„Lifosoje“ – naujas trąšų gamybos cechas (VIDEO REPORTAŽAS)

 „Lifosoje“ – naujas trąšų gamybos cechas (VIDEO REPORTAŽAS)

Vienoje didžiausių rajono įmonių „Lifosa“ jau antrus metus iš eilės nesustoja plėtra. Ne tik nuolat atnaujinama daugelis technologinių procesų, bet diegiamos ir naujos produkcijos gamybos linijos.

Šią savaitę bendrovė „Lifosa“ oficialiai atidarė dar vieno inovatyvaus produkto gamybos cechą. Nuo šiol Kėdainių chemikai pasaulio rinkai tieks naujos kartos kristalines trąšas – kristalinį karbamido fosfatą.

Investavo 14 milijonų

Maždaug prieš metus pastatytas naujas tirpių monoamonio fosfato trąšų cechas sėkmingai gyvuoja, o produkcija yra itin paklausi pasaulyje. Bendrovės vadovybė viliasi, kad ir šiemet pradėtas gaminti karbamido fosfatas nestokos populiarumo ir į jo gamybos cechą investuoti 14 mln. eurų atsipirks per maždaug 5 metus.

„Šiuolaikiniame pasaulyje negalima sustoti vietoje, privalai nuolat judėti į priekį, tobulėti, domėtis naujovėmis, nes kitaip būtų neįmanoma išsilaikyti rinkoje. Tad dar vieno naujo cecho atsiradimas neatsitiktinis, tai įmonės kryptingos veiklos dalis, kuri leis mums užsitikrinti dar stipresnes pozicijas pasaulinėje rinkoje.

Taip pat didžiuojamės, kad naujajame ceche įdiegtos šiuolaikinės technologijos yra itin draugiškos aplinkai. Kristalinio karbamido fosfato gamybos metu nesusidaro jokių šalutinių produktų, taip pat į aplinką nėra išmetama kenksmingų medžiagų. Kaip matote, naujajame ceche net ir kaminų nėra, tad gamyba tikrai aplinkai nekenksminga“, – pabrėžia bendrovės „Lifosa“ direktorius Jonas Dastikas.

20 000 tonų per metus

Naujame ceche bus pagaminama maždaug 20 tūkst. tonų kristalinio karbamido fosfato per metus, tačiau jei bus paklausa, gamybos apimtys gali būti didinamos iki 30 tūkst. tonų per metus.

Plačiau apie naują trąšų gamybos cechą skaitykite laikraštyje „Rinkos aikštė“.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video