Daugiausia nerimo – nesiskiepijusiems pedagogams

 Daugiausia nerimo – nesiskiepijusiems pedagogams

BNS Luko Balandžio nuotr.

Kėdainių rajono ugdymo įstaigos mokslo metams pasiruošusios

Rasa JAKUBAUSKIENĖ

Nors Švietimo, mokslo ir sporto ministerija paskelbė, jog nuo rugsėjo 1-osios į klases grįžta visi moksleiviai, tačiau vis dar lieka neaišku, kokiu atveju mokyklos vėl pereitų prie nuotolinio mokymosi. Anot ministerijos, stebėdama ir vertindama epidemiologinę situaciją Vyriausybė atskirai spręs, kokiu atveju mokyklose „galėtų įsijungti“ griežtesnis scenarijus. Esant itin sudėtingai situacijai, Vyriausybė gali svarstyti priimti sprendimą pagrindinį, vidurinį ugdymą ir pirminį profesinį mokymą leisti vykdyti kontaktiniu būdu tik tuo atveju, jei klasė būtų imunizuota arba reguliariai testuotųsi. Švietimo įstaigų veiklos apribojimai gali būti įvedami tiek konkrečios mokyklos, tiek savivaldybės, tiek nacionaliniu lygiu.

Daug nerimo švietimo bendruomenėje kelia tai, jog pagal šių metų kovą nustatytą Vyriausybės tvarką nepasiskiepiję ir nepersirgę švietimo įstaigų darbuotojai, dirbantys kontaktinį darbą, turės prieš grįždami į darbą ir vėliau periodiškai kas 7–10 dienų testuotis.

Tuo metu Kėdainių rajono savivaldybės švietimo skyriaus vedėja Vilma Dobrovolskienė pažymi, kad pradinukams ir ikimokyklinukams kol kas apskritai niekas nesikeis.

Pasak Švietimo skyriaus vedėjos Vilmos Dobrovolskienės, visos Kėdainių rajono ugdymo įstaigos kiek įmanoma yra pasiruošusios pradėti naujus mokslo metus./Asmeninio archyvo nuotr.

Ikimokyklinukams ir pradinukams niekas nesikeičia

„Su ikimokyklinukais ir pradinukais viskas bus taip, kaip dabar. Kol kas niekas nesikeičia. Tačiau reikia laukti operacijų vadovo priimtų sprendimų, nes kaip yra ir šiuo metu, jeigu atvejis yra grupėje, tai izoliuojasi ir mokosi nuotoliniu būdu visa klasė tol, kol Visuomenės sveikatos centras ištirs ir įvertins epidemiologinę situaciją.

Imunizacijos (kai bus pakankamai daug persirgusių ir/ar paskiepytų mokinių) šita moksleivių grupė neturės. O jeigu bus nustatyta, kad su užsikrėtusiuoju kontaktą turėjo ir kitos grupės ar klasės, tada į saviizoliaciją išeis ne viena, o kelios grupės, tos, kurios turėjo kontaktą“, – paaiškino V. Dobrovolskienė.

„Daugelis baiminasi, kad vėl nereikėtų grįžti prie nuotolinio ugdymo, vis tiek norisi dirbti tomis pačiomis įprastinėmis sąlygomis. Bendrai pasakyti, koks tas nerimas yra, sudėtinga – kiekvienas žmogus priima jį subjektyviai. Vadovai, matyt, daugiausia nerimauja dėl ugdymo kokybės ir vaikų paruošimo.

V. Dobrovolskienė

Mokslo metai priklausys nuo situacijos

Paklausta, ar jau Kėdainių rajono ugdymo įstaigos pasiruošusios naujiems mokslo metams, Švietimo skyriaus vedėja sakė: „Visos mokyklos su nerimu laukia Rugsėjo 1-osios. Nesam žaliojoje zonoje, kad ir kaip norėtųsi.

Kiekvienais metais mokyklos ruošiasi tiek naujiems mokslo metams, tiek ir mokslo metų pradžios šventei, minimalūs renginiai vis tiek būna laikantis visų operacijų vadovo priimtų sprendimų. Aišku, viskas labai greitai keičiasi, gal jau ir iki rugsėjo 1-osios atsidursime raudonojoje zonoje, todėl labai sunku kažką į priekį komentuoti ir sakyti, kokie bus ateinantys mokslo metai – viskas priklauso nuo situacijos.“

Nuotaikos skirtingos

Švietimo skyriaus vedėjos pasiteiravus, kokiomis nuotaikomis šiuo metu gyvena ir sutinka naujuosius mokslo metus švietimo bendruomenė, ugdymo įstaigų vadovai, sakė: „Įvairių nuotaikų yra: vieni nusiteikę dirbti ir jų nerimas yra mažesnis, kiti – galbūt labiau nerimauja, ypatingai tie, kurie nepriėmė sprendimo skiepytis, o nusprendė testuotis, tad nerimauja, ar reikės mokėti už testus, ar ne.

Daugelis baiminasi, kad vėl nereikėtų grįžti prie nuotolinio ugdymo, vis tiek norisi dirbti tomis pačiomis įprastinėmis sąlygomis.

Bendrai pasakyti, koks tas nerimas yra, sudėtinga – kiekvienas žmogus priima jį subjektyviai. Vadovai, matyt, daugiausia nerimauja dėl ugdymo kokybės ir vaikų paruošimo.“

Kita vertus, V. Dobrovolskienė svarstė, kad turbūt tiek tėvai, tiek pedagogai, tiek vadovai nerimauja dėl nuotolinio ugdymo, nes ilgalaikis nuotolinis mokymas vis tiek gali turėti neigiamų pasekmių.

1 Komentaras

  • Kaip nerimauja plati ponios Dobrovolskos ššypsena,o tik tūpai žurnalistei neaišku,kada reiks vaikams eit i nuotolį ,nes visoems kitiems kaip ir aišku-skiepykites vikondos antivakseriai!!!

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video