Viena didžiausių kėdainietės dovanų – atverti duris ten, kur niekas jų nemato

 Viena didžiausių kėdainietės dovanų – atverti duris ten, kur niekas jų nemato

Moteris, mama ir nuolat tobulėjanti asmenybė Irmida Petrulė vieną po kito kuria produktus moterims, kurios siekia asmeninio augimo ir vidinės laisvės, kūrybos./Asmeninio archyvo nuotr.

Agota SPIEČIŪTĖ

Su Irmida Petrule susitinkame pokalbiui apie jos naują, kaip ji pati įvardija, kol kas patį drąsiausią žingsnį. Moteris ryžosi kurti visiems prieinamą nemokamą podcastą arba kitaip tinklalaidę, kurią klausysis ne dešimtys, o masės žmonių. Ir tokiam žingsniui reikėjo subręsti. Nes tai reiškia ne tik kalbėti, bet ir ieškoti atvirų klausytojų, kurie nori išgirsti.

Pradėjo kurti podcastą

Liepos 28 dieną ,,Spotify“ internetinėje platformoje, kuri turi plačiausią auditoriją, įkeltas pirmas 53 minučių 39 sekundžių trukmės garso įrašas yra naujausiais Irmidos kūrinys. Podcasto su Irmida tema ,,Laisvė tikroji palaima…“. Kol naujiena eteryje, ji neabejotinai kelia malonius jausmus, nes kaip ir su kiekviena nauja pradžia, aplink skrieja visas sūkurys patirčių: širdyje kūrybinis džiaugsmas ir išsipildymo jaudulys, artimieji palaiko, klausytojai vienas po kito drąsina ir dėkoja.

Irmida pripažįsta, kad šiek tiek jaudinasi, nes tai pirmas kartas, kai tenka taip viešai reikšti savo mintis plačiausiai prieinamai auditorijai, bet kartu ir jaučiasi tam subrendusi. Ji po didelių transformacijų išgyvena kiekvienam kūrėjui pažįstamą jausmą, kai negali nesidalinti tuo, ką savyje turi. Tik reikėjo sugalvoti, kokia forma tai daryti.

,,Mes būname maži, o tada pėda paauga ir mes išaugame savo batus. Taip pat ateina ir kitos patirtys, nes mes jau didesni“

I. Petrulė

Švelnus balsas ir atvirumas

Visą mūsų bendravimo laiką moteris kalba labai švelniai, išjaustai, įtaigiai ir stipriai. Nei jos tonas, nei tariami žodžiai nėra nejaukūs, nemalonūs ar kokie nors kiek agresyvūs. Per tris valandas pokalbio nė vieno karto ji nesuteikia progos suabejoti, išgirsti prieštaravimus, neatitikimus, pamatyti klaidžiojantį ar pasimetusį žvilgsnį. Situacijų ji nepagražina, išpažįsta ir prisipažįsta labai skaudžias asmenines patirtis, net paslaptis, dalinasi atradimais.

Drįstu pasakyti, kad taip skamba mūsuose toks retas, bendravime išsiilgtas, o ir visuomenėje, deja, tik svečias – nuoširdumas. Patikėkite, tokios pat kokybės ir jos podcastas. Jis jus užliūliuos, nes toks ir yra vienas iš jo tikslų: priminti mums patiems, kaip gerai mes gyvename…

Savo stiprybės Irmida ieškojo kaip serumo, ilgai ir kantriai. Norėjo išsigryninti. Kaip edukatorė ir lektorė pagaliau norėjo eiti plačiau. Paliesti daugiau žmonių, kurie pradeda atsirasti ir kurie jau atsibunda ir laukia savo transformacijos. To gali tikėtis tik labai pasauliui atviras žmogus.

Moterų vedlė, edukatorė ir lektorė, unikalaus projekto moterims per nuotolines transliacijas įkūrėja Irmida Petrulė ėmėsi naujos veiklos: ruošia asmeninį podcastą „Spotify“ platformoje.

Aut. past.

Anksčiau buvo per anksti

Natūralu, kad aukštai iškėlusi kartelę sau, moteris verta tokios pat grąžos, todėl ir sako: ,,Aš laukiu, kad mane išgirstų tik tie, kurie yra pasiruošę girdėti“. Lygiaverčiai mainai. To tyliai, bet nereikalaudama viliasi Irmida iš savo klausytojų.

