Boho stiliaus piknikas – ir gimtadieniui, ir piršlyboms, ir kolegų susibūrimams

 Boho stiliaus piknikas – ir gimtadieniui, ir piršlyboms, ir kolegų susibūrimams

Piknikas yra populiarėjanti, bet dar ne tokia įprasta susitikimo, progos paminėjimo forma./ Asmeninio archyvo nuotr.

Eglė KUKTIENĖ

Kėdainietė Gintarė MANKEVIČIŪTĖ, daugumai geriau žinoma, kaip „Vienas kąsnis Kėdainiuose“ įkūrėja, į Kėdainius atgabeno užsienyje itin populiarią boho stiliaus pikniko idėją, o jos pasisekimas – milžiniškas. Vis daugiau žmonių vertina jaukų, stilingą, estetišką pasisėdėjimą lauke. Piknikui nebeužtenka ant pievos nusimesti languotą staltiesę ir krepšį su sumuštinukais. Piknikas gali būti rafinuotas, skoningas, įsimintinas, o ir tinkamas jis pačioms įvairiausioms progoms – nuo gimtadienio iki piršlybų ar net vestuvių…

Prieš pusantrų metų

Gintarė savo verslą pradėjo prieš maždaug pusantrų metų. Iki tol ji dirbo įprastą, nuo 8 iki 17 valandos, darbą, tačiau neslepia nuolat baltai pavydėjusi savo draugėms, kurios buvo susikūrusios darbo vietas pačios sau.

Ir taip paslapčia vis pasvajojant apie tai, kaip ir ji mielai dirbtų sau, o darbus užsirašinėtų gražiame darbo kalendoriuje, idėją, ką gyvenime veikti, jai pamėtėjo jos mylimasis.

„Mano vyras man buvo sakęs, kad manė, jog aš valgyti tai tikrai nemokėsiu gaminti. Sakė „viskas su tavimi gerai, bet maniau, su maistu nedraugauji“. O aš jam ėmiau ir parodžiau, kad yra priešingai, – juokiasi Gintarė ir sako, kad vyras, pirmą kartą pamatęs jos gamintą maistą, neteko žado. – Pagaminau pietus jam, o jis žiūri akis išpūtęs į lėkštę ir klausia, iš kur tą maistą užsakiau. Paragavęs paskui pasakė, kad man reikėtų su tuo dirbti, bet aš ranka numojau, maniau, kam čia reikia, dar apsijuoksiu prieš kitus“.

Gintarė sako nors ir nelabai mėgusi savo tuometinį darbą, tačiau pajudėti iš komforto zonos bijojusi. Ir vis dėlto vyro pametėta idėja jai niekaip neišėjo iš galvos, kol vieną dieną ji mojo ranka į baimes ir nusprendė surizikuoti.

Gintarė Mankevičiūtė sako visuomet mėgusi suktis virtuvėje, o skonio pajautimą turinti nuo pat mažens. Pati nuolat sekdama naujienas, ji susiformavo ir savo stilių, kuris tapo jos išskirtiniu ženklu./Asmeninio archyvo nuotr.

„Nusipirkau keletą mažų padėkliukų, padariau kelis skirtingus vieno kąsnio užkandėlių rinkinius ir įdėjau į keletą kėdainiečių grupių socialiniame tinkle. Maniau sau, kas bus tas, bet bent būsiu pabandžiusi“, – pasakoja moteris, kurios nerimas neapleido iki pat paskutiniųjų.

Tačiau tada nutiko kai kas, ko ji tikrai nesitikėjo.

„Pasisekimas buvo tiesiog milžiniškas. Pasipylė žinutės, žmonės vieni per kitus rašė ir klausinėjo, ar rinkinukai dar laisvi. Likau nustebinta, šokiruota ir labai pamaloninta“, – šypsosi pašnekovė.

Norėjo daugiau

Visai netrukus Gintarė paliko savo tuometinį darbą ir įkūrė užkandžių ir dekoracijų studiją „Vienas kąsnis“. Tiesa, iš pradžių ji siūlė tik užkandėles, tačiau bėgant laikui ėmė svarstyti, kad norėtų ir galėtų savo mylimiems klientams pasiūlyti daugiau.

