Vožtuvai maisto pramonėje – ką verta žinoti?

 Vožtuvai maisto pramonėje – ką verta žinoti?

Vožtuvai atlieka svarbų vaidmenį maisto perdirbimo pramonėje. Įprastai su jų pagalba kontroliuojamas įvairių skysčių, dujų, ir kitų terpių, naudojamų gaminant, ruošiant ir pakuojant maisto produktus, srautas. Norint atitikti higienos, kokybės ir saugos standartus, labai svarbu pasirinkti tinkamą vožtuvo tipą, konfigūraciją ir modelį. Tačiau kaip tiksliai maisto pramonėje yra pritaikomi vožtuvai, kokia jų nauda ir ką dar reikėtų žinoti?

Vožtuvai maisto apdirbimo procesuose

Maisto pramonės cechuose ir gamybos įmonėse vožtuvų rasime kone visur. Jie čia atlieka įvairias funkcijas. Galime paimti pavyzdį – pieno cechą. Čia jie bus naudojami pieno ir kitų pieno produktų srautui reguliuoti pasterizavimo, homogenizavimo ir pakavimo etapuose. Jeigu linija gamina vaisvandenius arba kitą gėrimą, čia įdiegti vožtuvai valdo vandens, sirupų, angliarūgštės ir kitų ingredientų srautą, kad būtų pasiektas norimas skonis ir konsistencija.

Specialūs vožtuvai reikalingi klampių medžiagų, pavyzdžiui, uogienių, padažų ir kremų, apdirbimui, kai reikia tiksliai valdyti srautą.

Persikeliant iš gėrimų į maisto pramonę, vožtuvai bus naudojami sūrymo, marinatų ir plovimo skysčių srautui valdyti. Pastarųjų procesų kontrolė paprastai reikalinga mėsininkystės, paukštininkystės srityse. Na, o specializuoti garų reguliavimo vožtuvai yra labai svarbūs sterilizacijos ir virimo procesams. Tik jie tiksliai užtikrina maisto produktų saugą ir higienos standartų atitikimą.

Pagal ką pasirinkti geriausius vožtuvus maisto apdirbimo srityje?

Renkantis vožtuvus, skirtus maisto perdirbimui, būtina turėti kuo daugiau informacijos. Privaloma būti užtikrintiems, kad būtų atitiktis griežtiems pramonės standartams. Labai svarbi yra pačio vožtuvo medžiaga. Ji turi būti saugi naudojimui su maisto medžiagomis, pieno produktais ar gėrimu. Vožtuvas taip pat turėtų būti atsparus korozijai. Nerūdijantis plienas čia sutinkamas dažniausiai, nes būtent ir atitinka visus išvardintus kriterijus.

Vožtuvo konstrukcija taip pat turi būti protinga. Ji turi padėti išvengti kryžminės taršos. Daugelis maisto apdorojimo vožtuvų yra suprojektuoti taip, kad juos būtų galima kruopščiai išvalyti ir dezinfekuoti.

Funkcionalumas ir efektyvumas taip pat yra svarbūs aspektai. Vožtuvas turi užtikrinti tikslią kontrolę ir leisti dirbti su įvairių temperatūrų terpėmis, skirtinguose slėgiuose. Paprastai tokių technologijų pardavėjai pataria, kas labiausiai tiktų pagal jūsų poreikius. 

1 Komentaras

  • Be vožtuvų dar yra ir apsauginiai kamščiai,pvz,garo katiluose.Gyvenimo praktikoje teko su jais ir nesąžiningais šatkalviais susidurti.Atsitikus ,kad nuo garo perkaitimo išsilydė apsauginis kamštis,tuolaikinis girtuoklis šalkalvis pirmiausia išsiderėdavo dvi išeigines už kamščio pakeitimą ir įlindęs į karštą pakurą, išsilydžiusio kamščio vieton įkaldavo 14-os mm varžtą…O nepamatyk-ir turėtum kietus kalėjimo gultus…

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Skip to content