Jaunuoliai išvyko į karo tarnybą

 Jaunuoliai išvyko į karo tarnybą

Visi jaunuoliai žino, kad pirmoji para kareivinėse nebūna lengva. Tiesa, niekas nesako, kad bus lengvi ir ateinantys 9 mėnesiai/ Organizatorių nuotr.

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Ankstyvą birželio 28-osios rytą į Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos Kėdainių poskyrį atvyko 29 jaunuoliai, lydimi draugų, mylimųjų ir šeimos narių. Tądien karo prievolininkai pradėjo tarnybą Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis vilkas“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotame pėstininkų batalione arba Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione.

Ankstyvą birželio 28 rytą į Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos Kėdainių poskyrį lydimi draugų, mylimųjų ir šeimos narių atvyko 29 jaunuoliai/ Organizatorių nuotr.

Nei vienos merginos

Susirinkusius karo prievolininkus prie Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos Kėdainių poskyrio pasitiko Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos vyresnysis seržantas Arvydas Ašmontas ir grandinis Dmitrijus Tekunovas.

„Šiandien į tarnybą iš Kėdainių išvyksta 29 jaunuoliai. Merginų nėra.

23 jaunuoliai devynis mėnesius praleis Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotame pėstininkų batalione, o likusieji 6 tarnybą atliks Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione.

Po tarnybos kariai galės pretenduoti į profesinę karo tarnybą, o to nepadarę bus įtraukti į Lietuvos kariuomenės parengtąjį rezervą.

Aut. past.

Visi iš Kėdainių poskyrio išvykstantys jaunuoliai yra arba iš Jonavos, arba iš Kėdainių miesto ar rajono“, – informavo D. Tekunovas.

Nebūna lengva

Visi jaunuoliai žino, kad pirmoji para kareivinėse nebūna lengva. Tiesa, niekas nesako, kad bus lengvi ir laukiantys visi 9 mėnesiai.

Pirmuosius tarnybos mėnesius kariai įveiks bazinį kario kursą, kurio metu bus supažindinti su taktikos, inžinerijos, topografijos, rikiuotės, medicinos principais, taip pat ginklais bei daugeliu kitų kariuomenės aspektų, kuriuos vėliau gilins jau atlikdami tarnybą padaliniuose.

Po tarnybos kariai galės pretenduoti į profesinę karo tarnybą, o to nepadarę bus įtraukti į Lietuvos kariuomenės parengtąjį rezervą.

Pusė tūkstančio

Iš viso birželio 28 dieną nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą pradėjo 520 karių iš visos Lietuvos, tarp kurių yra ir 12 merginų.

Apie 110 jaunuolių tarnybą pasirinko savo noru, daugiau kaip 360 į šaukiamųjų sąrašą patekusių jaunuolių pasirinko tarnybą atlikti pirmumo tvarka ir beveik 50 jaunuolių buvo pašaukti privaloma tvarka.

1 Komentaras

  • Su tokiu kontinentų prieš BATKA neatsilaikysim,reik visuotinės mobilizacijos.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video