Druskų kambarys: negalavimus palengvinsite gulėdami

 Druskų kambarys: negalavimus palengvinsite gulėdami

Apie teigiamą druskos poveikį sveikatai žinoma nuo seno. Vos pajutus pirmuosius slogos ar gerklės skausmo simptomus dažnas iš mūsų griebiamės druskos nosies ar gerklės skalavimui. Na, o  vonios praturtintos įvairių druskų puikiai padeda atsipalaiduoti bei pagerinti odos būklę.

Taip pat žinoma, kad druskų pripildytas pajūrio oras teigiamai veikia ne tik kvėpavimo takų susirgimų turinčių žmonių fizinę sveikatą, bet ir pagerina bendrą savijautą.

Gera žinia, kad nuo šiol kėdainiečiams, norintiems pasinaudoti gausiai druskomis prisotinto oro privalumais, nebūtina vykti prie jūros. Tai kone kasdien galima padaryti apsilankius neseniai duris mūsų mieste pravėrusiame druskų kambaryje.

Haloterapijos kambario „Druskos tau“ įkūrėja Rasa Brazasukienė šį kambarį Kėdainiuose įrengti suskubo po to, kai suprato, kad daug kėdainiečių, taip pat ir ji pati, haloterapijos seansų važinėja į kitus miestus. Algimanto Barzdžiaus nuotr. Pagaliau Kėdainiuose

Vis daugiau žmonių, domėdamiesi, kaip natūraliais būdais pagerinti sveikatą bei kovoti su lėtinėmis ligomis, atranda haloterapiją. Gydimas druska pagelbėja įveikti ne vieną negalavimą bei sustiprinti pagrindines organizmo sistemas. Iki šiol nemažai kėdainiečių į haloterapijos kursus važiuodavo į didmiesčius arba apskritai, nepaisant neginčijamos naudos, atsisakydavo šios terapijos.

„Esu už gydymą be vaistų, už natūralias priemones, o haloterapijos procedūra tuo ir pasižymi. Nuvažiavusi į Druskininkus ar Birštoną visada apsilankydavau druskų kambaryje. Mano sūnėnas serga alerginiu rinitu, jį tėvai nuolat vežiojo į druskų kambarius, tai į Vilnių, tai į Kauną. O pasiklausiusi giminaičių, draugių, pražįstamų, kad daug kas vyksta pasigydyti į didmiesčius. kokį teigiamą poveikį ši procedūra teikia, kilo idėja atidaryti druskų kambarį Kėdainiuose. Liūdna, tačiau matau, kad Kėdainiuose tikrai apstu tiek vaikų, tiek suaugusiųjų, kenčiančių nuo įvairių kvėpavimo takų susirgimų. Labai tikiuosi, kad jie, o ir kitų negalavimų turintys žmonės atras haloterapijos teikiamą naudą, greičiau ir lengviau sveiks, o gal net ir galės atsisakyti cheminių vaistų“, – viliasi  haloterapijos kabineto Kėdainiuose „Druskos tau“ įkūrėja Rasa Brazauskienė.

Nuo daugelio ligų

Haloterapija taikoma daugelio ligų atvejais. Ji gali padėti gydant plaučių, odos, psichologinius bei kitus negalavimus.

„Druskų inhaliacijos gali būti palengvinamas bei paspartinamas gijimas nuo pačių įvairiausių negalavimų. Druskų terapija naudinga esant kone visiems kvėpavimo takų sutrikimams: įvairios lėtinės plaučių ligos, bronchinė astma, alerginiai susirgimai ir jų profilaktika, sinusitas, faringitas, rinitas. Taip pat ženklią druskų naudą pajus odos susirgimų turintys žmonės. Haloterapija padeda ir sunkiai įveikiamų ligų atvejais – žvynelinės gydymui, taip pat gali būti gydomi brendimo spuogai, aknė, egzema, seborėja ir kitos odos ligos.

Apsilankymas druskų kambaryje yra puiki virusinių infekcijų ir peršalimo ligų, odos, alerginių susirgimų profilaktika. Taip pat kvėpavimo takų valymas nuo atmosferos užterštumo, tabako dūmų.

Beje, rudenį ir žiemą tinkamiausias laikas grūdintis bei užbėgti už akių pavasarinei žiedadulkių alergijai. Haloterapija tam yra puiki priemonė.

