Išjuokę opozicijos siūlymus netaškyti pinigų automobilių nuomai staiga persigalvojo?

 Išjuokę opozicijos siūlymus netaškyti pinigų automobilių nuomai staiga persigalvojo?

Kėdainių miesto seniūnijai leista įsigyti du nenaujus tarnybinius automobilius, tam išleidžiant ne daugiau kaip 30 tūkst. eurų./Algimanto Barzdžiaus/ „Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Kėdainių miesto seniūnija planuoja pirkti du automobilius ir tam išleisti iki 30 tūkst. eurų. Tiesa, automobiliai bus ne nauji, tačiau kelių metų senumo ir su nedidele rida. Šį kartą savivaldybės administracija seniūnijai nuomotis automobilių nesiūlo, nors anksčiau aiškino, kad automobilius pirkti yra nenaudinga ir nepatogu. Dabar, sako, esą situacija yra visai kitokia. Tačiau kaip ta situacija staiga ėmė ir pasikeitė, jokių rimtų argumentų niekas taip ir nepateikė.

Pinigų automobiliams ras!

Kėdainių miesto seniūnija pateikė prašymą leisti nusipirkti du tarnybinius automobilius, reikalingus tarnybinėms funkcijoms vykdyti. Automobiliai, planuojama, bus vienatūriai – iš esmės lengvieji automobiliai su nedidele krovinine dalimi.

„Seniūnija suskaičiavo savo finansus ir per visas eilutes sudėjus paaiškėjo, kad turi sutaupytų lėšų. Tarp jų – ir sutaupytos elektros sąnaudos.

Taigi jie tikisi turėti galimybę rasti pinigų ir tuos automobilius nusipirkti“, – sakė savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Muznikas.

Jis pridūrė, kad savivaldybė laikosi nuostatos, kad visos seniūnijos turi turėti po vieną naują automobilį, kuris valdomas nuomos pagrindu. O kadangi seniūnija nori antro ir trečio automobilio, nuomoti jų esą netikslinga.

„Šiuo atveju automobiliai bus naudojami mažiau, nuvažiuos iki 15 tūkst. kilometrų per metus, todėl nuoma netikslinga“, – sakė jis.

Būkit nuoseklūs, o ne vartykit žuvį iš vienos pusės į kitą.

D. Kačinskas

Anksčiau aiškino, kad pirkti neapsimoka

Tiesa, ne taip jau seniai net poroje tarybos posėdžių svarstant automobilių įsigijimo klausimus, siūlymas juos pirkti, o ne nuomoti buvo itin skeptiškai sutiktas tos pačios valdančiosios daugumos. Dabar gi jų požiūris jau pasikeitęs.

„Anksčiau, kai kalbėdavome, kad reikėtų automobilius pirkti, tie, kurie geriausiai žino ir geriausiai skaičiuoja, sakydavo, kad pirkti neapsimoka, reikia nuomoti.

Mūsų frakcija visada sakė, kad apsimoka automobilius pirkti. Žiūrint logiškai, kai anksčiau buvo siūloma nuomoti automobilius, buvo sakoma, kad va, kainuos išlaikymas, remontas ir pan.

Visgi dabar perkami senesni automobiliai greičiau suges ir daugiau priežiūros jiems reikės. Tad iš tiesų išlaikymas ir remontas kainuos, tačiau dabar tai kažkodėl nėra problema?

Aš stengiuosi būti nuoseklus, kiti lyg irgi deklaruoja esantys nuoseklūs, bet ir būkit nuoseklūs, o ne vartykit žuvį iš vienos pusės į kitą“, – pastebėjo frakcijos „Kėdainiai visų“ narys Dangiras Kačinskas.

Jam antrino ir kolegės Indrė Saldytė-Eigirdė bei Indrė Fiodorova, mat būtent jos anksčiau ir siūlė automobilius seniūnijoms pirkti, kad šios turėtų savo turto, o mokesčių mokėtojų pinigai nenueitų vėjais tik už automobilių nuomą.

„Džiaugiuosi, kad automobilį pirksim, nes turėsim turtą, kurį bus galima vėliau ir parduoti. Gaila, kad pirksim ne naujus – vis tiek senesni automobiliai genda daugiau.

Tačiau manau, kad turim eiti kažkokiu keliu, kad lėšas taupytume ir seniūnijos turėtų ir savo turto ir nešvaistytume lėšų, kaip ankstesniais sprendimo projektais“, – sakė I. Saldytė-Eigirdė.

Ir išties tie, kurie anksčiau aiškino puikiai išmanantys tarnybinių automobilių pirkimo ir nuomos subtilybes bei per dantį traukę tarybos nares, siūliusias automobilius pirkti, dabar gi, rodos, neturėjo ką pasakyti.

„Tai tik parodo, kad kiekvienas sprendimo projektas turi savo pliusų ir minusų.

Kaip buvo anksčiau diskutuojama ir kritikuojama Indrė, esą ji nieko nesupranta – tada sakėt, kad nuoma yra geriausias variantas, o dabar jau sakot, kad pirkti geriausia. 

Tik parodo, kad jūsų įtikinėjimai, kurie buvo anksčiau, yra ne visada tinkami, o buvo pradėta pulti ir smerkti tarybos narius, kurie siūlė kitaip. Nors dabar patys teikiat tokius siūlymus“, – priminė ir opozicijos narys Paulius Aukštikalnis, ragindamas valdančiuosius neužsimiršti ir mandagiai diskutuoti su kolegomis, net jei jų nuomonės ir išsiskiria.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video