„Vasarai atėjus ir prasidėjus vestuvių sezonui pamaniau, kad pasiūlysiu šampano staliuko idėją. Ir žmonėms be galo patiko! Tai nuostabus ir paprastas būdas gražiai paminėti vestuves, pabūti su svečiais, pakelti taures į jaunųjų sveikatą ir laimę, užkąsti, pasišnekučiuoti ir pasifotografuoti“, – sako Gintarė.

Jos teigimu, jauniesiems labiausiai imponuoja tai, kad rūpintis patiems niekuo nereikia – tik šampaną, kurį mėgsta ir kurį nori matyti, pristato jai iš vakaro. O visu kitu rūpinasi Gintarė. Nereikia nei ieškoti vietos, kur prisiglausti, nei prašyti giminaičių bėgti iš ceremonijos anksčiau, sudėlioti užkandžius, nei patiems raginti svečius vaišintis.

Telieka tik atsipalaiduoti ir mėgautis savo diena.

„Mane tai ypatingai teigiamai veikia. Esame pratę visur skubėti, būti rūpesčiuose, pavargę, pikti. O vestuvėse visi pasipuošę, pasitempę, pilni geriausių emocijų.

Tikrai ilgą laiką aš, išeinant jauniesiems, verkdavau iš laimės, nors ir nepažinodavau tų žmonių. Paskui apsipratau. Būnu be galo laiminga, tačiau jau nebeašaroju iš laimės“, – juokiasi moteris.

Ji priduria, kad šampano staliuko idėja tokia populiari, jog kartais tenka dalyvauti ir keliose vestuvėse iš eilės. Vos vieni jaunieji su svita patraukia tolyn, Gintarė pertvarko staliuką pagal kitos poros pageidavimus ir vėl pasiruošusi laukia svečių.

Šampano staliukas po vestuvių ceremonijos – kuklus, gražus ir patogus būdas pasirūpinti vestuvių svečiais iš karto po ceremonijos.

Aut. past.

Boho piknikas

Tad kas tas piknikas ir kuo jis toks ypatingas, kad reikia šią paslaugą užsakinėti, paklausite. Na, pirmiausia, nuotraukos veikiausiai kalba pačios už save. Boho piknikas apjungia labai daug idėjų ir malonių patirčių.

Pirmiausia – netikėtumo faktorius. Piknikas yra populiarėjanti, bet dar ne tokia įprasta susitikimo, progos paminėjimo forma.

Taip pat – lankstumas. Piknikas gali būti suruoštas bet kurioje Lietuvos vietoje. Gamtoje, sodyboje, terasoje, net ir bute. Jei negalite ištrūkti į gamtą, jaukų pikniką ant pagalvėlių galite atsinešti į savo namus.

„Suruošti tokią vietą man trunka mažiausiai valandą. Turiu savo stilių, tačiau jei klientas pageidauja kažko kitokio, pamato tobulą idėją internete – mielai atkartoju ir padarau dar geriau ir gražiau.

Mano tikslas – paruošti tuos staliukus taip, kad pamačius juos pasimirštų visos bėdos. Liktų nuostaba, malonus atsipalaidavimas, o atsisėdus tiesiog jaustųsi palaiminga ramybė“, – pasakoja Gintarė.

Ji pasakoja, kad žmonės dažniausiai pikniko staliukus renkasi gimtadieniams, jubiliejams, draugų susitikimams, mergvakariams, kūdikio sutiktuvių šventei. Tokie staliukai ne tik sukuria jaukią aplinką, bet ir yra puikus fonas nuostabiai fotosesijai, be kurios šiais laikais jau retai kada pavyksta apsieiti.

Asmeninio archyvo nuotr.

Ir piršlyboms

Vyrukai, sukluskite! Gintarė atskleis jums paslaptį, apie kokias piršlybas moterys svajoja.

