Rudeninei nuotaikai praskaidrinti – nauji skanėstai
Kas gali būti geriau nei ramų vakarą, kai tamsoje už lango siaučia žvarbūs rudeniniai vėjai, jaukiai įsitaisius lovoje žiūrėti gerą filmą ir mėgautis skaniais ledais. Tai tik viena iš idėjų, kylanti pagalvojus apie naujuosius šaltajam sezonui bendrovės „Vikeda“ sukurtus „Dadu“ skanėstus. O jų patyrusių ledų kūrėjų kolektyvas šį kartą siūlo tris – visus skirtingus, bet kartu ir panašius – kokybiškus, patogiose pakuotėse ir visiškai naujų skonių.
Pritaikyti žiemai, bet tiks ir vasarą
Taip, taip! „Vikedos“ kolektyvas naujus ledus pristato ne tik vasaros, bet ir žiemos sezonui. Nors tradiciškai Lietuvoje vis dar gajus įprotis šaltaisiais desertais mėgautis esant šiltesniems orams, tačiau patyrę ledų gamintojai tikina, kad tai puikus skanėstas bet kokiu metu ir proga.
„Žinoma, vasarą ledų paklausa išauga ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Tačiau žiemos pardavimai taip drastiškai, kaip mūsų šalyje, krinta ne visur. Todėl šiemet kurdami naujuosius ledus šaltajam metų laikui norėjome įtikti net ir pačiam išrankiausiam vartotojui, kuris ledams negalėtų atsispirti nepaisant žiemos“, – šypsosi bendrovės „Vikeda“ pardavimų vadovas Laimonas Blažinskas.
Naujieji „Dadu“ ledai, kurie į parduotuvių lentynas atkeliaus jau visai netrukus – kitą savaitę, pirkėjus vilios ne tik, kaip jau įprasta, šio gamintojo produkcijai – aukščiausia kokybe ir patrauklia kaina, bet ir kruopščiai atrinktais neįprastais skoniais.
„Žinome, kad produkcijos gausos bei skonių išlepinti pirkėjai kasmet tampa vis išrankesni ir nuolat ieško naujovių. Labai vertiname vartotojų lojalumą, pasitikėjimą mūsų gaminama produkcija, todėl ir toliau stengiamės pateisinti jų lūkesčius kurdami kokybiškus, skanius bei įvairius produktus. Šiam sezonui paruošėme tris naujienas, į kurias sudėjome ypatingai daug kruopštaus darbo ir širdies“, – naujovėmis intriguoja L. Blažinskas.
Kavos mėgėjams
Viena iš šio sezono „Dadu“ naujovių yra skirta kavos gerbėjams. Lietuvą užvaldant vis stipresnei kavos ir jos gėrimų manijai „Vikedos“ kolektyvas vėl pataikauja vartotojui – naujieji kavos ledai „Vanilla&Coffee“ tiks ne tik prie kavos, bet ir vietoj jos. Juo labiau kad šis naujas šaltasis desertas – vaniliniai grietininiai iš šviežio pieno pagaminti ledai su gardžiu ir tirštu latė kavos skonio užpilu (kurio kiekvienoje porcijoje tikrai gausu…) yra ne tik minkšti ir gardūs, bet ir supakuoti patogioje pakuotėje.
„Pastebėjome, kad šalyje vis labiau įsigali kavos kultas – kaip grybai po lietaus dygsta specializuotos kavinės, o lietuviai šiam gėrimui negaili pinigų. Todėl pagalvojome, kad ledai su kavos įdaru mūsų kraštiečiams turėtų patikti. Naująjį savo gaminį fasuojame į patogias 400 ml talpos tvirtas kartotines stiklinaites, iš kurių smagu ne tik pačiam kabinti ledus, bet ir pavaišinti draugą“, – apie naująjį gaminį pasakoja pardavimų vadovas.
Karamelės gerbėjams – vieninteliai tokie lietuviški
Dar viena „Dadu“ naujiena – grietininiai ledai „Cookies&caramel“. Šie, kaip ir jo kolega su kava, yra sodraus ir švelnaus, bet žiemą pageidaujamo sotesnio ir pilnesnio charakterio.
Ledų „Cookies&caramel“ (taip pat supakuotoje 400 ml kartoniniame indelyje) porcijoje rasite grietininius vanilinius ledus, kuriuose gausu traškių kakavinių sausainukų gabalėlių, primenančių populiariuosius „Oreo“. O visų smaližių džiaugsmui visa ši skanioji masė dar yra gausiai aplieta gardžia karamele.
„Karameliniai ledai visada tradiciškai rikiuojasi populiariausių ledų skonių gretose, tačiau mes norėjome vartotojui pasiūlyti kažką naujo ir neįprasto. Šie naujieji mūsų kruopščiai išdirbti ledai su sausainukais ir karamele kol kas yra vieninteliai tokie gaminami Lietuvoje. Kviečiu žmones juos išbandyti – mums ir mūsų degustacinei komandai jie paliko puikų įspūdį, o jau pardavimai mums leis žinoti, ar tai tas skonis, kurio vartotojai laukė“, – nepamiršdamas rinkos dėsnių šypsosi „Vikedos“ pardavimų vadovas.
Dar vienas neįprastas skonis
Trečioji šio sezono naujiena – taip pat vaniliniai grietininiai ledai „Mango&quince“, tačiau, kaip ir anksčiau aprašytieji, pagardinti naujovišku įdaru. Neįprasto lietuviškam liežuviui skonio – mangų, svarainių ir pipirmėtės, džemo užpilu pagardinti aukščiausios kokybės ledai didelėje 800 ml pakuotėje jau visai netrukus pirkėjų įvertinimo lauks prekybos vietose.
Jei kam užkliuvo straipsnio pradžioje aprašyta tingaus ledų valgymo lovoje fantazija, bendrovės, gaminančios vienus iš populiariausių ledų šalyje, pardavimų vadovas L. Blažinskas turi ką atsakyti.
„Ledai turbūt vienas iš genealiausių žmonijos kulinarijos atradimų. Tai ne tik skanus, bet ir gana sveikas bei maistingas desertas. Norintys vartoti mažiau cukraus gali rinktis mūsų gaminamus ledus be cukraus, netoleruojantys laktozės mūsų asortimente taip pat gali rasti sau tinkamų produktų. O besirūpinantiems figūra turiu gerų žinių. Nors, suprantama, visur turi būti saikas ir sveikas protas, tačiau panašu, kad ledai kūno formoms turi mažiau įtakos nei kiti desertai. Mat suvalgius šaltojo skanėsto organizmas išnaudoja papildomą energiją jo sušildymui. Be to, ledai yra perpus mažiau kaloringi nei šokoladas, bulvių traškučiai, pyragaičiai ir pan. Tad skanaus!“
Sėkmingas sezonas
O pabaigai paminėsime, kad mūsų miesto ledų gamintojai šių metų ledų sezoną baigė pergalingai.
„Visus metus vertiname pagal vasaros sezoną – jei jis buvo nesėkmingas, vadinasi, neturime visų metų. Laimei, šie metai, kaip ir pastarieji, buvo išskirtinai sėkmingi. Mūsų produkcijos pardavimai stabiliai augo ir šį sezoną vėl pasiekėme pardavimų rekordus“, – geromis naujienomis pasidalina pašnekovas.