Beinaitiškiai išsirinko savo išskirtiniausius

 Beinaitiškiai išsirinko savo išskirtiniausius

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Kėdainių rajono Pelėdnagių seniūnijos Beinaičių kaime jau ne vienerius metus gyvuoja tradicija švęsti vidurvasario šventę. Šiemet šventės metu buvo pagerbti aktyvūs, geranoriški, veiklūs kaimo gyventojai. Renginys buvo finansuojamas Kėdainių rajono savivaldybės lėšomis įgyvendinant kultūros projektą „Šventės mus vienija“.

Veiklos netrūko

Šventėje veiklos netrūko nei dideliam, nei mažam. Vaikai linksminosi ant milžiniško batuto, smaližiavo, žaidė, klausėsi vaikiškų dainelių, o suaugusieji klausėsi dainų, šoko, dalijosi kasdieniais rūpesčiais, sunkumais ir džiaugsmais.

Koncertinėje programoje dainavo grupė ,,Banga“, šokdino vaikų folkloro ansamblis „Kleketukai“, o renginį vedė ir visus linksmino Apolionija Zizirskienė – aktorius Vaidas Pračkaila.

Nepamiršo pasveikinti

Žiūrovai galėjo grožėtis ne tik koncertu, bet ir bendruomenės narių pieštais paveikslais tema „Graži tu, mano brangi tėvyne“, pasigrožėti į kaimą atvykusias baikerių motociklais.

Beinaičių kaimo parkas buvo sausakimšas žmonių.

Visų susirinkusiųjų atvyko pasveikinti ir Kėdainių rajono mero pavaduotojas Paulius Aukštikalnis. Jis akcentavo, kad Beinaičiuose per pastaruosius metus nuveikta labai daug gražių darbų, o tradicinė šventė išties vienija kraštiečius, mat kasmet sulaukia gausaus būrio dalyvių.

„Labai džiaugiuosi stipria ir aktyvia bendruomene, kuri kartu moka ir dirbti, ir organizuoti, ir švęsti įvairias šventes. Džiaugiuosi, kad jūs tokie esate, tokiems jums ir linkiu išlikti“, – sakė P. Aukštikalnis.

Pagerbė gyventojus

Šiemet šventės metu buvo pagerbti aktyvūs, geranoriški, veiklūs kaimo gyventojai. Juos pasveikino bendruomenės pirmininkė Ilona Mickevičienė ir Kėdainių rajono vicemeras Paulius Aukštikalnis. Kaimo poeto nominacija įteikta Ritai Lankelienei.

Šiemet šventės metu buvo pagerbti aktyvūs, geranoriški, veiklūs kaimo gyventojai. Juos pasveikino bendruomenės pirmininkė Ilona Mickevičienė.

„Šiemet apdovanojome kaimo naujokus – Agnę ir Skirmantą Laužikus. Šie žmonės nepabūgo iškeisti miesto šurmulio į gyvenimą kaime.

Taip pat apdovanojome kaimo sportininkę – Valentiną Kuzmickienę. Ši moteris kiekvieną vakarą vaikšto po kaimą, sportuoja.

Apdovanojimą gavo ir Algis Lankelis, kuris nuoširdžiai rūpinosi ir tvarkė kaimą.

Pagerbėme ir Ireną Stauskienę, kuri yra tikra kaimo širdis. Ji globoja daug vaikučių, kuriems atiduoda visą savo širdį.

Kaimo šviesos nominaciją pelnė Genutė ir Romualdas Grigaičiai, kurie įrodė, kad nuoširdus darbas puošia žmogų.

Geriausiu kaimynu pripažinome Gintarą Urboną, kuris praėjusiais metais užkirto kelią didelei tragedijai kaime ir laiku iškvietė pagalbą.

Neužmiršome ir kaimo pasikeitimo – mūsų mero Valentino Tamulio. Mes labai džiaugiamės, kad toks žmogus šiame kaime gyvena.

Kaimo talentu nominavome Lėją Maziliauskaitę, kuri dalyvauja įvairiuose konkursuose ir garsina kaimo vardą.

Kaimo poeto nominaciją pelnė Rita Lankelienė, buvusi bendruomenės pirmininkė, o puikiausia kaimo menininke pripažinta Vesta Deikatė“, – vardijo I. Mickevičienė.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video