Miesto gatvės valomos tyliau ir tvariau: dirba elektrinė gatvių šlavimo mašina

 Miesto gatvės valomos tyliau ir tvariau: dirba elektrinė gatvių šlavimo mašina

Elektra varomas gatvių valytuvas darbuojasi ir Kėdainių mieste. Novatoriška mašina jau spėjo atkreipti miestelėnų dėmesį./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Akylesni kėdainiečiai pastebėjo, kad Kėdainių miesto gatvėse dažnai darbuojasi labai nedidukė ir itin tyliai dirbanti mašina – elektra varomas gatvių šlavimo automobilis. Šis automobilis kompaktiškesnis, tylesnis ir tvaresnis už eilę metų mūsų gatvėse dirbusias vakuumines gatvių valymo mašinas.

Pasekė didžiųjų miestų pavyzdžiu

Kėdainių gatvės ir iki šiol esant reikalui buvo valomos vakuuminiais automobiliais. Bendrovės „Ecoservice projektai“ gatvių valymo automobilis buvo varomas dyzeliu. Mašina buvo masyvesnė, o ir dirbo ji žymiai garsiau, tad neretai pasigirsdavo ir kėdainiečių skundų, kad naktį arba anksti rytą šis automobilis žmones neva prižadindavo.

Jau kurį laiką Kėdainių miesto gatvių kelkraščius ir šaligatvius prižiūri bendrovė „Ekonovus“. Ši bendrovė dar nuo 2022 metų didžiuosiuose Lietuvos miestuose ėmė darbuotis būtent elektra varomais automobiliais. Lietuvoje tai buvo pirmieji septyni visiškai elektriniai gatvių valytuvai.

Elektriniai minisunkvežimiai „Bucher“ atlieka visas pagrindines kelių šlavimo bei plovimo funkcijas./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Miestelėnai atkreipė dėmesį

Dabar elektra varomas gatvių valytuvas darbuojasi ir Kėdainių mieste. Novatoriška mašina jau spėjo atkreipti miestelėnų dėmesį. Elektriniai minisunkvežimiai „Bucher“ atlieka visas pagrindines kelių šlavimo bei plovimo funkcijas.

Žinoma, ir pati moderniausia technika niekuomet visiškai nepakeis ir valytojų darbo – dalis miesto valymo darbų bus ir toliau atliekama rankiniu būdu.  

Net ir pati moderniausia technika niekuomet visiškai nepakeis ir valytojų darbo – dalis miesto valymo darbų bus ir toliau atliekama rankiniu būdu. 

Aut. past.

Tuo metu pati bendrovė informuoja, kad dėl elektrinių variklių naujieji gatvių valymo automobiliai dirba tyliau nei dyzelinu varoma technika. Tai itin svarbu dirbant anksti ryte ar vėlai vakare miesto centre, miegamuosiuose rajonuose ar šalia poilsio, žaliųjų zonų.

Tokie pat novatoriški ir aplinką tausojantys gatvių priežiūros sunkvežimiai važinėja Nyderlandų, Jungtinės Karalystės, Danijos, Vokietijos, Šveicarijos, Kinijos ir Pietų Korėjos miestuose.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video