Gardžiosios „Dadu“ naujienos
Kaip ir kasmet, vasaros sezoną bendrovė „Vikeda“, gaminanti šalyje vienus populiariausių ledus „Dadu“, pasitinka su aibe skanių naujienų. Šiais metais įmonės gaminių asortimentas pasipildė net aštuoniais naujais šaltaisiais skanėstais.
Aukšta kokybė
Nors ledai yra puikus desertas visais metų laikais, tradiciškai Lietuvoje šio saldaus šaldyto gardėsio valgymo bumas, žinoma, ateina vasarą. Bendrovė „Vikeda“ šiuo metu kiaurą parą gamina ledus, žmonės čia dirba net keturiomis pamainomis tam, kad patenkintų tiek šalies, tiek eksporto rinkos poreikius. Tad skaniųjų „Dadu“ ledų tikrai užteks visiems smaližiams. Na, o tie ledų fanai, kurie kasmet su nekantrumu laukia pasirodančių naujienų, jau gali paskanauti ir jų.
„Šiemet pristatėme aštuonias naujų ledų pozicijas. Visi naujieji gaminiai yra aukštesnės nei vidutinės klasės produktai – jų gamyboje nenaudojami augaliniai riebalai, jie yra grietininiai, plombyrai, o šį kartą sukūrėme net ir superplombyrą. Smaližiai galės paragauti trijų naujų rūšių ledų dėžutėse bei penkias šaltąsias naujienas porcijomis“, – sako bendrovės vyriausioji technologė Sandra Kalvaitienė.
Ledai dėžutėse
Bendrovė „Vikeda“, pristatydama šių metų naujienas, į prekybą viena iš pirmųjų paleido tris naujas ledų rūšis apvaliose dėžutėse ir džiaugiasi, kad jas pirkėjai priėmė labai gerai – ledai sulaukė puikių atsiliepimų, o jų paklausa nuolat didėja.
Maskarponės skonio grietininiai ledai su bruknių džemu, taip pat grietininiai karameliniai ledai, pagardinti karamele ir skrudintais migdolais, bei draugiškai vietą perpus dėžutėje pasidalinę šokoladinis ir vanilinis plombyras, pasipuošę tikro juodojo šokolado gabaliukų karūna – visi šie skanėstai dėžutėse yra sukurti pagal naują receptą.
„Šiemet patobulinome ledų dėžutėse receptūrą, todėl jie yra itin minkšti, švelnaus ir malonaus skonio. Net ir labai sušalę ledai išlaiko minkštą tekstūrą, norint jais mėgautis nereikia laukti, kol jie atitirps. Tai pasiekėme sureguliavę cukraus ir gliukozės sirupo santykį juose“, – ledų dėžutėse privalumus vardina jų kūrėja S. Kalvaitienė.
„Dadissimo“ – skonio muzika
Ledai „Dadissimo“ yra ilgai brandintos idėjos ir kruopštaus pasiruošimo jų gamybai vaisius.
„Labai didžiuojamės šiuo savo kūriniu skambiu pavadinimu „Dadissimo“. Apie tokius ledus svajojome ir juos vystėme beveik trejus metus. Džiaugiamės, kad pagaliau smaližiams galime juos pasiūlyti. „Dadissimo“ ypatingi tuo, kad tai aukštos kokybės, baltymingi grietininiai ledai, jų vaflinis ragelis yra gausiai išpurkštas šokoladu, todėl jis yra itin traškus ir toks išlieka daug ilgiau nei įprasta“, – pasakoja A. Kalvaitienė.
Ledai „Dadissimo“ kol kas gaminami tik dviejų klasikinių skonių. Šokoladinis „Dadissimo“ yra pagardintas, visų taip mėgstamo „Nutela“ skonio įdaru bei glaistu, kuris yra papildytas tikrais lazdyno riešutais. Na, o vanilinis „Dadissimo“ yra be įdaro, tačiau su itin gardžia pieninio šokolado kepurėle su lazdyno riešutų gabaliukais.
Gausėja ledų ant pagaliuko šeima
Šiais metais dar vienu nariu pasipildė ir ledų „Dadu“ ant pagaliuko šeima. Prie skanios vienakojų kompanijos prisijungė karameliniai ledai su karameliniu įdaru, bei tokio paties skonio glaistu, kuriame gausu skaldytų migdolų riešutų.
„Plečiame klasikinių ledų ant pagaliuko asortimentą. Jau turėjome vanilinių ir vanilinių su vyšnių džemo įdaru glaistytu šokoladu ledus, jiems rinkoje neblogai sekėsi, todėl sukūrėme dar ir trečią draugą – grietininius karamelinius ledus ant pagaliuko. Tikimės, kad žmonės įvertins jo kokybę ir skonį“, – linksmai apie ledus pasakoja pašnekovė.
Dar vienas šiųmetukas yra skirtas gaivesnių ledų gerbėjams. Tai kivių ir kriaušių skonio ledai vafliniame puodelyje su tų pačių vaisių džemo įdaru.
„Šie ledai yra tarpinis variantas tarp šerbeto ir grietininių ledų. Tai 10 proc. riebumo pieniški ledai, tačiau su švelnia rūgštele. Dar jie yra ypatingi tuo, kad jų įdaras yra itin turtingas. Prakandus ledus puikiai matosi, iš ko įdaras pagamintas – jame aiškiai pajusite tiek kriaušių gabaliukus, tiek kivio sėklytes“, – apie naujienas pasakoja jų kūrėja.
Superplombyras!!!
Visų šio sezono ledų „Dadu“ naujienų karalius, be abejonės, yra išskirtinės kokybės ir skonio superplombyras „Arctica“. Tai net 15 proc. riebumo (paprastai plombyrai turi 12 proc. riebalų) itin baltymingas natūralia vanile pagardintas šaltasis desertas.
„Šį superplombyrą gaminame pagal labai seną receptą. Iki šiol tokius didesnio riebumo plombyrus mūsų įmonė gamino tik Jungtinių Amerikos Valstijų rinkai. Dabar, kai Lietuvos vartotojai darosi sąmoningesni – daugiau dėmesio kreipia į sudėtį, vis labiau vertina natūralumą, sotųjį plombyrą nusprendėme pasiūlyti ir Lietuvos rinkai. Pastebėjome, kad žmonės pirmenybę teikia nors ir brangesniems, bet kokybiškesniems ledams. Tad, manau, jiems dabar buvo pats laikas pasirodyti šalies rinkoje“, – sako S. Kalvaitienė.
Minimalistinio dizaino pakuotė primena tuos laikus, kai visi valgė tik riebius ir natūralius ledus. Ypatingasis plombyras „Arctica“ turėtų patikti visiems klasikinio plombyro mėgėjams, o vyresniems smaližiams jis primins vaikystėje skanautus ledus.
O kol Jūs ragausite „Dadu“ naujienas ar mėgausitės jau pamėgtais ledais, bendrovės „Vikeda“ maisto technologų komanda jau kuria skaniąsias naujienas kitiems sezonams.
1 Komentaras
Baisūs ledai, net šuo neėdė