Apkirpo senolius: geros valios žmonių netrūksta

 Apkirpo senolius: geros valios žmonių netrūksta

Kirpėja V. Petrauskienė Krakių parapijos senelių globos namuose lankėsi jau antrą kartą. Ši graži tradicija tęsiasi jau daugybę metų./ Asmeninio archyvo nuotr.

Švenčiausiosios Mergelės Marijos senelių globos namuose lankėsi kirpėja Valdemara Petrauskienė. Ji pagražino globos namų gyventojus. Beje, tokia graži akcija šiuose namuose tęsiama jau daugybę metų, tik kirpėjai keičiasi. Parapijos senelių namams daugiau nei du dešimtmečius vadovaujanti Aldona Tamošaitienė džiaugiasi, kad yra tiek daug geros valios žmonių.

Senelius kirpo antrą kartą

Ši graži tradicija tęsiama jau daugybę metų. Ankstesniais metais senelius gražindavo tai vieni, tai kiti geradariai. Būdavo laikas, kai senelius apkirpdavo ir šio amato besimokantys studentai.

„Nuoširdžiausia padėka visų gyventojų vardu Krakių seniūnijos Medininkų kaimo gyventojai kirpėjai Valdemarai Petrauskienei už geranorišką nemokamą apkirpimą. Iš karto tapome gražesni. Ši moteris jau antrą kartą dirbo neatlyginamai. Tikrai labai graži gerumo akcija“, – dėkojo A Tomošaitienė.

Krakių senelių namus remia nemažas būrelis geradarių. Tylūs herojai savo mažais darbais daro senelių dienas šviesesnes.

Aut. past.

Seneliai labai nori šukuosenų ar supintų kasų, kiti sutvarkytų ūsų. O kirpėjai, išklausę įvairių pageidavimų, stengiasi juos įgyvendinti.

Po kirpimosi seneliai noriai įsiamžina – nusifotografuoja, dalinasi patirtomis emocijomis. Kiekvienas geradario apsilankymas vyresnio amžiaus žmogui yra tarsi šventė. Kartais parodytas nuoširdus dėmesys yra kur kas didesnis gėris nei materialinė dovana.

Kirpėja Valdemara Petrauskienė globos namų gyventojus kirpo neatlygintinai./ Asmeninio archyvo nuotr.

Remia nemažas būrelis geradarių

Krakių senelių namus remia nemažas būrelis geradarių. Tylūs herojai savo mažais darbais daro senelių dienas šviesesnes.

Savo ūkelyje gamintais sūriais ir kitais gardumynais senelius palepina vietos ūkininkai Aušra ir Saulius Račai. O štai bulvių ir daržo gėrybių šiemet padovanojo Neringa ir Rolandas Šveisčiai, Vida ir Vidas Švėgždai, Dalė Sakalauskienė, Marytė ir Jonas Pacauskai, obuolių – Angelė ir Gediminas Auškeliai.

Senelių namams abejingi nelieka ir Dženeta bei Remigijus Kilai. Gardumynais juos palepina ir kavinės „Puodynė“ savininkė Eglė Skirkė. Malkų šiemet parūpino Ažytėnų ūkininkas Šarūnas Šiušė. Koncertą padovanojo dainuojamosios poezijos literatų būrelis „Likimo palėpė“ ir jo vadovė Selestina Rimavičienė, Kėdainių senjorų klubas „Branda“.

A. Tamošaitienė džiaugiasi, kad senelių namus aplanko ir nauji žmonės, kurie tiesa pagalbos ranką.

Aut. past.

Senoliams abejingas nelieka ir Krakių M. Katkaus gimnazijos Mokinių tėvų komitetas. Beje, juos lanko ne tik krakiškiai mokiniai, bet ir vaikai iš miesto – jau trečius metus iš eilės čia apsilanko Lietuvos sporto universiteto Kėdainių „Aušros“ progimnazijos mokiniai, vadovaujami neformaliojo ugdymo organizatorės Ievos Kaškonės.

Taip pat senelius kartais skanumynais palepina ir Pajieslio kaime įsikūrusi Krišnos sąmonės religinė bendruomenė bei Kėdainių moterų „Lions“ klubas, įvairių vaikų dienos centrų auklėtiniai, savanoriai.

A. Tamošaitienė džiaugiasi, kad senelių namus aplanko ir nauji žmonės, kurie tiesa pagalbos ranką. Ji nuoširdžiai dėkoja visiems geros valios žmonėms. Visus juos ir išvardinti sunku.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video