Pasigaminkite gardžių naminių ledų: TOP 3 receptai
Kokia gi vasara be gardžių ledų, tiesa? Žinoma, paprasčiausia tiesiog užsukti į parduotuvę ir nusipirkti vieną ar kitą porciją… Vis dėlto, jeigu tik turite laiko, siūlome pasigaminti ledus patiems. Patikėkite, visa šeimyna liks sužavėta!
Naminiai ledai su kreminiu sūriu ir šilauogėmis
Naujausias IKI akcijų leidinys siūlo puikią nuolaidą šilauogėms. Bėkite į parduotuvę, įsigykite šių puikių uogų ir pasigaminkite ledus. Neabejojame, jie taps šios vasaros favoritais!
8 porcijoms jums reikės:
- 200 g šilauogių;
- 500 ml grietinėlės (35 proc. riebumo);
- 2 vidutinio dydžio bananų;
- 200 g kreminio sūrio;
- 80 g cukraus.
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia, šilauoges sutrinkite su cukrumi. Kitame dubenėlyje sutrinkite bananus iki vientisos masės.
- Išplakite grietinėlę. Tada į ją dėkite kreminį sūrį ir viską gerai išmaišykite.
- Į grietinėlės ir sūrio plakinį sudėkite uogas ir bananų tyrę. Išmaišykite.
- Masę sudėkite į vieną didelį indą arba nedidelius indelius. Juos dėkite į šaldymo kamerą ir laikykite pernakt.
- Viskas – ledai pagaminti. Ragaukite patys ir pavaišinkite kitus. Skanaus!
Naminiai ledai su grūdėta varške ir braškėmis
Praėjusią vasarą grūdėta varškė išgyveno tikrų tikriausią renesansą. Socialiniai tinklai mirgėjo nuo receptų, siūlančių ją panaudoti įvairiausių kremų arba ledų gamyboje. Atsilikote nuo tendencijų ir dar neįtraukėte grūdėtos varškės į desertų ruošą? Tokia atveju, siūlome išbandyti šį puikų receptą.
8 porcijoms jums reikės:
- 400 g braškių;
- 800 g grūdėtos varškės;
- 100 g medaus (tinka ir agavų sirupas, klevų sirupas ar kiti mėgstami saldikliai);
- 100 g sviestinių sausainių.
Gaminimo eiga:
- Į trintuvą supilkite grūdėtą varškę, medų (ar kitą saldiklį), sudėkite pusę braškių. Trinkite tol, kol masė taps vientisa – neliks varškės grūdelių.
- Likusias braškės supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Sausainius sulaužykite į nedidelius gabalėlius.
- Braškes ir sausainius sudėkite į varškės masę. Viską gerai išmaišykite.
- Paruoštą masę sudėkite į indą. Jį įdėkite į šaldymo kamerą ir laikykite bent 3 valandas, o geriausia – per naktį. Prieš valgydami, kelias minutes palaikykite kambario temperatūroje. Skanaus!
Naminiai ledai su mangais ir kondensuotu pienu
Straipsnio pabaigoje norime pasiūlyti receptą, kuris, bent jau mums, asocijuojasi su tropikais. Patikėkite, šie mango skonio ledai tikrai sukurs atostogų nuotaiką!
8 porcijoms jums reikės:
- 500 g grietinėlės (35 proc. riebumo);
- 2 didelių prinokusių mangų;
- 300 g saldinto kondensuoto pieno.
Gaminimo eiga:
- Mangus nulupkite, išimkite kauliuką. Minkštimą sutrinkite trintuvu, kol masė taps vientisa.
- Suplakite grietinėlę. Tada į ją po truputį pilkite kondensuotą pieną ir dar šiek tiek paplakite. Masė turėtų įgauti šiek tiek standumo.
- Į masę po truputį pilkite mangų tyrę. Pildami vis švelniai pamaišykite. Galiausiai, viską gerai išmaišykite.
- Ledų masę supilkite į šaldymui tinkamą indą. Įdėkite jį į šaldytuvą bent 4 valandoms, o geriausia – per naktį.
- Skanaus!