Tie kas susiduria su įvairiais vegetacinės sistemos sutrikimais – blogas miegas, apetito stoka, nervingumas, prasta nuotaika ir panašiai, taip pat turėtų išbandyti haloterpiją – ji tikrai gali palengvinti šiuos simptomus. Gydymas druska tinka bet kokio amžiaus žmonėms, net ir mažiems vaikams“, – sako R. Brazauskienė.

Puiku profilaktikai

Pašnekovė pastebi, kad haloterapijos procedūrų dėka pagerėja bendra organizmo kraujotaka, atsinaujina epidermis, sumažėja odos pleiskanojimas, sausumas. Todėl druskų terapiją galima naudoti profilaktiškai, net ir neturint jokių nusiskundimų, norint apsaugoti veido odą nuo raukšlių, atitolinti jos senėjimą, pagerinti medžiagų apykaitą, maistinių medžiagų įsisavinimą ir pan.

[#gallery=1634#]

Vis tik svarbu atkreipti dėmesį, kad haloterapijos procedūros skirtos ūmių infekcinių ligų profilaktikai ar šių ligų liekamiesiems reiškiniams pašalinti, fizinės gerovės užtikrinimui, bet jokių būdu netinka ūmiems susirgimams gydyti.

Taip pat atsargiau šias procedūras reikėtų rinktis tiems, kas serga hipertonine liga (aukštas kraujospūdis), nėščiosioms, nebent būtų gydytojo rekomendacija.

Gydymas druskomis gali būti kartojamas 1–2 kartus per metus. Paprastai rekomenduojamas 10 procedūrų kursas. Vienos procedūros trukmė vaikams 30 min., suaugusiems 45 min.

Gydomasis haloterapijos poveikis išlieka net keletą mėnesių.

Veikia raminamai

Haloterapijos metu nieko daryti nereikia – užtenka tiesiog pabūti druskų kameroje. Čia visi paviršiai: lubos, sienos, grindys, yra padengti kruopščiai išvalytos storu druskos kristalų sluoksniu. Kambaryje yra palaikoma pastovi druskų koncentracija, drėgmė, temperatūra – 20–23 oC.  Seanso metu į patalpą pučiamas sausas druskos aerozolis.

Haloterapijos procedūros veikia raminamai, seanso metu naudojamos ir muzikos bei spalvų terapijos.

„Žmogui kvėpuojant, įkvėptos itin smulkios druskos dalelės pasiekia smulkiausius bronchus ir suaktyvina virpamojo epitelio veiklą. Todėl žmogus produktyviau atsikosti, ima valytis bronchai. Gydimas druskomis turi ir uždegimo slopinamąjį poveikį. Iškart po procedūros suskystėja ir lengviau pasišalina gleivės, tačiau ilgalaikis haloterapijos poveikis pasižymi tuo, kad į plaučius patekusios druskos malšina uždegimus bei saugo kvėpavimo takus nuo infekcijų“, – pažymi Rasa.

Kompensuos

Kad haloterapijos metu laikas neprailgtų, kambaryje vaikams yra paruošti žaislai, piešimo priemonės. Čia galima su ant grindų išpilta druska žaisti lyg su smėliu, ją kasti, pilstyti. Taip pat druskų kambaryje galima stebėti filmukus. Suaugusieji gali tiesiog ramiai atsipalaidavę pagulėti, klausytis ramių muzikos garsų.

Kėdainių druskos kambariui įrengti sunaudota kone 2 tonos druskos, čia vienu metu gali gydytis 10 pacientų.

Kėdainiuose naudojamas halogeneratoriaus aparatas turi patvirtintą medicininį sertifikatą. Šiuo metu mūsų miesto druskų kambarys pats naujausiais ir moderniausias Lietuvoje, tačiau kartu ir bene pigiausias. Vaikams pusvalandžio procedūra atsieis vos 4 Eur, suaugusiam – 5 Eur. Jei tėveliai į halokamerą norėtų eiti kartu su vaikučiu, jiems abiems seansas kainuos vos 7 Eur.

Taip pat džiugi žinia ta, kad jau netrukus haloterapijos procedūros gali būti kompensuojamos ligonių kasų.

Haloterapijos kambarys „Druskos tau“ Kėdainiuose įsikūręs adresu Budrio g. 5, Kėdainių ligoninės Psichikos sveikatos centro patalpose, antrame aukšte. Tel. registracijai +370 670 99 666.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video