavasarį, juos turime pasodinti rudenį, todėl Kėdainių PSPC rengia akciją: ,,Padovanok krokų svogūnėlį rudenį, padovanosi šypseną pavasarį!“

Kviečiame medikų bendruomenę, mūsų pacientus, geros valios žmones padovanoti krokų svogūnėlių – tinka bet kokios veislės ir spalvų“, – prašymu pasidalino Kėdainių PSPC.

Norintieji prisidėti prie žydinčios pievelės krokų svogūnėlius gali atnešti į polikliniką ir palikti prie suaugusiųjų ar vaikų registratūrose esančiose dėžėse.

„Ryto“ progimnazija nori sukurti „Krokų kiemą“

Tokią pačią idėją turi ir Kėdainių „Ryto“ progimnazija. Progimnazijos tėvų klubas organizuoja akciją „Krokų kiemas“.

Kiekvienoje klasėje vaikai kviečiami atsinešti krokų svogūnėlių, kuriuos vėliau visi bendruomeniškai ir pasodins.

Tai – ir puikiai praleistas laikas gamtoje, ir pavasarį aplankysiantis šiltas jausmas, ieškant būtent savojo kroko spalvingoje žiedų jūroje.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video