Karjeros festivalyje – ir kraštiečiai moksleiviai

 Karjeros festivalyje – ir kraštiečiai moksleiviai

Jei mokytis – tai inovatyviai ir linksmai, jei sekti – tai tik geriausiais, jei klausytis – tai tik apie save, tokį, koks gali tapti ateityje. Studfestas – tai unikali konferencija-festivalis apie studijas, karjerą ir gyvenimo kelio pasirinkimą pabaigus mokyklą, kuriame jau ne pirmus metus dalyvauja ir mūsų rajono mokyklų moksleiviai.

Kaip teigia renginio organizatoriai, tai – didžiausias karjeros festivalis, pritaikytas ne tik gimnazistams, bet ir savęs neatrandantiems studentams, kuriame pranešėjai dalijasi savo patirtimi, kaip planuoti karjerą, pagal kokius kriterijus rinktis studijų kryptį ir ką daryti jau šiandien, kad galėtum būti sėkmingu ateityje.

Šiemet „Studfesto“ dalyviai turėjo galimybę išgirsti net 16 motyvuojančių, įdomių ir naudingų pranešimų, kuriuos skaitė savo sričių profesionalai ir puikiai jaunimui pažįstami bei žinomi veidai: profesionalus karjeros konsultantas Rytis Jurkėnas, žurnalistas Andrius Tapinas, Lietuvos kariuomenės kapitonė Lina Jieznienė, režisierius, aktorius, kompozitorius Vidas Bareikis, projekto ,,Lietuvos balsas 2017“ nugalėtoja Monika Marija, Socialinių mokslų kolegijos direktorė Gabija Skučaitė, parolimpinis čempionas, Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius ir kiti. Jie su jaunimu aptarė, kokią studijų kryptį rinktis ir kaip susikurti sėkmingą ateitį. Na, o pertraukų tarp pranešimų metu moksleiviai galėjo gyvai pabendrauti su aukštųjų mokyklų atstovais bei sėkmingą karjerą susikūrusiais žmonėmis.

Šiais metais „Studfestas“ kėlėsi į Žalgirio areną, kur po pranešimų susirinkusieji galėjo išsišėlti koncerte, kurį surengė Lilas ir Innomine.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video