„Vikonda grupė“: per iššūkius į naujus sprendimus

 „Vikonda grupė“: per iššūkius į naujus sprendimus

„Vikonda grupės“ generalinis direktorius Mindaugas Snarskis.

Lina Ukrinaitė

2022-ieji „Vikonda grupei“, kaip ir didžiajai daliai verslo, buvo iššūkių metai: augo energetiniai ir žaliavų kaštai, traukėsi gamintojų maržos. Tačiau įmonių grupei visa tai tapo akstinu ieškoti naujų sprendimų, eksporto krypčių, alternatyvių energijos šaltinių. „Esminis dalykas yra tas, kad gyvename taikoje, Lietuva yra ES ir NATO narė, turime visas galimybes ne tik pasirūpinti savimi, bet ir padėti tiems, kam sunkiau. Tokią akimirką supranti, kad nors rinkose situacija nestabili, dėl daug ko negali būti tikras, bet svarbiausia yra ramybė širdyje ir šviesios mintys, o visa kita galima pasiekti su gera komanda“, – įsitikinęs „Vikonda grupės“ generalinis direktorius Mindaugas Snarskis.

Rekordinės agurkų ir majonezo gamybos apimtys

Kėdainių konservų fabrikas šiemet užmarinavo rekordinį agurkų stiklainių kiekį – net tris milijonus. Kaip ir kasmet, fabriko gamybininkai jaudinosi, koks sezonas išpuls, ar bus pakankamai žaliavos. Viskas susidėliojo palankiai ir įmonė džiaugiasi puikiais rezultatais.

Dar vieną rekordą „Kėdainių konservai“ pasiekė Lenkijoje: į čia esantį prekybos tinklą „Biedronka“ iškeliavo 3,5 milijono stiklainių majonezo. Sutartį bendradarbiavimu patenkintas Lenkijos tinklas pratęsė, o išvežamos produkcijos apimtys kitąmet dar augs.

Fabriką įvertino ir pasaulinio „BRC Foods“ kokybės auditas, pirmą kartą įteikęs sertifikatą, o moderniausias Baltijos šalyse majonezo ir padažų gamybos padalinys dar kartą gavo AA lygio sertifikatą.

Pasitvirtino fabriko investicijos į modernią keptuvę: metų pradžioje pristatyta atnaujinta plovų linija, kurioje puikuojasi trys gaminiai – „Lietuviškas plovas“, „Rytietiškas plovas“ ir „Indiškas plovas“. Šiais produktais itin susidomėjo partneriai ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio rinkose.

Viena iš svarbių Kėdainių konservų fabriko krypčių – padažai gaminimui. Šiemet įmonė pristatė net penkias naujienas – padažus „Bolognese“, „Napoletana“, „Marinara“, saldžiarūgštį su ananasais ir itališką su kietuoju sūriu. „Šie gardūs padažai, plovai ne tik paįvairina mūsų pirkėjų meniu, bet ir sutaupo daug laiko bei energijos kaštų“, – įsitikinęs M. Snarskis.

Artimiausiu metu planuojame plėsti mūsų įmonių gaminamą asortimentą naujais, pasaulines tendencijas atitinkančiais gaminiais, taip pat ieškoti bendradarbiavimo galimybių su alternatyvių bei šiuolaikiškų žaliavų tiekėjais visame pasaulyje ir plėsti eksporto rinkas.

M. Snarskis

Sekėsi Kėdainių konservų fabrikui ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos konkurse „Lietuvos metų gaminys – 2022“: net du įmonės produktai apdovanoti aukso medaliu – „Bolognese padažas su mėsa“ bei „Lietuviškas plovas“.

Sėkmė įmonę lydėjo ir pasaulinėse parodose „PLMA 2022“ bei „SIAL 2022“, kur inovacijų ekspozicijoje pristatė savo naują gaminį „BBQ padažą su laimu ir kola“.

„Kėdainių konservai“ žengė dar vieną žingsnį didesnio tvarumo link: lapkritį ant fabriko stogo pradėjo veikti saulės kolektoriai, leidžiantys sumažinti elektros energijos kaštus. „Sudėtinga situacija verčia greitai spręsti“, – apie priimtą sprendimą kalbėjo „Vikonda grupės“ generalinis direktorius.

