Interjeras vasarnamyje: kad miegamasis atrodytų nepriekaištingai

 Interjeras vasarnamyje: kad miegamasis atrodytų nepriekaištingai

Asociatyvi nuotrauka (pexels.com)

Šiltasis sezonas yra tas laikas, kai turintys vasarnamius plačiai atveria jų duris bei langus ir didžiąją laiko dalį praleidžia savo vasaros namuose, kur daugiau gamtos, gryno oro ir laisvės. Kadangi vasarnamis yra būtent ta vieta, kurioje galima atsipūsti bei atsipalaiduoti, dažnas suka galvą, kaip vasaros namus pačiam maloniausiam poilsiui paruošti, o daugiausiai klausimų kelia miegamojo įrengimas. Kaip susikurti žavų, atpalaiduojantį miegamojo interjerą, kur stovės patogi miegamojo lova ir kaip iš detalių sukurti jaukumą? Kokius baldus, spalvas, interjero detales ir net kokią patalynę pasirinkti? Besiruošiantiems jaukioms, patogioms ir įsimintinoms naktims vasarnamiuose parengėme naudingus patarimus, padėsiančius nepriekaištingai įrengti miegamuosius.

Vasarnamio miegamojo sienos – eksperimentuokite su spalvomis

Jei vasarnamio miegamojo interjerą planuojate atnaujinti iš pagrindų, tuomet pradėkite nuo sienų. Būtent sienos yra tas atspirties taškas, nuo kurio galima pradėti kurti jaukų, estetišką, geriausiai atpalaiduojančio poilsio poreikius patenkinantį miegamojo interjerą. Didelė miegamojo lova ir šviesios sienos – ar tai įsivaizduojate, galvodami apie miegamąjį?

Kalbant apie sienų spalvų pasirinkimą, čia suteikiama visiška laisvė eksperimentams ir jūsų vasaros nuotaikai – nuo drąsių, ryškių, nuotaikingų spalvų iki švelnių, raminančių pastelinių atspalvių. Pasirinkę ryškias spalvas, imituojančias saulėtą orą, jūrą, žydinčias gėles, susikursite itin žaismingą bei vasarišką miegamojo interjerą. Tačiau kurdami ryškiaspalvę vasaros spalvų paletę būkite atsargūs.

Žinoma, kad miegamojo spalvos stipriai veikia žmogaus psichologiją ir miego kokybę, tad jei norisi į vasarnamio miegamąjį įnešti ryškių spalvų, derinkite jas su švelnesniais atspalviais. Pavyzdžiui, jei vieną sieną nudažėte ryškiai geltona spalva, kitoms sienoms galite rinktis švelnesnį gelsvą atspalvį, taip išlaikysite žaisminga nuotaiką, harmoniją ir  geram poilsiui nuteikiantį miegamojo interjerą.

Pasirinkę švelnių pastelinių spalvų paletę, susikursite itin raminančią bei atpalaiduojančią miegamojo atmosferą. Verta pastebėti, kad nors pastelinės spalvos ramina, tačiau jų dėka taip pat galima įnešti į miegamąjį ir vasariškos nuotaikos. Švelniai rožinė spalva nukels į žydintį sodą, švelniai mėlyna spalvą perteiks jūros ramybę, o švelniai geltona spalva įneš daugiau šilumos bei saulės šviesos.

Dėmesys stilingiems ir funkcionaliems miegamojo baldams

Vasarnamio miegamojo baldų pasirinkimas yra kitas svarbus sprendimas, nulemsiantis ne tik atpalaiduojantį interjerą, bet ir kokybišką poilsį. Ne paslaptis, kad vasarnamis šiltuoju metų laiku tampa antraisiais namais, kuriuose leidžiamos tiek vasaros nuotykių kupinos dienos, tiek jaukios naktys, tad geras ir pilnavertis nakties miegas vasarnamyje yra būtinas. Todėl renkantis miegamojo baldus rekomenduojama atkreipti dėmesį ir į estetišką, ir į funkcionalumą, ir kokybę.

Miegamojo lova priklauso nuo individualių poreikių. Priklausomai nuo kambario dydžio ir asmenų skaičiaus parenkama miegamojo lova bei jos matmenys. Lovos dizainą reikėtų rinktis atsižvelgus į miegamajame vyraujančias spalvas bei nuotaiką. Kalbant apie miegamojo lovos funkcionalumą, vasarnamiuose itin tinkamas pasirinkimas – miegamojo lova su patalynės dėže, kurioje galima laikyti ne tik patalynę, bet ir tvarkingai sudėti lauko drabužius ar vaikų žaislus.

