Kalėdos – padėkos ir atsiprašymo metas

 Kalėdos – padėkos ir atsiprašymo metas

Kai tik gruodis  pradeda skaičiuoti pirmąsias savodienas, visų širdys prisipildo laukimo, džiaugsmo ir rūpesčių.  Pamažuartėja žiemos šventės. Pats nuostabiausias laikotarpis – Kalėdų laukimas. Tai –stebuklingas laikas, kuomet pamažu imame susimąstyti apie prabėgusius metus,nuveiktus darbus, įgyvendintas svajones, o taip pat pamažu nekantriai imamelaukti, kuomet artimųjų ir šeimos rate, prie bendro švenčių stalo, galėsimeištarti vieni kitiems svarbiausius žodžius: „ačiū“ ir „atsiprašau“. Apie švenčių laukimą kalba Ričardas Boreiša, Šėtos seniūnijos seniūnas.

„Man asmeniškai didžiausia ir gražiausia metų šventė yra Kūčios – tas magiškas ritualas prie bendro stalo, kuomet susitinki su artimiausiais žmonėmis ir atsiriboji nuo pasaulio, nuo kasdienių gyvenimo rūpesčių, nuo darbų, nuo problemų ir visų negatyvias emocijas skleidžiančių materialių ir nematerialių šaltinių.

Tai laikas, kuomet gali permąstyti praėjusius metus, prisiminti malonias akimirkas ir negalvoti apie ateitį, tiesiog būti laimingu čia ir dabar.

[quote author=“R. Boreiša“]Kalėdos – tai metas, kai neišvengiamai susimąstai ir apie nebaigtus darbus, neištesėtus pažadus, įžeistus artimuosius, kolegas ar nepažįstamus žmones, todėl ši šventė, manau, tinkamiausias laikas atsiprašyti.[/quote]

Na, o Kalėdos – tai metas, kai neišvengiamai susimąstai ir apie nebaigtus darbus, neištesėtus pažadus, įžeistus artimuosius, kolegas ar nepažįstamus žmones, todėl ši šventė, manau, tinkamiausias laikas atsiprašyti, pasakyti artimiesiems, kaip juos visus myli. Ir ne tik artimiesiems… Taip pat i draugams, kolegoms, kaimynams.

Tai tinkamiausias laikas ištarti paprastus žodžius „AČIŪ“ ir „ATSIPRAŠAU“, nes dažniausiai jie yra pamirštami per paprasčiausią skubėjimą gyventi.

Jokios materialios dovanos neatpirks kartu praleisto laiko, atjautos, supratingumo, pagarbos ir meilės vieni kitiems.

Artėjančių švenčių proga visiems žmonėms norėčiau palinkėti, kad Jūsų visų gyvenime Kūčios būtų kiekvieną penktadienį, o Kalėdos – kiekvieną pirmadienį ištisus metus!“

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video