Senamiestyje ragauti kviečia maisto krautuvėlė

 Senamiestyje ragauti kviečia maisto krautuvėlė

Krautuvėlė taip ir vadinasi: „Ragauk“.

„Norime, kad žmonės žinotų, ką jie perka, o jei šiandien ir neperka – gal kitą dieną užsinorės tokio skonio“, – sako ragauti siūlantis krautuvėlės bendrasavininkas Rimantas Mačiulskis.

Jo kolegė ir partnerė Irma Bajorūnė prisipažįsta apie nedidelę krautuvėlę, siūlančią sveiko maisto produktus, svajojusi ne vienus metus.

„Mėsos iš ūkininkų ūkių, daržovių tiesiai iš augintojų miesto centre gyvenantys ar dirbantys kėdainiečiai neturi kur nusipirkti, – sako pradedančioji verslininkė. – Todėl nutarėme senamiestyje atidaryti krautuvėlę, kurioje kaip turgelyje – natūralių produktų galima rasti ir pasikalbėti, pasiderėti.“

Krautuvėlės savininkai tiekėjų ieškojo „AgroBalt“, kitose parodose, mugėse. Taip „atrasti“ A. Banionio ūkio, bendrovių „Senieji Teresės mėsos gaminiai“, „Šerno pėda“ rūkyti lašinukai, kumpeliai, dešros.

Jautiena atvežama iš Dotnuvos eksperimentinio ūkio, kiauliena – iš ūkininko A. Banionio ūkio Kauno rajone, vištiena – iš V. Bugenio ūkio Radviliškio rajone.

„Labai norėtųsi prekiauti mūsų krašto ūkininkų produkcija, bet mažai kas gali pasiūlyti vartotojui paruoštos produkcijos“, – aiškina R. Mačiulskis.

Jau pirmosiomis darbo savaitėmis krautuvėlę atrado jaunos mamos, kurios stengiasi sveikai maitinti savo vaikus. Mažyliams perka jautienos, paukštienos, sulčių „Mana“, kurios spaudžiamos iš lietuviškų vaisių ir daržovių, ispaniškų apelsinų, ryškaus skonio sausainių, ekologiškų kruopų.

Parduotuvę jau atrado ir sveikuoliai, mėgstantys želmenėlius. Krautuvėlėje „Ragauk“ kiekvieną dieną galima rasti saulėgrąžų, ridikėlių, liucernos, porų, kitokių daigelių, kurie ir pagardina, ir naudingomis medžiagomis praturtina sumuštinius, salotas.

Kelių rūšių obuoliai atkeliavo iš Babtų, Sodininkystės ir daržininkystės instituto sandėlių. Nacionalinės žemės ūkio ir maisto sistemos kokybės sertifikatą turinčios daržovės – iš Lančiūnavos, ūkininko Vidmanto Girdzijausko sandėlių.

Kautuvėlė nesirengia konkuruoti su didžiaisiais prekybos centrais, todėl ieško smulkių gamintojų išskirtinių produktų. Taip ant lentynų pateko šaltalankių tyrė ir uogienės – vitamino C, kitų mineralų, antioksidantų šaltinis.

Didžiojoje g. 56 įsikūrusioje krautuvėlėje „Ragauk“ yra ir kitų sveikai besimaitinančių žmonių valgiaraščiui tinkamų produktų, sveikų užkandžių, gurmanų vertinamų žvėrienos gaminių.

Bičiuliams ir artimiesiems čia galėsite sukomplektuoti šventinę dovanėlę: į dėžutę sudėti tai, ką žmogus mėgsta: vytintos dešrytės, sausainių, džiovintų vaisių, riešutukų, medaus ar šamo file konservų.

„Tai dar tik pradžia. Asortimentą formuosime, plėsime, keisime pagal pirkėjų pageidavimus“, – sako krautuvėlės bendrasavininkai ir kviečia užsukti paragauti išskirtinių produktų darbo dienomis nuo 9 iki 18 valandos, šeštadieniais – nuo 8 iki 14 valandos.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video