,,Anksčiau buvo per anksti… Per jautriai, per daug asmeniškai sureaguodavau. Jei tai tęsiu, tai durs žodis ir reiks tuos dūrius išgyventi skausmingai. Man tada buvo ne laikas, nenorėjau sužeisti pati savęs. Dabar einu dalintis, nes jau priaugau, pribrendau ir esu stipresnė“, – sako įkvepianti lektorė ir podcasto kūrėja Irmida Petrulė.

,,Mes būname maži, o tada pėda paauga ir mes išaugame savo batus. Taip ateina ir kitos patirtys, nes mes jau didesni“, – apie naujų dalykų atėjimą vaizdžiai sako Irmida.

Natūralu, kad aukštai iškėlusi kartelę sau, moteris verta tokios pat grąžos, todėl ir sako: ,,Aš laukiu, kad mane išgirstų tik tie, kurie yra pasiruošę girdėti“. Lygiaverčiai mainai. To tyliai, bet nereikalaudama viliasi Irmida iš savo klausytojų.

Aut. past.

Iš širdies vedimo

,,Vienas dalykas pasibaigė ir buvo stipri duobė: kur man eiti, ko aš noriu ir kas man bus? Aš supratau, kad noriu kalbėti ir mane skatino aplinka. Žinoma, aš daug svarsčiau, galvojau, o kam bus įdomu?“ – dalinasi moteris ir sako, kad labai nori pataikyti į savo auditoriją, tą kuriai reikia pokyčio, naujų žinių, reikia naujo posūkio. – Noriu savo temomis atrasti tą, kuris klauso ir sudreba, todėl nenoriu niekur veržtis. Tiesiog daryti“, – sako Irmida.

Irmida neturi konkretaus grafiko, apie ką ir kada kalbės, nes ji savęs nespaudžia.

,,Jeigu podcastas būtų iš galvos, tai būtų niekalas, ne podcastas. Aš tikiu tik vedimu iš širdies“, – atvirai sako moteris.

Planas yra: leisti įrašus bent kas dvi savaites, bet klausimai apie temas, grafikus ir konkretumus atrodo, šiai moteriai net netinka. Temos labai aiškios: „Mana dovana yra skleisti žinias tiems, kurie yra pasirengę mokytis dvasinėse ir fizinėse srityse, kaip visuotinė meilė be diskriminacijos ir atsidavimas žemėje savo formoje – kūne.“

,,Dabar vandenio era ir tai yra visai kas kita. Anksčiau buvo svarbu padėtis visuomenėje, pareigos, svarbi buvo hierarchija, paskui buvo vertinami pinigai, nesvarbu, kas tu, bet svarbu, kiek tu turi pinigų, o dabar ir tai prapuolė… ir dabar mes nemokame būti, gyventi, niekas to dar nemoka priimti“, – primena įkvepianti lektorė, žmona, trijų vaikų mama, sesuo, dukra ir močiutė.

Atrodo, kad Irmida per gyvenimą eina lengvu žingsniu, basa, nesusižeisdama ir nedvejodama. Ji tikrai turi galių įkvėpti. Moteris iš prigimties su dideliu noru mokytis, klausytis ir priimti kitą. Lengvu rankos mostu ji sako kitoms moterims: ,,Imkite, darykite tą patį, mokymus, sukneles“.

Aut. past.

Nuolat augina save

Atrodo, kad Irmida per gyvenimą eina lengvu žingsniu, basa, nesusižeisdama ir nedvejodama. Ji tikrai turi galių įkvėpti. Moteris iš prigimties su dideliu noru mokytis, klausytis ir priimti kitą. Lengvu rankos mostu ji sako kitoms moterims: ,,Imkite, darykite tą patį, mokymus, sukneles“.

Gal todėl mūsų pokalbyje nuo podcasto viskas krypsta į pradžią ir neapkalbėdamos apkalbame kone visą jos gyvenimą nuo pirmų sąmoningų žingsnių.

Baigusi edukologiją, iš pradžių dirbo ne pagal specialybę, bet Irmida niekada nenustojo mokytis. Visai nesenai ji Lietuvos sveikatos mokslų universitete vėl baigė Įsisąmoninimu grįstos kognityvinės ir elgesio terapijos pagrindus. Kiek anksčiau mokėsi dar įdomesnių specifinių dalykų ir visą laiką, kad stiebtųsi ir tobulėtų.

Irmida kviečia kitus patirti dvasios tyrumą, meilę savo kūnui, atsiduoti patirtims, paleidžiant lūkesčius.

Aut. past.