„Ne vienos merginos ilgesingų žinučių esu sulaukusi apie tai, kad jos norėtų, jog vaikinas taip pasipirštų. Pasikviestų merginą, nusivežtų į kokį rugiagėlių lauką, o ten – papuoštas boho stiliaus staliukas, šampanas, maistas, pagalvėlės, dekoracijos ir lemtingas klausimas…  Nuotraukos pasakiškos, atsiminimas visam gyvenimui. Tikra merginų svajonė, tad vyrukai, nieko nelaukit ir griebkit idėją!“ – ragina pašnekovė.

Ji priduria, kad paprastai žmonės prie pikniko staliuko praleidžia 2–3 valandas, tačiau tikrai galima romantiškai leisti laiką kad ir visą dieną ar naktį. 

Įmonių šventėms

Tačiau boho piknikas, pasirodo, ne tik jaukiam nedideliam žmonių ratui. Gintarė visai neseniai darė tokius staliukus įmonės šventei, kur dalyvavo 18 žmonių.

„Kai paskambino ir paklausė, ar padaryčiau, iš karto sutikau. O tada, pabaigusi pokalbį, kone supanikavau – KAIP aš tai padarysiu?! Bet tada susiėmiau, nes esu tokia – jei jau pažadu, viską įgyvendinsiu 110 proc.

Paskambinau meistrui, pas kurį užsakinėju staliukus, paprašiau, kad pagamintų jų daugiau, prisipirkau dekoracijų. Susivežiau viską per kelis kartus ir padariau staliukų tiek, kad prie jų galėjo leisti laiką 18 žmonių.

Labai savimi didžiuojuosi ir džiaugiuosi, kad jaukumo ir estetikos nori ir įmonės savo darbuotojams, o tokia aplinka leidžia sustiprinti žmonių tarpusavio ryšį“, – džiaugiasi Gintarė.

Asmeninio archyvo nuotr.

Jauku, natūralu, rankų darbo

Gintarė sako, kad visada renkasi tik geriausius dalykus, kuriuos tieks ir rodys savo klientams. Tiek kalbant apie maistą, tiek apie dekoracijas.

„Užkandžiams produktus perku kas dieną šviežius. Visų parduotuvių darbuotojai mane jau kuo puikiausiai žino, – juokiasi Gintarė ir sako, kad neretai ji pati pardavėjoms ryte pasiskambina ir paprašo iškepti tam tikrą skaičių kepinių, kruasanų ar duonelių. – Rytais esu nuolatiniame bėgime, bet pripratau prie to ir tai man labai patinka.

Turiu savo meniu ir jis gana platus. Yra ir vieno kąsnio užkandukai, kruasanai įdaryti kumpiu, sūriu, keptos duonelės su padažais, įvairių rūšių sūriai ir mėsytės“.

Pašnekovė sako mielai leidžianti klientams susikomplektuoti padėklus taip, kaip nori jie, drąsiai įtraukia ir naujus produktus arba atsisako tų, kurių klientas nenori.

„Tam, kad aplinka būtų jauki, reikia nemažai smulkmenų. Ne tik akies ir stiliaus pajautimo, bet ir turėti iš ko tą aplinką sukurti.

Tad pikniko ir šampano staliukai yra vieno mano pažįstamo auksarankio meistro darbo, detales perkuosi ir internetu, ir kituose Lietuvos miestuose.

Nuolat ieškau vietoje dirbančių kūrėjų. Visai neseniai susiradau merginą, kuri gamina rankų darbo macrame dekoracijas – bendradarbiaujame su ja. Jos darbai nuostabūs, o mane žavi mintis, kiek į juos įdėta meilės, šilumos, kantrybės. Tikiu, kad visa tai jaučia ir mano klientai“, – šypsosi Gintarė.

Gintarė Mankevičiūtė

„Vienas kąsnis Kėdainiuose“, tel. 8 641 91 707, Radvilų g. 7

  • Vieno kąsnio užkandžiai;
  • Šampano staliukas po ceremonijos;
  • Švenčių dekoravimo paslauga;
  • Šventinis piknikas;
  • Dirba visoje Lietuvoje;
  • Išrašomos sąskaitos!

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.


Rekomenduojami video