Taip pat svarbu įsigyti ne tik kokybišką, stilingą bei funkcionalią lovą, bet ir komfortišką čiužinį. Dažnai ilsintis vasarnamyje rekomenduojama rinktis tokį čiužinį, kuris geriausiai patenkintų visus miego poreikius – suteiktų gerą atramą nugarai, atpalaiduotų kūną ir leistų netrikdomai išsimiegoti. Siekiant ne tik malonaus, bet ir sveiko poilsio labai svarbu, kad čiužinys pasižymėtų antialerginėmis savybėmis.

Ne paslaptis, kad viena dažniausių vasarnamių problemų – besikaupianti drėgmė, o didelėje drėgmėje kaupiasi dulkių erkutės ir formuojasi pelėsių grybelis. Todėl antialerginis čiužinys yra vienas geriausių būdų apsisaugoti nuo dulkių erkučių, bakterijų ir pelėsio. Kai miegamojo lova paruošta higieniškam bei komfortiškam poilsiui, pasirūpinsite ir miegamojo interjeru, kuris taps gaivus lyg pati vasara.

Asociatyvi nuotrauka (pexels.com)

Renkantis interjero detales laikykitės nuoseklumo

Pasirūpinus komfortiškais ir stilingais vasarnamio miegamojo baldais sutelkite dėmesį į kitas interjero detales, kurios suteiktų miegamai erdvei išskirtinumo ir atspindėtų jūsų kuriamą nuotaiką. Svarbu, kad interjero detalės būtų pasirinktos nuosekliai, laikantis estetikos bei darnos – derinant spalvas, raštus bei tekstūras. Nežinote nuo ko pradėti? Dalinamės keliomis interjero detalių idėjomis, kurios padės susikurti nepriekaištingą miegamąjį vasarnamyje:

  • Patalynė. Stilingas patalynės komplektas yra tai, kas gali papuošti bet kurį miegamąjį. Kuriant vasarnamio miegamojo interjerą, rekomenduojama rinktis patalynę, pagamintą  iš lengvų, kvėpuojančių audinių, tokių kaip medvilnės satinas. Švelni ir prabangi patalynė puikiai patenkins atpalaiduojančio miego poreikius karštomis vasaros naktimis, suteiks gaivos ir lengvumo jausmą bei taps išpuoselėto miegamojo interjero akcentu. Patalynės spalvas bei raštus derinkite prie miegamojo sienų bei kitų baldų ir mėgaukitės rezultatu – estetika ir maloniu poilsiu.
  • Dekoratyvinės pagalvėlės. Žaismės ir jaukumo į vasarnamio miegamąjį įnešite pasirinkę skirtingų formų, dydžių bei spalvų dekoratyvines pagalvėles. Renkantis dekoratyvinių pagalvėlių spalvas galite savyje pažadinti interjero dizainerį ir kurti sau žaviausią interjerą. Derinkite pagalvėlių spalvas prie miegamojo lovos audinio spalvos arba rinkitės ryškias spalvas ir eksperimentuokite. Reikėtų vengti tik vieno – per didelio chaoso ir tarpusavyje nederančių spalvų ar formų.
  • Užuolaidos. Taip pat rekomenduojama ant vasarnamio miegamojo langų pakabinti užuolaidas. Geriausia rinktis plonas dienines užuolaidas, kurios praleistų šviesą ir gaivų vėjelio dvelksmą. Vasariškame vėjyje plazdenančios užuolaidos suteikia itin daug jaukumo, estetikos ir net romantikos.
  • Pledai. Norėdami jaukiai papuošti vasarnamio miegamąjį tai padarysite pasirinkę minkštus bei stilingus pledus. Jaukus pledas suteikia kur kas daugiau nei komfortą vėsiais vasaros vakarais, tai yra ir viena žaviausių interjero detalių. Pledą galite užmesti ant kėdės, sofos, lovos ir taip sukurti estetika bei jaukumo dvelkiantį miegamojo interjerą.

Kurkite savo vasaros oazę

Kuriant vasarnamio miegamojo interjerą fantazijai ir galimybėms nėra ribų. Galite įgyvendinti pačias įvairiausias interjero idėjas, tik svarbiausia gerai apgalvoti, kokią nuotaiką bei atmosferą norite sukurti – žaismingą, raminančią, o gal romantišką. Žinoma, negalima pamiršti ir komforto. Tad derinkite patogumus ir stilingus interjero sprendimus tam, kad galėtumėte mėgautis visapusiškai atpalaiduojančiu poilsiu savo vasaros oazėje.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video