Kėdainių konservų fabrikas didina pajėgumus: priima ir apmoko naujus darbuotojus

 Kėdainių konservų fabrikas didina pajėgumus: priima ir apmoko naujus darbuotojus

Dirbdamas trimis pamainomis, Kėdainių konservų fabrikas nebespėja pagaminti tiek produktų, koks yra jų poreikis, todėl nuspręsta sukurti daugiau naujų darbo vietų ir didinti gamybines pajėgas. Jau formuojama nauja – ketvirtoji darbuotojų pamainos komanda – moderniausiame Kėdainių konservų fabriko majonezo, padažų ir kečupų ceche.

Netrukus 80-metį minėsiantis Kėdainių konservų fabrikas gerokai didina savo gamybinius pajėgumus ir visą parą ruošiasi dirbti jau ne vien tik agurkų sezono metu. Smarkiai išaugus majonezo bei padažų pardavimams tiek Lietuvos, tiek užsienio rinkose, dirbdamas trimis pamainomis fabrikas nebespėja pagaminti tiek šių produktų, koks yra jų poreikis, todėl nuspręsta sukurti daugiau naujų darbo vietų ir didinti gamybines pajėgas. Jau formuojama nauja – ketvirtoji darbuotojų pamainos komanda – moderniausiame Kėdainių konservų fabriko majonezo, padažų ir kečupų ceche. Naujoji komanda bus apmokyta dirbti moderniais įrengimais, todėl svarbiausias keliamas reikalavimas čia norintiems dirbti – nesibaiminti technikos ir technologijų bei tiesiog būti pasiruošus mokytis. Žinoma, ir atlyginimai čia kur kas didesni, nei mokami žmonėms, kurie dirba nekvalifikuotą darbą, nors, tiesą sakant, ir šie atlyginimais jau seniai skųstis negali.

Lietuviškas majonezas – vienas iš skaniausių pasaulyje

Paklaustas, kodėl Kėdainių konservų fabrikui (KKF) prireikė gaminti tiek daug majonezo, kad fabrikas netrukus turės dirbti be sustojimo, jo generalinis direktorius Saulius Urbonas juokiasi: „Nutiko meilė! Ir lietuviai, ir užsieniečiai įsimylėjo mūsų gaminamą majonezą ir pamėgo jį taip, kad nebespėjame pagaminti tiek, kiek suvalgo! Lietuviškas majonezas – vienas iš skaniausių pasaulyje.“

Netrukus S. Urbonas priduria, kad majonezo gamybos poreikis išaugo tiekiant šį produktą tokiems dideliems užsienio prekybos tinklams kaip „Biedronka“ ir „ALDI“ jau nekalbant apie visus kitus kiek mažesnius. Be to, Lietuvoje tiek majonezas, tiek ir kita KKF gaminama produkcija taip pat yra labai mėgstama pirkėjų ir yra tarp lyderiaujančių prekės ženklų.

Skaičiuojama, kad per pastaruosius penkerius metus vien KKF majonezo gamyba išaugo 150 procentų, padažų gamyba – 50 procentų.

Fabrikas nuolat investuoja į technologijas ir verslo plėtrą, žmonių darbo sąlygų gerinimą.

Kėdainių konservų fabriko generalinis direktorius Saulius Urbonas: „Mes siekiame būti tvarūs, o tvarumas apima ir požiūrį į žmogų, kuris dirba įmonėje, rūpestį tuo žmogumi. Mums labai svarbu, kad mūsų darbuotojai būtų patenkinti savo darbu, įmone, juolab kad gamine maistą kitiems žmonėms.“

Greit nebereiks ir Norvegijos?

KKF vadovas S. Urbonas viliasi, kad jei jo vadovaujamai fabriko komandai visus sumanymus pavyks pasiekti tokiais tempais kaip planuojama, greit visai nebebus važiuojančių uždarbiauti į Norvegiją ar kitas šalis.

„Jau dabar mūsų fabrike veikia gera motyvacinė sistema. Kiekvienas žmogus užsidirba ne tik atlyginimą, bet ir priedus prie jo, kurie priklauso tiek nuo asmeninių pastangų, tiek nuo visos pamainos darbo.

Už pagamintos produkcijos kiekius mokame papildomai, todėl mūsų žmonės stengiasi ir dirbdami pamainoje padeda vieni kitiems, taip sukuriame ir gerą bei draugišką mikroklimatą, kas dirbant komandoje ir siekiant gerų rezultatų yra labai svarbu.

Jau dabar mūsų darbuotojai, viską įvertinę paskaičiuoja, kad jiems neapsimoka važiuoti uždarbiauti į užsienį, o jei mums visiems seksis kasmet tik geriau, tai situacija dar labiau pasikeis“, – įsitikinęs S. Urbonas.

Skaičiuojama, kad per pastaruosius penkerius metus vien KKF majonezo gamyba išaugo 150 procentų, padažų gamyba – 50 procentų.

Aut. past.

Atlyginimai – konkurencingi, darbo sąlygos – geros

KKF majonezo, padažų ir kečupo cecho naujoje pamainoje dar bus įdarbintas įrengimų derintojas, operatorius-gamybos darbuotojas, produkto virėjas, autokrautuvo vairuotojas ir produkcijos krovėjas.

Žaliavų svėrėjas bei kiti specialistai į šią pamainą nuolatiniam darbui atrinkti ir perkelti dirbti iš į fabriką atėjusių darbuotis ir čia labai norinčių pasilikti bei gebančių mokytis dirbti su įrengimais sezoninių darbuotojų.

Neabejojama, kad trūkstamų darbuotojų darbo vietos taip pat netrukus bus užpildytos, mat siūlomas atlyginimas yra labai konkurencingas, o darbo sąlygos – geros. Modernios čia ne tik darbuotojų darbo vietos prie gamybos linijų, bet ir poilsio erdvė su patogiais sėdmaišiais ir, žinoma, kava.

Jau dabar mūsų fabrike veikia gera motyvacinė sistema. Kiekvienas žmogus užsidirba ne tik atlyginimą, bet ir priedus prie jo, kurie priklauso tiek nuo asmeninių pastangų, tiek nuo visos pamainos darbo.

S. Urbonas

„Man atrodo, jog svarbiausia tai, kad pas mus nėra streso. Kiekvienas darbuotojas yra apmokomas, kiekvienas dirba komandoje ir yra palaikomas kartu dirbančių kolegų.

Mes siekiame būti tvarūs, o tvarumas apima ir požiūrį į žmogų, kuris dirba įmonėje, rūpestį tuo žmogumi. Mums labai svarbu, kad mūsų darbuotojai būtų patenkinti savo darbu, įmone, juolab kad gamine maistą kitiems žmonėms.

Žinoma, čia dirbantiems žmonėms turi tikti ir pamaininio darbo grafikas. Ar taip dirbant pavargstama? Tada gal reikėtų klausti kitaip – o kurį darbą dirbant, jei jį dirbi nuoširdžiai, nepavargstama? Tik, žinoma, nuo kiekvieno darbo pavargstama skirtingai“, – sako S. Urbonas.

Paklaustas, kada fabrikas jau padidins planuojamus pajėgumus ir gamins majonezą bei padažus visą parą, S. Urbonas tik šypteli: „O tai priklauso tik nuo žmonių – kaip greit mūsų priimti nauji darbuotojai išmoks dirbti su įrengimais. Technologijos ir įrengimai dar ne viskas, žmonės yra viskas.“

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video