Karštai vasaros dienai – gaivinančių gėrimų receptai

 Karštai vasaros dienai – gaivinančių gėrimų receptai

Natūralu, kad per karščius norisi atsigaivinti. Būdų yra įvairiausių: maudynės ežere ar jūroje, laiko leidimas kondicionuojamoje patalpoje, lediniai šerbetai, ką tik iš šaldymo kameros ištraukti ledai ir, žinoma, gėrimai. Mitybos ekspertai pataria vengti įvairiausių limonadų su pridėtiniu cukrumi, o juos iškeisti į paprastą / mineralinį vandenį arba namuose gamintus, organizmui palankius gėrimus.

Nežinote gaivinančių ir, svarbiausia, sveikuoliškų gėrimų receptų? Ne bėda – juos rasite šiame straipsnyje.

Braškinis limonadas su čiobreliais

Vasara ir braškės – neatsiejamas duetas. Šios uogos skanios tiek vienos, tiek idealiai tinka kaip pagardas jogurtui, košėms, blyneliams ir kitiems patiekalams. O ką manote apie braškinį gaivinantį limonadą? Intriguoja? Jei taip, siūlome išbandyti šį receptą! Beje, parduotuvėse IKI akcijos braškėms (ir kitoms sezoninėms uogoms bei vaisiams) tiesiog gundančios. Tad užsukite, įsigykite, sutaupykite ir pasimėgaukite!

Jums reikės:

  • 500 g supjaustytų braškių;
  • 8 vnt. šviežio čiobrelio šakelių;
  • 6 vidutinio dydžio citrinų;
  • 1200 ml gazuoto mineralinio vandens;
  • 200 ml paprasto vandens;
  • 4 v. š. medaus (taip pat tinka agavų sirupas ar kitas mėgstamas saldiklis).

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia, į puodą supilkite vandenį. Sudėkite čiobrelių šakeles, įpilkite medų. Viską pavirinkite 5–7 min, vis pamaišydami. Išimkite čiobrelių šakeles ir leiskite mišiniui atvėsti.
  2. Atvėsusį čiobrelių sirupą sumaišykite su pjaustytomis braškėmis, gazuotu vandeniu. Įspauskite citrinų sultis. Viską gerai išmaišykite ir įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
  3. Supilstykite į taures su ledukais. Papuoškite čiobrelio šakelėmis. Skanaus!

Vasariškas punšas

O štai – dar vieno gaivinančio gėrimo receptas. Patikėkite, šis punšas taps žvaigžde jūsų vasariškuose vakarėliuose. Išbandykite!

Jums reikės:

  • 600 ml vaisinės arbatos;
  • 200 ml ananasų sulčių;
  • 200 ml apelsinų sulčių;
  • 2 v. š. medaus (tiks ir agavų sirupas ar kiti saldikliai);
  • 1 apelsino;
  • 1 stiklinės smulkinto ledo;
  • 1 stiklinės ledo kubelių.
  • žiupsnelio cinamono.

Gaminimo eiga:

  1. Užplikykite vaisinę arbatą. Į ją įmaišykite medų ir cinamoną. Palikite atvėsti.
  2. Į ąsotį supilkite atvėsintą arbatą. Supilkite ananasų ir apelsinų sultis.
  3. Griežinėliais supjaustykite apelsiną, sumeskite į ąsotį.
  4. Galiausiai, suberkite ledą.
  5. Pilstykite į stiklines ar taures. Papuoškite jas apelsino griežinėliais. Skanaus!

Gaivinantis agurkų gėrimas

Straipsnio pabaigoje norime pasiūlyti dar vieną puikų receptą. Patikėkite, šis gaivinantis agurkų gėrimas taps tikra palaima, kai už lango – kaitra. Atsigaivinkite!

Jums reikės:

  • 3 vidutinio dydžio agurkų;
  • 60 ml citrinos sulčių;
  • 4 citrinų;
  • 2 baziliko šakelių;
  • 1 v. š. agavų sirupo arba medaus;
  • 300 ml gazuoto mineralinio vandens;
  • 60  ml negazuoto vandens.

Gaminimo eiga:

  1. Agurkus nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  2. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite agurkų kubelius, baziliko lapelius. Supilkite citrinos sultis medų / agavų sirupą, paprastą vandenį. Sutrinkite iki tyrės.
  3. Tyrę padalinkite į dvi aukštas stiklines. Tada, ant viršaus pilkite gazuotą vandenį. Jei norite, įmeskite po kelis ledo kubelius.
  4. Stiklines papuoškite citrinos ir agurko griežinėliais, baziliko lapeliais. Skanaus!

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video