Liejasi kūryba

Ko tik nepamėgino ši moteris per savo sąmoningą ėjimą į asmeninį dvasingumą: Taro kortų studijos, gongai, siauras moterų ratas, vėliau didesnis, retritai, mokymai, svajonių koliažai, tapyba, kupina jos pačios kurtų suknelių spinta, specialaus simboliais nudriekto audinio, perpinančio baltiškas tradicijas su pasauliniais mitologiniais reiškiniais ir Visatos simboliais, kūryba. Kažkada, kai dirbo banke, Irmida net nesvajojo, kad galės tiek kurti.

,,Maniau, kad aš ir kūryba nesuderinami, o vėliau einant gilesnės savęs link kūryba pradėjo lietis“, –sako I. Petrulė. Tuomet atsirado ir jos didžiulė meilė Italijai. Organizuotos kelionės moterims į Italiją, iki kol sukūrė savo individualų mokymą, per transliacijas iš nuotolio atvėrusį galimybes moterims panerti tik į save. Nes Irmida moko moteris nerti tik į save!

,,Einant per gyvenimą svarbu stebėti save. Nereikia to klausti kitų, nes patirtys yra tik tavo. Ir tai, ką tu patiri, yra gražiausia ir geriausia, ir nereikia nieko lyginti ir su niekuo lygintis. Pradėti reikia tik nuo savęs. Nėra nei gero, nei blogo. Yra tai, kas duota tau, ir tai tavo“, – sako Irmida.

Irmida kviečia kitus patirti dvasios tyrumą, meilę savo kūnui, atsiduoti patirtims, paleidžiant lūkesčius.

Daugiau išdrįskite ir dažniau daugiau sau leiskite

„Galiu Jums padėti atsisakyti klaidingų įsitikinimų, kuriuos galimai turi apie savo gyvenimą ir padėti pralaužti kliūtis ar blokus, kurie įtikino juos, kad jums kažkas nesiseka ar nepavyksta. Viena didžiausių mano dovanų yra atverti duris ten, kur niekas jų nemato“, – sako Irmida.

Pati ji niekada nenustojo dalintis savo žinojimu ir patirtimi. Kodėl? ,,Kai atrandu savas tiesas, noriu pasidalinti su visu pasauliu. Esu čia tam, kad skelbčiau žodį, bet kurioje srityje, kuriai jaučiu aistrą“.

Jos labai subtiliai įrengtame namo gale yra visų moters transformacijų ženklai. Moters tikslai atsispindi jos daiktuose: ne bet kokie puodukai, ne bet kokios stiklinaitės, ne bet kuri vieta svečiui. Kampe ne vienas rietimas įvairios medžiagos, kurią su meile rinko, net pati kūrė, perkeldama piešinius ant audinio, kitoms moterims. Suknelės jau išmylėtos ir paleistos, tas projektas jau baigtas, bet kaip simboliška, kad kūrybiškam žmogui medžiagos yra visur ir viskas ja gali būti. Taip pat garsu ir savo balsu ji išmylės jus per savo tiesiogines naująsias transliacijas.

,,Mes visi apie tą patį ir mes esame vieni iš kitų. Einame visi kartu vieni iš kitų ir nėra nei aukštesnių, nei žemesnių, nėra autoritetų, todėl daugiau dalinkimės“, – kviečia moteris.

,,Visas gyvenimas visą laiką yra paieškos ir atradimai. Kuo giliau paneri, tuo sunkesni išbandymai. Man dar daug reikia drąsos ir išminties ir vis dar gilesnio atsiskyrimo, man asmeniškai to reikia. Realiai, visą laiką reikia išminties“, – sako Irmida.

Nežinau, kiek antraščių sugalvojau klausydama Irmidos, paskui rašydama šį tekstą ir mintyse vis bėgdama per mūsų pokalbio minutes, valandas. Nežinau, kiek epitetų norėčiau jai pasakyti ir taip norėčiau sužinoti, kaip galėčiau pamatuoti, kiek ląstelių pakeičia jos mintys mano kūne. Gal būtų verta prisipažinti, kad citavau jos nuomonę ir pasisakymus dar kelias dienas, tokiose keistose situacijose: veždama ligonį į skubią pagalbą, kalbėdama su labai brandaus amžiaus moterimi apie santuokinį gyvenimą, su jauna mergina – apie užklupusias buities problemas, analizuodama naujausią pamatytą kino filmą ir primindama savo vyrui, kokie mes esame vieni kitiems svarbūs. Gal taip bus ir jums, jei išgirsite Irmidos mintis širdimi. Ir nors visi žinome, kad savame krašte pranašu nebūsi, pasikvieskite Irmidą į savo dvasios namus per naują jos podcastą.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video