Sulčių spaudimo sezonas šiemet prasidėjo labai anksti

 Sulčių spaudimo sezonas šiemet prasidėjo labai anksti

Kėdainių rajone Sirutiškio kaime įsikūrusios sulčių spaudyklos savininkas Darius Mikalauskas sako, kad šie metai tikrai neeiliniai./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

,,Rinkos aikštė“ tradiciškai pakalbina Kėdainių krašto sulčių spaudėjus, pasidomi, kokios prognozės šiemet – ar yra, ar bus iš ko spausti sulčių. Tačiau pakalbinus paaiškėjo netikėta žinia – šiemet sulčių spaudimo sezonas prasidėjo kaip niekad anksti ir dar nesulaukus rugsėjo pasiekė maksimumą.

Labai anksti

Kėdainių rajone Sirutiškio kaime įsikūrusios sulčių spaudyklos savininkas Darius Mikalauskas sako, kad šie metai tikrai neeiliniai.

,,Nors koks bus ruduo prognozuoti dar sunku, bet metai, tikėtina, bus neblogi. Obuolių yra, išsispausti gardžių jų sulčių taip pat norinčių yra. Šiemet kaip niekada, darbus pradėjome labai anksti – rugpjūčio pradžioje. Taip dar nėra buvę, nors sultis spaudžiame jau daugybę metų.

O tokia situacija susidarė dėl sausos vasaros, obuoliai ėmė kristi labai anksti, tad žmonės juos ėmė vežti į spaudyklas“, – dėstė D. Mikalauskas.

Vis anksčiau

Šiemet sulčių spaudimo sezonas prasidėjo kaip niekad anksti ir nesulaukus rugsėjo pasiekė maksimumą./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Patyręs sulčių spaudėjas sako, kad šiais laikais kažką prognozuoti yra labai sunku.

,,Gamta krečia pokštus – tai kaitina, tai skandina, tai džiovina. Obuoliai ėmė kristi gal dar ir nesunokę. Visaip yra. Priklauso nuo rūšies. Tačiau veža pas mane pilnu tempu, darbo į valias, o anksčiau taip būdavo tik rugsėjį“, – pastebėjo spaudyklos savininkas.

Laiko neskaičiuoja

Patyręs sulčių spaudėjas sako, kad šiemet sulčių spaudyklai metai turėtų būti pakankamai geri. Devintąjį sezoną dirbantis D. Mikalauskas lyg košmarą prisimena 2019 metus, kai spaudykla patyrė visišką nesėkmę.

,,Tada nebuvo iš ko spausti sulčių. Tais metais išspaudėme net 80 procentų mažiau sulčių nei vidutiniškai išspaudžiame kasmet“, – prisiminė D. Mikalauskas.

Devintas sezonas

Sulčių spaudėjas šiomis dienomis nei darbo dienų, nei valandų neskaičiuoja. Ir nors konkurencija šioje srityje didelė, tačiau klientų užtenka visiems.

,,Darbą pradedame nuo ankstyvo ryto. Pilna spaudykla obuolių. Aptarnaujame nuo trijų iki penkių klientų per valandą. Dirbame be išeiginių.

Gyvuoju jau devynerius metus, tad galiu sau leisti prognozuoti gerą sezoną. Sulčių šiemet bus išspausta tikrai daug ir įvairių, be to, ne tik iš obuolių, bet ir iš kitų vaisių ir net daržovių“, – aprodydamas spaudyklos patalpas kalbėjo vienos iš didžiausių Kėdainių rajone Sirutiškio kaimo sulčių spaudyklos savininkas.

Sulčių spaudėjas šiomis dienomis nei darbo dienų, nei valandų neskaičiuoja. Ir nors konkurencija šioje srityje didelė, tačiau klientų užtenka visiems.

Aut. past.

Yra ką spausti

Verslininkas tikino, kad šie metai bus labai geri, nes yra daug obuolių ir kriaušių. O jų yra todėl, kad pavasarį šalnos nepakando žiedų.

„Šiemet šalnos nenušaldė žiedų ir obuolių buvo užmegzta labai daug. Todėl vaisių šiemet yra labai daug, obuoliukai normalaus dydžio. Atvažiavę žmonės sako, kad šiemet obuolių soduose, daržuose ir sodybose apstu. Tai veža į spaudyklą ir išspaudžiam“, – pabrėžė D. Mikalauskas.

Skoniai nekinta

D. Mikalauskas pasakojo, kad kėdainiečių skoniai nekinta – atveža žmonės obuolių ir prašo juos sumaišyti su moliūgais, morkomis, kriaušėmis, apelsinais, cukinijomis, melionais. Galima į obuolių sultis įmaišyti vynuogių.

Spaudėjas sulčių miksą padaryti gali pagal žmogaus norą ir pageidavimus.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video