Pradėjo kasti pirmąsias bulves

 Pradėjo kasti pirmąsias bulves

Pirmųjų bulvių kaina tokia pati, kaip ir pernai – už kilogramą prašoma vieno euro./ Asmeninio archyvo nuotr.

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Birželio pirmąją savaitę Kėdainių rajono ūkininkas Rimantas Žebarauskas pradėjo kasti pirmąsias bulves. Jų kaina yra tokia pati, kaip ir pernai – už kilogramą prašoma vieno euro.

Pirmi Lietuvoje

Kėdainių krašto bulvių augintojai ne tik patys pirmieji sugeba užauginti ankstyvąsias bulves, bet ir jų kasami derliai yra bene didžiausi visoje Lietuvoje.

Kol kas Kėdainių krašto ūkininkų pirmojo derliaus negalima nusipirkti nei turguje, nei didžiuosiuose prekybos centruose.

Ūkininkas R. Žebarauskas bulvėmis prekiauja tiesiai iš namų. Jis yra kooperatyvo „Bulvių namai“ narys, todėl didžiuosius prekybos tinklus jo produkcija netrukus pasieks per šios organizacijos tinklą.

Visi norintys nusipirkti pirmųjų kėdainietiškų bulvių pirmiausia turėtų paskambinti telefonu 8 655 70 330 ir susitarti, mat jomis prekiauja jaunieji prekybininkai, kurie šiuo metu lanko mokyklą ir negali priimti interesantų visą dieną.

Bulvių prekyba dažniausiai vyksta po pietų, adresu Šilelio g. 3B, Kėdainiai. Visą informaciją taip pat galite rasti socialinio tinklo FACEBOOK paskyroje „Žebarauskų ūkis“. Ten bus pranešta apie prekybos laiką.

Šiemet Kėdainių rajono ūkininkas R. Žebarauskas ankstyvąsias bulves – pirmą lietuvišką derlių – kasti pradėjo tradiciškai prieš pat Tėvo dieną.

Aut. past.

Prieš Tėvo dieną

Šiemet Kėdainių rajono ūkininkas R. Žebarauskas ankstyvąsias bulves – pirmą lietuvišką derlių – kasti pradėjo tradiciškai prieš pat Tėvo dieną.

Už kilogramą šviežutėlių bulvių ūkininkas prašo 1 euro. Tokia pati pirmųjų bulvių kaina buvo ir praėjusiais metais.

Pirmieji bandymai

Tiesa, kasmet pirmosios užderėjusios bulvės visuomet pardavinėjamos mažais kiekiais, tai vadinamųjų pačių ankstyviausių bandomųjų kasimų bulvės.

Netrukus šių lietuvių itin mėgstamų daržovių kasimas ūkininko R. Žebarausko ūkyje vyks visu tempu – pasitelkiant specialius bulvių kasimo kombainus, nuo ryto iki vakaro.

Produkcijos bus galima įsigyti ne tik iš pačių augintojų, bet didžiausiuose prekybos centruose visoje Lietuvoje bei turguje.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video