Vagys mieste apšvarino ūkinį pastatą

 Vagys mieste apšvarino ūkinį pastatą

Šią bei aplinkines šio individualių namų kvartalo gatves vagys labai pamėgę – viešojoje erdvėje dažnai gyventojai dalinasi informacija apie kiemuose slankiojančius pašalinius asmenis./ Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vagystės. Vagys šį kartą pasidarbavo Kėdainių miesto Pirmūnų gatvėje. Beje, reiktų pažymėti, jog šią bei aplinkines to individualių namų kvartalo gatves vagys yra labai pamėgę – viešojoje erdvėje gana dažnai gyventojai dalinasi informacija apie kiemuose slankiojančius pašalinius asmenis. O ir ikiteisminių tyrimų dėl vagysčių pradėtas ne vienas…

Pastebėjo ryte

Greičiausiai vagys Pirmūnų gatvėje darbavosi naktį, mat šeimininkai pastebėjo vagystę anksti ryte. Apie pusę aštuonių gyventojai pamatė, jog vagių įsibrauta į ūkinį pastatą. Iš ūkinio pastato pavogtas benzininis pjūklas, elektrinis pjūklas ir kiti įrankiai.

Žmonės kreipėsi į policiją. Atvykę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vagystės. Padarytą turtinę žalą nukentėjusieji įvertino apie 310 eurų. 

Slankioja dažnai

Beje, reiktų pažymėti, jog šią bei aplinkines šio individualių namų kvartalo gatves vagys labai pamėgę – viešojoje erdvėje labai dažnai gyventojai dalinasi informacija apie kiemuose slankiojančius pašalinius asmenis.

Socialiniuose tinkluose ne kartą buvo viešinamos ne tik nuotraukos, bet ir vaizdo stebėjimo kamerų įrašai, kuriuose užfiksuota, kaip kažkoks asmuo ar keli asmenys eina į svetimus kiemus, tikrina automobilius, žvalgosi apie namus, ūkinius pastatus, garažus.

Vagysčių būta

Tiesa, oficialiai registruotų vagysčių skaičius nėra labai didelis, mat žmonės ne apie visas vagystes ar vagių apsilankymus praneša policijai.

Prieš keletą mėnesių gretimoje gatvėje buvo apvogtas garažas. Vagystė taip pat buvo įvykdyta naktį, o pastebėta tik ryte.

Tuomet iš garažo pavogtos dvi padangos, o iš garaže stovėjusio automobilio „Mercedes-Benz“ pavogtas audio grotuvas ir magnetola. Padaryta turtinė žala – apie 180 eurų.

Viena įžūliausių vagysčių šiame rajone įvykdyta prieš gerų pusantrų metų – tuomet per patį vidurdienį, maždaug nuo 12.00 iki 16.30 val., iš garažo Vilniaus gatvėje pavogtas krosinis motociklas „Honda“, elektrinis paspirtukas ir įrankiai.

Padaryta turtinė žala – apie 1 730 eurų.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video