Gardieji „Moving Mountains“ patiekalų receptai nepaliks abejingų

„Rinkos aikštė“ neseniai rašė apie puikią gyvūninės mėsos alternatyvą – augalinės kilmės mėsą. Iš jos faršo galima įprastai gaminti lietuvių pamėgtus balandėlius, koldūnus, tortilijas ar kitus patiekalus. Dešrelės puikiai tiks dešrainiams, o mėsos maltinukai jau paruošti gaminti gardžiuosius burgerius.
Įkvėptas britų kompanijos „Moving Mountains Foods“, Kėdainių konservų fabrikas Lietuvos žmonėms taip pat siūlo išbandyti bei pamėgti jau minėtus mėsai alternatyvius augalinius produktus, o ypač faršą, iš kurio, kaip jau minėjome, lygiai taip pat nesudėtingai kaip ir iš įprasto, galima paruošti begalę įvairių skanių patiekalų.
Pateikiame Jums kelias pietų idėjas, kaip neįprastais, bet labai gardžiais patiekalais galite nudžiuginti ne tik save, bet ir savo artimuosius.
O jei vis dėlto norėtumėte pamatyti, kaip šiuos patiekalus gamina profesionalai, kviečiame apsilankyti adresais, nurodytais po kiekvieno recepto aprašymo.
KLASIKINIS NEEILINIO SKONIO BURGERIS
Reikės:
- „Moving Mountains“ augalinio maltinuko burgeriams
- bandelės
- saldžiai marinuotų mėlynųjų svogūnų
- sūrio užtepėlės
- salotų lapų
- šviežių pomidorų
- medaus-garstyčių majonezo
Gaminimo eiga:
Paskrudintą bandelę patepti medaus-garstyčių majonezu. Paeiliui dėti: salotų lapus, šviežio pomidoro griežinėlius, grilyje keptą „Moving Mountains“ maltinuką su sūrio užtepėle, marinuotus mėlynuosius svogūnus.
Maltinuko kepimas:
„Moving Mountains“ augalinį maltinuką burgeriams patepti aliejumi ir kepti kepsninėje. Maltinio negalima atšildyti, jis turi būti kepamas užšaldytas. Kepsninę įkaitinti iki 250°C temperatūros ir kepti maltinuką po 3 minutes iš abiejų pusių.
Svogūnų marinavimas:
3-4 mėlynųjų svogūnų
2-3 skiltelių šviežio česnako
1 aitriosios paprikos
½ stiklinės obuolių acto
1 ½ stiklinės vandens
½ stiklinės cukraus
1 šaukštelio druskos
Žiedais supjaustyti mėlynuosius svogūnus. Riekelėmis supjaustyti česnaką bei aitriąją papriką. Į dubenį supilti actą, vandenį, įberti cukrų bei druską ir išmaišyti. Paruoštą marinatą užpilti ant pjaustytų svogūnų su česnaku ir aitriąja paprika. Išmaišyti truputį patrinant svogūnus ir palikti bent 10 minučių marinuotis.
Medaus-garstyčių majonezas:
½ stiklinės majonezo
2 šaukštų Dijon garstyčių
2 šaukštų medaus
1 šaukšto balto vyno acto
žiupsnelio druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Visus ingredientus sumaišyti.
Išsamiau žiūrėkite čia:
VASARIŠKAI GAIVI TORTILIJA
Reikės:
- tortilijos
- 3-4 „Moving Mountains“ augalinių žuvies pirštelių
- gaivių Viduržemio jūros regiono salotų
- jogurtinio žaliojo padažo
- feta sūrio
- aitriosios paprikos
Gaminimo eiga:
Tortiliją patepti jogurtiniu padažu, šalia dėti gaivias salotas, ant viršaus keptus „Moving Mountains“ žuvies pirštelius. Ant viršaus patrupinti feta sūrio, pašlakstyti dar truputį jogurtiniu padažu, dekoruoti aitriąja paprika.
Pirštelių kepimas:
„Moving Mountains“ augalinius žuvies pirštelius kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Pirštelių negalima atšildyti, jie turi būti kepami užšaldyti. Ant vidutinės kaitros apie 5 minutes (po keletą minučių iš abiejų pusių), kol gražiai apskrus.
Gaivios Viduržemio jūros regiono salotos:
2-3 šviežių agurkų
1-2 gerai prinokusių pomidorų
mėlynojo svogūno
½ citrinos sulčių
tyro alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Stambiai supjaustyti agurkus bei pomidorus, o svogūną – smulkiai. Užpilti alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis. Paskaninti druska bei šviežiai maltais pipirais. Salotos užbaigiamos trupintu feta sūriu.
Jogurtinis žaliasis padažas:
1 stiklinės riebaus jogurto
saujos šviežios kalendros
saujos šviežių špinatų
žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų
½ citrinos sulčių
Trintuvėje iki kreminės konsistencijos sutrinti kalendrą ir špinatus. Supilti citrinos sultis, paskaninti druska bei pipirais ir gerai išmaišyti. Gautą kremą sumaišyti su riebiu jogurtu.
Išsamiau žiūrėkite čia:
NUOSTABŪS TACOS
Reikės:
- kukurūzinio krepšelio – Taco Shell
- „Moving Mountains“ augalinio faršo
- Sweet chilli padažo
- mango-marinuotos paprikos salsos
- šviežių žolelių
- aitriosios paprikos
- jogurto
Gaminimo eiga:
Į kukurūzinį krepšelį dėti apkeptą sweet chilli augalinį faršą. Ant viršaus dėti keptos marinuotos paprikos, mango ir mėlynojo svogūno salsą. Ant viršaus – truputį jogurto, papuošti žaluma ir aitriąja paprika.
Sweet chilli augalinis faršas:
„Moving Mountains“ augalinį faršą atšildyti šaldytuve bent 2 valandas iki gaminimo. Vėliau faršą kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus ant vidutinės kaitros, reguliariai pamaišant apie 10 minučių, kol apskrus ir karamelizuosis. Į apkeptą faršą pilti sweet chilli padažą, išmaišyti ir užkaitinti.
Mango-marinuotos paprikos salsa:
2 keptų marinuotų paprikų
½ gerai prinokusio mango
1 mėlynojo svogūno
2-3 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
½ žaliosios citrinos sulčių
žiupsnelio druskos
šviežiai maltų pipirų
Nedideliais kubeliais supjaustyti keptą marinuotą papriką, gerai prinokusį mangą ir mėlynąjį svogūną. Juos sumaišyti su aliejumi bei žaliosios citrinos sultimis. Salsą galima paskaninti žiupsneliu druskos ir šviežiai maltais pipirais.
Išsamiau žiūrėkite čia: