Miesteliai ir kaimai pavasarį sutinka pasigražinę

 Miesteliai ir kaimai pavasarį sutinka pasigražinę

Pelėdnagių seniūnijos darbininkai darbuojasi kaimo paradinėje dalyje – medžius geni įkalnėje į kaimą./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Kėdainių miesto seniūnijai priklausantys kaimeliai bei kaimiškosioms seniūnijoms priklausantys miesteliai, kaimeliai ir gyvenvietės pavasarį sutinka pasigražinę. Vienur darbai jau baigti, o kitur  darbininkai skuba genėti paskutinius medžius, tvarkyti krūmynus, mat jau šį mėnesį medžių genėjimo sezonas baigsis. Seniūnijų darbininkai turi ir kitų darbų – atšilimas jiems leido pradėti ruošti parkus ir kitas viešąsias erdves šiltajam metų sezonui.

Darbai į pabaigą

Miesto seniūnijos darbininkai baigia nugenėti medžius priemiestiniame Keleriškių kaime. Nugenėjus šakas Josvainių kapinėse ir prie Šušvės upės, darbai vyksta Josvainių miestelio Skroblų gatvėje.

Medžių genėjimo ir parkų tvarkymo darbai intensyviai vykdomi ir Dotnuvos seniūnijoje esančiuose parkuose.

Vilainių seniūnijos darbininkai medžių genėjimo darbus skuba atlikti Šventybrastyje, Lančiūnavoje ir Aristavoje.

Pelėdnagių seniūnijos darbininkai darbuojasi kaimo paradinėje dalyje – medžius geni įkalnėje į kaimą.

Kėdainių miesto seniūnijos darbininkai baigia nugenėti medžius priemiestiniame Keleriškių kaime./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Truskavoje vyksta Dvariškių maudyklos tvarkymo darbai: valoma, kertami krūmynai, žeminami kelmai, kad netrukdytų vasarą šienauti.

Darbai intensyviai vyksta ir kitose seniūnijose, o kai kuriose jie jau baigti.

Vyksta intensyviai

Kėdainių miesto seniūno pavaduotoja Samantė Mituzaitė Palubinskienė pažymėjo, kad medžių genėjimo darbai intensyviai vykdomi ir visame mieste.

Medžius turėjome suspėti nugenėti iki kovo 15 dienos, nes tuomet prasideda paukščių perėjimo metas, genėti draudžiama.

S. Mituzaitė Palubinskienė

„Šiuo metu medžių genėjimo darbai vyksta visame mieste. Daugiabučių pirmininkai, kurie kreipėsi dėl medžių genėjimo kiemuose, gavo leidimus. Vienus medžius buvo leista apgenėti, kitus – pašalinti.

Medžius turėjome suspėti nugenėti iki kovo 15 dienos, nes tuomet prasideda paukščių perėjimo metas, genėti draudžiama“, – kalbėjo seniūno pavaduotoja.

Yra pasikeitimų

Seniūnijos vadovė pažymėjo, kad šiuo metu įstatymuose atsirado pakeitimų, kuriuos turėtų žinoti mūsų gyventojai.

Medžių genėjimo ir parkų tvarkymo darbai intensyviai vykdomi ir Dotnuvos seniūnijoje esančiuose parkuose./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

„Jeigu medis yra avarinės būklės – tuomet jam leidimo pašalinti nereikia.

Žmonės kreipiasi į mus. Mes, pašalinę avarinės būklės medį, kreipiamės į administraciją – į Žemės ūkio ir aplinkosaugos skyrių.

Ten pateikiame duomenis su visa informacija ir tuomet procedūra užbaigiama. Žmonės, norintys genėti medžius, turi kreiptis į Kėdainių miesto seniūniją.

Medis šalia daugiabučio namo bus šalinamas arba genimas tik tuo atveju, kai tam pritars daugiau nei pusė gyventojų. Tokia yra naujovė.

Mes turime gauti gyventojų pritarimą, turime vadovautis įstatymu“, – paaiškino S. Mituzaitė Palubinskienė.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video