Ovidijaus Kačiulio į „Aušrą“ negrąžino

 Ovidijaus Kačiulio į „Aušrą“ negrąžino

Naujoji Kėdainių rajono savivaldybės taryba nesugrąžino buvusio savivaldybės administracijos direktoriaus Ovidijaus Kačiulio į LSU Kėdainių „Aušros“ progimnazijos direktoriaus pareigas. Nuspręsta skelbti viešą konkursą šios progimnazijos direktoriaus pareigoms eiti penkerių metų kadencijai.

Jei O. Kačiulis pageidaus užimti minėtos ugdymo įstaigos vadovo pareigas, jam teks dalyvauti konkurse ir konkuruoti su kitais kandidatais į šias pareigas, įrodinėjant savo kompetencijas.

O. Kačiuliui į „Aušrą“ nepavyko sugrįžti veikiausiai dėl nueinančios valdžios apmaudžios klaidos – laiku nebuvo kreiptasi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), kad ji pateiktų pažymą dėl O. Kačiulio tinkamumo eiti mokyklos vadovo pareigas, todėl jo grąžinimas į „Aušrą“ nebuvo svarstytas paskutiniuose senosios sudėties rajono tarybos posėdžiuose, kur toks sprendimas, neabejotinai, būtų buvęs patvirtintas tuometinės valdžios valdančiųjų balsų dauguma.

Nepavykus šiam planui ir laiku negavus pažymos iš STT, balandžio 16 dieną O. Kačiulis kreipėsi į naują rajono valdžią, prašydamas jį grąžinti į ankstesnes „Aušros“ progimnazijos vadovo pareigas, remdamasis vietos savivaldos įstatymu, kuriame numatyta, kad pasibaigus kadencijai, savivaldybės administracijos direktorius turi teisę grįžti į anksčiau eitas pareigas, jei yra nepaskiriamas naujai kadencijai.

Naujieji rajono vadovai kreipėsi į Vidaus reikalų ministeriją prašydami išaiškinti, ar tikrai vadovaujantis minėtu įstatymu privaloma grąžinti O. Kačiulį į anksčiau eitas pareigas.

Vidaus reikalų ministerija išanalizavo šią situaciją ir pateikė išvadą, kurioje nurodoma, kad šiuo atveju negalioja įstatyme nustatyta garantija – grįžti į pareigas, nes iki paskyrimo į jas O. Kačiulis nebuvo išrinktas savivaldybės tarybos nariu.

Dėl šios priežasties valdantieji šiandien pasiūlė rajono tarybai netenkinti O. Kačiulio prašymo ir skelbti konkursą „Aušros“ mokyklos vadovo pareigoms užimti.

Toks pasiūlymas netenkino liberalų, kurie savo bendražygio interesus bandė ginti analizuodami tą patį Vidaus reikalų ministerijos raštą, kuriuo ir remtasi rengiant sprendimą, interpretuodami jį pagal savo supratimą ir leisdami suprasti, kad tai nėra rimtas dokumentas, kuriuo būtų galima remtis. Buvo pasitelkti ir gąsdinimai teismu, kalbėta apie asmeninę tarybos narių atsakomybę, o suprantant, kad tai vargiai ar dus trokštamų rezultatų, pasitelkta ir kitokia retorika – graudinantys bandymai apeliuoti į tarybos narių sąžinę, užsiminta ir apie politinį susidorojimą.

Nepaisant visų O. Kačiulio gynėjų pastangų, naujosios rajono tarybos narių balsų dauguma O. Kačiulis į „Aušros“ mokyklos direktoriaus pareigas negrąžintas. Nuspręsta skelbti viešą konkursą šios progimnazijos direktoriaus pareigoms eiti penkerių metų kadencijai.

Plačiau apie tai skaitykite kitą savaitę laikraštyje „Rinkos aikštėje“, kur bus rašoma ir apie kitus šiandien priimtus rajono tarybos sprendimus.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video