Oranžinės kelionės finišas Vilniuje

 Oranžinės kelionės finišas Vilniuje

Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos aktų salėje įvyko tarptautinio švietimo įstaigų bendruomenių ekologinio-socialinio švietimo projekto „Saulėto oranžinio traukinio kelionė“ baigiamoji konferencija, kurioje dalyvavo ir video pristatymą „Moliugienės puota „Purienoje“ paruošė Kėdainių lopšelio-darželio „Puriena“ pedagogės Evelina Rajunčienė, Aldona Mikolajūnienė ir Marytė Mockienė.

Taip pat dekoruotą skėtį, kuris jau dalyvavo „Oranžinės šypsenos dienoje“ Vilniuje originaliai pristatė „Viščiukų“ grupės ugdytinė Patricija su mama Ineta, na, o tėtis Modestas konferencijos dalyviams papasakojo kaip kilo idėja dekoruoti skėtį.

Projekto organizatoriai – Viniaus lopšelis-darželis „Rūta“ pagrindiniu konferencijos akcentu pasirinko oranžinės spalvos elementą aprangoje ir puikią nuotaiką.

Kėdainių lopšelio-darželio „Puriena“ pedagogės Evelina Rajunčienė, Aldona Mikolajūnienė ir Marytė Mockienė. Asmeninio archyvo nuotr. Konferenciją pradėjo Vilniaus lopšelio-darželio „Rūta“ „Seklytėlės“ grupės ugdytiniai su muzikine kompozicija „Oranžinis lietutis“. Sveikinimo žodį tarė ir garbingi svečiai: doc. dr. Ona Motiejūnaitė, Lietuvos edukologijos universiteto botanikė Teresė Jokšienė bei Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, atliekanti direktoriaus funkcijas Vaclova Rimkuvienė. Pasiųsti video linkėjimai projekto dalyviams iš užsienio šalių: Latvijos, Lenkijos, Estijos, Norvegijos ir Australijos. Pedagogai pasidalino gerąja patirtimi, kurių pristatymus papildė nuotaikingi mažųjų pasirodymai.

Projekto „Saulėto oranžinio traukinio kelionė“ tikslas – suteikti vaikui pažinimo džiaugsmą auginant moliūgą bei vaistinius augalus nuo sėklytės iki brandaus augalo kartu su pedagogu ir šeima puoselėjant vaiko dvasines, kūrybines galias globojant gamtą, ugdant gamtojautą, pagarbą gyvybei ir dvasingumą, ekologinę savimonę, sveiką gyvenseną.

Džiugu, kad dalyvavimas projekte skatina bendradarbiavimą tarp kolegų, ugdytinių grupių bei kūrybiškai pažvelgti į ekologinį ugdymą ir netikėtai kilusias mintis paversti puikia ugdymo pramoga.

 

Mokytojos, dirbančios pagal ikimokyklinio/priešmokyklinio ugdymo programą, Evelina Rajunčienė, Aldona Mikolajūnienė ir Marytė Mockienė

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video