Konteineriai kenčia ne tik nuo liepsnų, bet ir nuo vandalų

 Konteineriai kenčia ne tik nuo liepsnų, bet ir nuo vandalų

Neseniai suniokotą konteinerį P. Lukšio gatvėje teko keisti nauju./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Kėdainių rajono savivaldybei dažniausiai tenka skaičiuoti patiriamą žalą, kuomet buitinių atliekų konteinerius suniokoja ugnis. Tačiau būna ir tokių atvejų, kai konteinerius apgadina ar net sulaužo vandalai, neatsargūs vairuotojai, neatsakingi gyventojai ir net patys komunalininkai. Visai neseniai suniokotą konteinerį P. Lukšio gatvėje teko keisti nauju.

Pranešė gyventojai

Su „Rinkos aikštės“ žurnalistu susisiekė Kėdainių miesto P. Lukšio gatvės gyventoja Nadiežda, kuri informavo, kad minėtoje gatvėje jau keletą dienų stovi suniokotas buitinių atliekų konteineris.

„Nežinau, nei kur kreiptis, nei kam pranešti. Guli tas konteineris aikštelėje ir viskas. Nuverstas. Matosi, kad jis sulaužytas, o kas sulaužė – nežinau. Nemačiau. Keista labai, bet norisi kažkam pranešti“, – kalbėjo vietos gyventoja.

Skubiai pakeitė

Tiesa, sulaužytas konteineris minėtoje vietoje ilgai neužsibuvo, jau kitą dieną jis buvo pakeistas nauju, šį darbą atliko bendrovė „Ekonovus“, atsakinga už atliekų surinkimą mūsų mieste ir rajone.

Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Kėdainių rajono savivaldybės Bendrasis skyrius informavo, kad buitinių atliekų konteineriai kenčia ne tik nuo padegėjų ar neatsakingai besielgiančių asmenų, kurie išpila neužgesintus pelenus ir supleškina konteinerį.

„Būna visko. Būna ir vandalai suniokoja, ir neatsakingi automobilių vairuotojai, būna, kad į plastikinį konteinerį supilamas statybinis laužas ir taip konteineris yra pažeidžiamas, sugadinamas.

Kartais ir patys vežėjai konteinerius gali sugadinti. Įvairių situacijų būna, savivaldybė į tas situacijas reaguoja, o bendrovė sulaužytus ir netinkamus eksploatuoti konteinerius pakeičia naujais“, – paaiškino skyriaus specialistė.

Neatsargūs žmonės

Visgi daugiausia buitinių atliekų konteinerių nukenčia nuo neatsakingų piliečių, kurie supila į juos neužgesintus pelenus.

Buitinių atliekų konteineriai kenčia ne tik nuo padegėjų ar neatsakingai besielgiančių asmenų, kurie išpila neužgesintus pelenus ir juos supleškina.

Aut. past.

Tokiems žmonėms žinią turi ne tik savivaldybė, bet ir ugniagesiai gelbėtojai, mat išsiaiškinus tokius piliečius, jiems teks ne tik sumokėti baudą, bet ir atlyginti savivaldybei padarytą žalą.

Štai Kėdainių rajono savivaldybės duomenimis, vieno antžeminio konteinerio „Molok“ kaina – 1 475 eurai.

Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba primena gyventojams, kad būtina laikytis nustatytų taisyklių.

„Norime gyventojams priminti, kad jie privalo laikytis Bendrųjų gaisrinių saugos taisyklių.

Šių taisyklių 156 punkte sakoma, kad smilkstančias anglis, pelenus ir šlaką galima pilti ne arčiau kaip 15 metrų nuo pastatų, o laikyti nedegioje taroje – ne arčiau kaip 6 metrai nuo pastatų“, – informuoja ugniagesiai.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video