Atnaujinta IKI (Lazdynėliai) atidaryta prieš pora dienų

 Atnaujinta IKI (Lazdynėliai) atidaryta prieš pora dienų

Parduotuvės išdėstymas – tunelinė kišenių sistema, kad jaustis, kaip žiurkė. Ši sistema yra gera didelėse parduotuvėse, ji suteikia jaukumo, galimybę apžvelgti visą kategoriją (nereikia bėgioti nuo vieno lentynų eilės galo prie kito). Mažoje parduotuvėje tunelinė kišenių sistema sukelia patekimo į labirintą pojūtį, klaustrofobijos priepuolius, ypač, jei dar primėtyta neiškrautos transportinės taros.

Taip, aišku, perpiešta nuo “Billa” “Rewe grupė”, bet be didelių pamąstymų. “Billa” formate “kišenėje” viduryje statoma žema lentyna, kad “neužmuštų” apžvalgos, Lietuvoje – normalais aukščio lentyna, nes maža parduotuvė ir reikia sugrūsti visą formato asortimentą.

Apnaikinta šviežių prekių vitrina – kulinarija, sūriai – viskas dabar savitarna. Tai, aišku, atsilieps pardavimams. Įdomu, ar tai geras sprendimas, kai maisto tiekimas (kavinės, restoranai) netenka klientų. Juk tokie klientai kaip nemokėjo gaminti, taip ir nemoka, reiškia eis į tinklus, kurie pasitiks spintomis ir plastiku. Liko tik žuvis, mėsa.

Kasas padarė Norfos pavyzdžiu, kai kasininkas iš kasos gali išspręsti problemas savitarnoje. Beje, ne be reikalo paminėta Norfa. Po visų kitų tinklų “eksperimentų” šis tinklas tampa bene vienintelis supermarketas su klasikinėmis, šviežių prekių aptarnavimo vitrinomis (na, gal kiek žuvis pas juos silpnesnė). Taip suprantama, pardavimai per tokias pardavimo vietas mažėja (ar mažėja ar nemokama suformuoti asortimento ir parduoti?), jiems trūksta darbuotojų (ar trūksta ar nemokama motyvuoti?).

Jau Norfa 2023 metų augimas aptartas, o patys galite pasižiūrėti specializuotos prekybos dinamiką. Gal ir gerai – pamažu pildosi svajonė kažko įdomiau, šviežiau, skaniau rasti pas nedidelius prekybininkus. Šaržuojame, tokio verslo vienetai, nes trūksta ir tradicijų ir rengimo.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video