Naujas sūrelių cechas ir našesnė ledų gamybos linija

Metų pradžioje 25-erių metų gimtadienį šiemet šventusi įmonė „Vikeda“ užbaigė savo pirmąjį plėtros etapą. Jo metu buvo investuota 3,2 mln. eurų. Savo veiklą pradėjo naujas sūrelių cechas, o ledų fabrikas dabar pagamina penkiasdešimt procentų daugiau nei anksčiau – per parą iki 625 tūkstančių porcijų.

Prieš kelerius metus žemės ūkio bendrovės „Krekenava“ priimtas sprendimas investuoti į modernią techniką ir išmaniuosius sprendimus pasiteisino su kaupu: šiuo metu įmonė skina investicijų vaisius.

Aut. past.

„Trūkinėjo tiekimo grandinės, vėlavo komponentai, todėl nespėjome visu pajėgumu paleisti naujosios linijos prieš sezoną, dėl to komandai teko nemažas iššūkis tai padaryti jau sezono įkarštyje, – prisimena M. Snarskis. – Tačiau nepaisant visų iššūkių, komanda plėtė eksporto apimtis, įmonės gaminta produkcija sėkmingai pristatyta Pietų Korėjoje“.

Investicijos į gamybą leido „Vikedai“ atnaujinti ir pristatyti rinkoje naują ledų ant pagaliukų liniją. Dabar 100 ml ledų porcijoje galima rasti didelių priedų: žemės riešutų, vyšnių ar sausainių gabaliukų. Šie ledai, kaip ir 400 ml pintose sufasuoti jų analogai, sėkmingai įsitvirtino Lietuvos ir eksporto rinkose.

Sėkmė įmonę lydėjo ir pasaulinėse parodose „PLMA 2022“ bei „SIAL 2022“, kur inovacijų ekspozicijoje pristatė savo naują gaminį „BBQ padažą su laimu ir kola“.

Konkurse „Lietuvos metų gaminys 2022“ aukso medaliu buvo apdovanoti „Dadu“ ledai su žemės riešutais ir sūria karamele.

Skina ankstesnių metų darbo vaisius

Prieš kelerius metus žemės ūkio bendrovės „Krekenava“ priimtas sprendimas investuoti į modernią techniką ir išmaniuosius sprendimus pasiteisino su kaupu: šiuo metu įmonė skina investicijų vaisius.

Moderni žemės ūkio bendrovė nesiliauja eksperimentuoti: šiemet – su juodųjų serbentų ir smidrų pasėliais. Virš laukų savo sparnus ištiesė ir agrodronai, galintys sėti, stebėti pasėlius ir derlių, atrasti augalų ligas ir kenkėjus.

Šiemet įmonė pristatė net penkias naujienas – padažus „Bolognese“, „Napoletana“, „Marinara“, saldžiarūgštį su ananasais ir itališką su kietuoju sūriu.

„Džiaugiamės „Vikonda grupės“ įmonių bendradarbiavimu: sėkmingai įsisuko maisto tiekimo grandinė iš „Krekenavos“ laukų į Kėdainių konservų fabriką, – džiaugėsi M. Snarskis. – Pavyzdžiui, fabriko burokėlių poreikius žemės ūkio bendrovė patenkina jau 70 procentų“.

Didžiausią „Kėdainių konservų“ produkcijos asortimentą galima rasti bendrovės „Sibena“ valdomose parduotuvėse, o ypač toje, kuri įsikūrusi fabriko pašonėje. Dvidešimt dvi „Mini Market“ parduotuves jungiantis tinklas tikisi šiemet pasiekti rekordinę apyvartą – 8,4 mln. eurų.

Parama bendruomenėms

Vasarį prasidėjęs karas patikrino visų mūsų vertybes. „Vikonda grupės“ bendrovės nuo pirmos dienos tiesė ranką ukrainiečiams: apgyvendino karo pabėgėlius, suteikė jiems darbo, skyrė paramą produktais ir pinigais.

Kaip ir kasmet, įmonė padėjo rengiant Kėdainių miesto šventę: šiemet ji buvo ypatinga – miestas šventė savo 650-ąjį gimtadienį.

„Mums, kaip prieš 32 metus šiame mieste gimusiai įmonių grupei, buvo svarbu prisidėti prie šventės mieste kūrimo: ir finansiškai, ir produktais, taip pat dalyvavimu“, – sakė „Vikonda grupės“ vadovas.

Grupės paramos fondo globojamas tarptautinis Paberžės festivalis šiais metais pritraukė ir Lietuvos, ir pasaulio pripažinimą sulaukusius atlikėjus. Kitąmet jis švęs savo 10-ąjį jubiliejų.

