Žvakių detektyvas: ar mus apgaudinėja?

 Žvakių detektyvas: ar mus apgaudinėja?

Rubrika “Skaitytojų laiškai”, nors čia daugiau bus tyrimas.

Iš pradžių pasirodys, kad tai “nu, ir vėl jie apie Lidl”, bet čia ne tai.

Už tai bus atsakymas, kodėl tie lietuviai nemėgsta verslininkų, kodėl jais nepasitiki, kodėl pas vienas įmones rezultatai prastesni, o pas kitus geresni, o todėl…

Viskas prasidėjo nuo įprasto skaitytojo laiško:

“Sveiki, gal ir smulkmena, bet ” kainu cempionas” visai suizulejes. Arteja zvakiu sezonas, visur akcijos atrakcijos. Ikelsiu foto. Zvake kaireje is moki vezi, desineje- lidl. Kodai viskas sutampa, bet parafino lidlinej akivaizdziai truksta. Nezinau kaip kitaip paviesint tokius dalykus.”

Aišku, kaip matosi iš nuotraukų – skirtumas akivaizdus, bet nuotraukos ne iš parduotuvės, tai negalima teigti, kas iš Lidl, o kas ne, todėl daryti tokio įrašo negalėjome, bet reikėjo patiems padaryti tyrimą, ką parašėme skaitytojui ir jis tai suprato:

“Jep, sita suprantu. Bet tikrai labai idomi situacija. Buciau gal ir nekreipes demesio, bet Lidl kai pamaciau, galvoju kazkaip kiekis ne tas uzpildymo. Nuvariau i Mokveza, nusipirkau ir va sulyginau, ka ir matom. Matyt “specialus” uzsakymas. Cia situacija Marijampoleje, bet gal ir kitur bus tas pats. Sekmes darbuose:)”

Na, o mes nėrėme į parduotuves. Deja Vilniuje tiek Moki Veži, tiek Depo, tiek Lidl – visos žvakės buvo “nupiltukai” su mažesniu kiekiu, nei skaitytojo nuotraukoje, bet visur vienodai.

Užvažiavome į Maxima – ten “Baronas” žvakės nebuvo, bet buvo to pačio degimo laiko “Grafas”. Jau buvo išstatyti padėklai su žvakėmis ir visas užpylimas buvo vienodo lygio. Neslėpsim, nuo pat pradžių buvo versija, kad čia ne prekybininkai, o būtent gamintojas išleido “specialią” šventinę žvakių versiją, todėl ieškojom senesnės partijos. Ir, kadangi prekyboje pradirbom ne vieną dešimtmetį, tai nuvarėm prie lentynų, kur įprastai sudėtos žvakės ir tadam! Ten stovėjo Grafas su kitu užpylimo lygiu.

Labai gerai, kad gamintojas, nurodo partijos datą – tai patvirtino mūsų versiją, kad tai “specialus leidimas”.

Skirtumas 10g:

“nuo žvakės nupylė žvakutę,

kad daugiau uždirbti truputį.

O, kad trupiau degs truputį,

tai Jūsų mirus močiutė

vargu ar pastebės tokį niekutį”

Beje, dar ir indelis yra iš naujos partijos su storesniu dugneliu.

Pasidalinom šia informacija su savo skaitytoju ir jis atsiuntė savo pirktų žvakių datas. Pilnesnė pas jį iš viso antikvarinė – 2023 metų spalio mėnesio – gal todėl, palyginus su šviežesne skirtumas dar didesnis.

Štai tokia istorija. Klausimas, ar tai vyksta bendradarbiaujant su prekybininkais, lieka neatsakytas, bet kai kokių klausimų yra, nes, tarkim Lidl savo leidinyje nurodo, kad 55 valandų žvakė dega 48 valandas. Gal kažką žino? Bet kainų etiketėje parduotuvėje nurodo 55.

Bet kokiu atveju, tai parodo, kad Lietuvos vargo verslininkams nėra nieko švento – tai ir atsakymas, kodėl jų įvaizdis yra dugne.

Kitas momentas, jei nėra susitarimo su prekybininkais, tai tinklų komercijos specialistų profesionalumas yra labai žemas ir jie nesugeba užtikrinti prekių kokybės ir kainos kontrolės.

Na, o visiems, kurie pirks Geraldos žvakes, siūlom ieškoti senesnės partijos, o 55 valandų Geralda žvakes šią savaitę apsimoka pirkti Maxima.

Aišku, siūlytume pasakyti gamintojui didelį “ačiū” ir pirkti kitų gamintojų žvakes, bet boikotas yra ne Lietuvos gyventojų nosiai.

Grįžti į pagrindinį puslapį

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video