Kada kreiptis į seksologą?

 Kada kreiptis į seksologą?

pexels.com nuotr.

Lovos problemos net ir šiais laikais kai kurioms poroms vis dar yra tabu. Taip būti neturėtų. Yra diagnozių, kurias reikia spręsti. Būtina tai daryti. Ne tik dėl to, kad galima būtų susigrąžinti sveiką lytinį gyvenimą, tačiau ir dėl sveikatos apskritai. Ne tik fizinės, tačiau ir psichologinės.

Seksologija yra naudingas, labai vertingas mokslas, kuris gali padėti mums geriau pažinti ne tik savo kūną, tačiau ir jo galimybes. Dėl to tam tikras lovos problemas reikia spręsti su medikais.

Seksualinės sveikatos problemos

Jei patiriate skausmą lytinių santykių metu, turite problemų su erekcija ar ejakuliacija bei jaučiate makšties sausumą ar skausmą – seksologas gali padėti išsiaiškinti priežastį ir rasti tinkamą gydymą.

Seksualinė funkcijos disfunkcija

Seksualinė funkcijos disfunkcija yra plati sąvoka. Ji apima įvairias problemas susijusias su seksualiniu susijaudinimu, orgazmu ar skausmu lytinių santykių metu. Seksologas gali įvertinti jūsų individualią situaciją ir parengti individualų gydymo planą.

Sumažėjęs seksualinis potraukis

Jei jaučiate, kad jūsų seksualinis potraukis sumažėjo – seksologas gali padėti išsiaiškinti galimas to priežastis. Gal tai tik stresas ar nerimas? O gal depresija ar hormonų disbalansas? Jis taip pat gali pasiūlyti efektyvių seksualinio potraukio didinimo strategijų.

Seksualinės orientacijos ar lytinės tapatybės tyrinėjimas

Jei nesate tikri dėl savo seksualinės orientacijos ar lytinės tapatybės – specialistas gali suteikti jums saugią ir palaikančią erdvę tyrinėti savo jausmus ir priimti jums tinkamiausius sprendimus.

Santykių problemos

Seksologas gali padėti poroms išspręsti problemas, kurios yra susijusios su seksualiniu bendravimu, nepasitenkinimu seksualiniu gyvenimu ar neištikimybe. Net jei šiuo metu nejaučiate jokių konkrečių problemų – kreipimasis į seksologą gali būti naudingas norint pagerinti savo seksualinę sveikatą ir gerovę.

Seksualinė prievarta

Jei patyrėte seksualinę prievartą –  seksologas gali suteikti jums emocinę paramą ir padėti susidoroti su trauma. Taip pat gali nukreipti jus į kitus specialistus, kurie padės pagreitinti gijimo procesą.

Seksualinio ugdymo poreikis

Seksologai gali teikti seksualinio ugdymo paslaugas asmenims, poroms ir šeimoms. Jie gali atsakyti į klausimus apie seksualinę sveikatą, santykius ir kontracepciją. Renkantis seksologą svarbu rasti tokį, kuris turi gerą reputaciją ir su kuriuo jaučiatės patogiai. Galite pasiteirauti savo gydytojo rekomendacijų. Taip pat galite kreiptis į tokias organizacijas kaip Lietuvos Seksualinės Sveikatos Asociacija, kuri gali suteikti jums daugiau informacijos ir rekomendacijų.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video