Gražia tradicija tapo ir biudžeto kalėdinėms partnerių dovanoms skyrimas socialinei veiklai. Jau trečius metus iš eilės „Kėdainių konservų“ produktų rinkiniai iškeliauja ant Kėdainių miesto ir rajonų senjorų ir vargingiau gyvenančių žmonių stalo. Šiemet sotesnis ir turtingesnis stalas pradžiugins šimtus namų ūkių.

Žvilgsnis į 2023-iuosius

„Pagrindinės „Vikonda grupės“ veiklos kryptys išliks tos pačios, maisto pramonė ir žemės ūkis: tai gardūs, naujoviški ir leidžiantys sutaupyti vartotojų laiko produktai, modernūs ir našūs žemės ūkio sprendimai, tvarumo didinimas visose vykdomose veiklose, naujų eksporto rinkų paieška“, – vardijo M. Snarskis. 

Kitąmet „Vikonda grupė“ didins saulės jėgainių pajėgumus, jėgainę įsirengs UAB „Vikeda“. „Vikonda“ įmonių grupė neslepia ambicingų planų ir kitose grupės įmonėse įgyvendinti atsinaujinančių energijos šaltinių projektus.

Linkiu, kad ateinantys metai atneštų ramybę namuose, sėkmę darbuose ir taiką Žemėje!

M. Snarskis

„Artimiausiu metu rinkose tikrai dar trūks stabilumo ir užtikrintumo, bus iššūkių dėl žaliavų kainų ir ne tik jų, tačiau esu įsitikinęs, kad pamokas išmokome ir matome, kad iššūkiai ateina ne tik su grėsmėmis: šios gali tapti ir galimybėmis“, – pastebi M. Snarskis.

Šiemet „Vikonda grupės“ vadovas apsilankė keliose pasaulinėse maisto inovacijų parodose, kur, kaip pats sako, pamatė kuo „kvėpuoja“ maisto industrija, susipažino su inovatyviais maisto technologijų sprendimais.

„Artimiausiu metu planuojame plėsti mūsų įmonių gaminamą asortimentą naujais, pasaulines tendencijas atitinkančiais gaminiais, taip pat ieškoti bendradarbiavimo galimybių su alternatyvių bei šiuolaikiškų žaliavų tiekėjais visame pasaulyje ir plėsti eksporto rinkas“, – planais dalijosi M. Snarskis.

Artimiausiu metu „Vikonda grupė“ ketina paskelbti apie strateginius įsigijimus maisto pramonės srityje, o taip pat teigia, kad jos durys visada atviros įdomiems bei įmonės strategines kryptis atitinkantiems maisto krypties startuoliams.

O ko „Vikonda grupės“ vadovas palinkėtų 2023-iaisiais?

„Seniesiems metams iškeliaujant į istoriją, su viltimi ir tikėjimu laukiame naujųjų, peržvelgiame nueitą kelią, džiaugiamės sėkmės istorijomis, gražiomis partnerystėmis.

Šie metai buvo nelengvi, tačiau jie mus augino, įtvirtino vertybes, atskleidė gerąsias savybes: rūpestį, atjautą, atsakingumą. Parodė, kad sunkiausioms akimirkomis esame drąsūs, iškilus sunkumams sugebame priimti tinkamiausius sprendimus, darbštumu atkakliai siekiame ambicingų tikslų.  

Linkiu, kad ateinantys metai atneštų ramybę namuose, sėkmę darbuose ir taiką Žemėje!“ – linki „Vikonda grupės“ generalinis direktorius Mindaugas Snarskis.

6 Komentarai

  • Kodėl ledai tokie išbrangę kodėl nepaaiškina, teks vasarą ledus gamintis namų sąlygomis.

  • Pasidomek kiek kainuoja medziagos, elektra ir t.t glusiau

  • Reikejo mokytis kad nebutum juodadarbis ir dabar galetum pats dirbti administracijoj. Jei durnius esi tai ir pahalink 😀

  • Tikrai taip! Reikejo mokykloj ne liulius valgyti, o mokintis! Jei esi glusas(a) tai jau kaltink tik save, o ne visus aplink!

  • Ten tokios dirba kaip pas Valevičių šiltnamiuose.

  • Nu darbas geras dirbt galima bet alga labai jau maza net krecia elektra

Comments are closed.

Rekomenduojami video